maanantai 31. joulukuuta 2007

Onnellista Uutta vuotta 2008!

Hyvää uuden vuoden odotusta ja uutta vuotta kaikille lukijoille!

Tikutan epätoivoisesti bambusukkia. Jouduin purkamaan paljon liian pitkän kantalapun takia. Harmittaa vietävästi, sillä inspiraatio Stepin neulomiseen on lopussa. Tahdon jotain aivan muuta puikoilleni. Ihastuin suunnattomasti Kultalankaa blogin kiehkuralapasiin Ravelryssa. Vihaan kirjoneuleita, mutta kyseisissä lapasissa on sitä jotain. Joten tein uuden vuoden lupauksen. Vuonna 2008 aion opetella kirjoneuleen teon. Ja lisäksi pitää painoni kurissa. Mutta nyt ensivuoteen...

sunnuntai 30. joulukuuta 2007

Bambusukka ja neulepussukat



Bambusukka on edistynyt, mutten oikein ole tyytyväinen siihen. Äiti kyllä kehuu. Hän sanoi, että sukat pitäisi naulata seinään. Bambusukat ovat bambut kahdestakin syystä. Ne ovat ensimmäiset bambupuikoillani neulomat ja kuvion nimi on Big Bamboo. Bambulankaa se ei nyt valitettavasti ole. Haluan vain ne pois puikoilta ja kämmekkäitä tai naisten sukkia tilalle.



Äiti teki vihdoin lupaamansa jouluksi neuleprojektipussit. Kaapistä kaivetut ulkoilukankaiden palaset ja vanhoista takeista ryöstetyt nauhat ja sulkusysteemit. (Ei nyt tule mieleen mikä niiden hupunkiristysjuttujen nimi on.) Kuva ei kerro totuutta koosta. Sininen on suurempi kuin punainen, joskin punainen on hiukan korkeampi. Eipä enää tarvitse kalastella puikkoja kassinpohjalta.

lauantai 29. joulukuuta 2007

Välipäivitys



Eilen illalla sain käsiini vihdoinkin Stitcionary ykköseni. Tilasin sen kolmas päivä joulukuuta. Siitä tuntuu olevan ikuisuus. Sain kuin sainkin siskoni noutamaan sen ja kuskaamaan ihan sohvalle asti. Se on hieno. Aikani meni oikeastaan sen selailemiseen.

Kävin alemyynneissä lukioaikaisten kavereideni kanssa. Emme ole nähneet aikoihin joten istuimme kahvilassa ja kiersimme alemyyntejä. Kävin ostamassa äidilleni lisää nuppineuloja ja samalla reissulla hairahduin ensimmäisiin bambuisiin sukkapuikkoihini. Jouduin pulittamaan lähes seitsemän ja puoli euroa. Tuli pienehkö shoppailukrapula.

Sukkien teko kaatui eilen iltamyöhällä ensimmäiseen sovitukseen. Kuvio oli liian löysä, eikä ohje kelvannutkaan äidilleni. Piti etsiä jotain muuta tai soveltaa omasta päästään. Kokeilen Big Bamboo -kuviota uudesta kirjastani ja sovellan sukan omasta päästäni.

Äiti muisti käyneensä Korialla itsenäisyyspäivän tienoilla ja ostaneensa huivilangat minulle. Neljä kerää ihanan haaleaa vaaleanpunaista Kid Mohairia. Harmi vain että sukka-deadline tulee kohta vastaan. Tekisi jo mieli tehdä huiveja.  

perjantai 28. joulukuuta 2007

Myöhäiset lahjasukat



Välipäivät menevät neuloessa myöhässä olevia joululahjasukkia. Yllä on Gentleman's Fancy Socks Knitting Vintage Socks -kirjasta, jonka lainasin kirjastosta. Sukat almistuivat eilen eli tapaninpäivän jälkeen.  Veljeni ei ollut koin yhteistyöhaluinen kuvanoton suhteen. Hänellä oli kiire jatkaa siskon koneen uudelleenasennusta. Joten kuva on mitä on. Pidin kuviosta, mutta en jaksaisi tehdä samalla kuviolla toisia sukkia. Joten teen isälle Joe's office socks -sukat. Tähtään loppiaiseen.

Stitchionary ykköseni on saapunut vihdoin kirjakauppaan. Juoksutan siskoni hakemaan sen, jotta pääsen ihastelemaan upeaa opusta. Stitchionary kakkonen on aivan mahtava. Kädet syyhyävät tekemään kaikenlaisia palmikoita, mutta joululahjat olisi syytä saada valmiiksi.

Olen kaivellut pari vuotta sitten edesmenneen mummini jättämiä lankapussukoita. Joitain aarteita löytyi. Tästä Rondon Marimba-kerästä tuleevarmaan kämmekkäät. Lankakerä on ilmeisesti pian armeijaan menevän pikkuveljeni ikäinen.

maanantai 24. joulukuuta 2007

Hyvää joulua!

Hyvää joulua. Neulerintamalle ei ole ehtinyt oikein mitään tapahtua. Äidin 9 to 5 -sukat tulivat valmiiksi. Veljen Gentleman' s Fancy sukka on jo kantapäässä. Kyllä nämä loppiaiseksi valmistuvat. 

Haluaisin jo saada sukat valmiiksi, jotta voisin tätä viime vuotista joululahjaa neulomaan joksikin huiviksi. Pinguin on jotain ranskalaista mohairia, jonka siskoni osti jostain viime jouluksi. En muistanut koko lankaa ennenkuin se tuli joululahjapiiloa etsiessä vastaan.

Alafoss Lopi tuli matkasi luokseni tuliaisina Islannista. Joku pipo on hänen kohtalonsa varmaankin. Ja lopuksi vielä kamelinkarvalangat joihin sorruin lauantaina lankakaupassa.

lauantai 22. joulukuuta 2007

Toinen kuvapläjäys

Sain ystävältäni Islannintuliaiseksi Ístex Álafoss Lopi -lankaa. Ystäväni on muuteman kuukauden vaihdossa Islannissa. En halunnut laavakiveä tuliaiseksi vaan toivoin lankaa. Joku pipo siitä taitaa tulla. Väri on aika kiva punaoranssin sävy. Täytyy huomenna kuvata se, kun on valoisaa. Ennen lukioaikaisten kavereiden miittaamista käväisiän lankakaupassa. Sorruin ostamaan Novitan Camea kolme kerää. Se ei maksanut paljon ja kamelinkarva kuulosti mielenkiintoiselta. Ajattelin tehdä lapaset tai jotain sellaista, kunhan saisin joulusukat ensin tehtyä. Nyt niitä kuvatuksia sitten.




Valmis Potamous-sukka ja toisen alku. Lankaa tietenkin jää joku inha tuppu, mutta minkäs teet. Väri on alkanut nyppimään. Olen liikaa neulonut tätä lankaa liian kauan. Nämä sukat marinoituvat korin pohjalla sen verran, että saan joululahjaksi sovitut Step-sukat tehtyä.



 Isän ja veljen Step-sukat ovat alkutekijöissään. Ajattelin tehdä Gentleman's Fancy sockeja Knitting vintage socksista, jonka lainasin kirjastosta. Veljen sukka on edistynyt muutemia senttejä kuvan ottamisen jälkeen. Huoh. En taida ehtiä jouluaatoksi. Taidan tähdätä loppiaiseen.

perjantai 21. joulukuuta 2007

Kuvapäivitystä



Sain vihdoin ja viimein hyppysiini toisen jouluksi tilaamistani Stitchionaryista. Ykkösosa on jäänyt johonkin matkalle, mutta toivon sen saapuvan vielä tämän vuoden puolella. Olen hypistellyt kirjaa jo moneen kertaan ja ihastellut kaikkia kuvioita. Miten voikaan olla noin paljon erilaisia. Toinen ihastukseni on Austermannin Step. Se on erittäin mukava neuloa, mutta hiukan turhan ohut minun makuuni. Sukat edistyvät kovin huonosti.



Itseasiassa nämä äidilleni tekeillä olevat 9 to 5 socks ovat ainoat jotka olen päättänyt aatoksi saada valmiiksi. En millään ehdi tässä joulukössötyksessä tekemään kaikkia sukkia aatoksi, mutta perheeni kyllä ymmärtää, että sukat edistyvät hitaasti niin ohukaisesta langasta. Olen edelleen tästä Melba-väristä hiukan epävarma, mutta toivottavasti äitini ymmärtää väriä.



Neulekorjastoni on kovin pieni vielä, mutta kyllä se tästä. Toivottavasti talvenaikana saan tilattua pari sukkakirjaa lisää. Knitting on the road ja Sensational knitted socks himottaisi kovasti. Stitchionary ykkönen toivon mukaan tulee piakkoin kirjakauppaan.

Tässä on joulun kaunein lahja: Waving lace socks valkeasta Lanettista. Aivan taivaalliset unisukat siskolleni. Ne ovat niin kauniit että itkettää ihan. Toivottavasti siskoni osaa arvostaa ja pitää näitä vain unisukkina. Mitenköhän Lanett kestää sukkana?

torstai 20. joulukuuta 2007

Vihdoin päivitystä

Olen pahoillani, etten ole ehtinyt/päässyt päivittämään. Konnen uudelleen asennuksen yhteydessä hukkasin kaikki salasanat ja Blogger-tiliin käsiksi pääseminen paljastui hiukan hankalammaksi kuin kuvittelin. Toisaalta aikani on täällä kotonakotona on aikani mennyt aika tehokkaasti leipomiseen ja siivoamiseen. Iltaisin olen innostunut taas pelaamaan tietokonepelejä. Anno 1701:stä ja Sims 2:sta on tullut hakattua turhan paljon.

Neulerintamalla ei ole tapahtunut oikeastaan mitään. Sukat ovat kiireiden takia edistyneet kovin hitaasti. Myöskään kuvia en ole ehtinyt ottaa vielä, mutta huomenna otan itseän iniskasta kiinni ja otan kuvia iloksenne.

tiistai 11. joulukuuta 2007

Tuskainen viikko

Viimeinen rutistus syksynopinnoissa on meneillään. Olen päntännyt tentteihin minkä kerkiän ja samalla olen neulonut jouluksi lahjasukkia. Ilmeisesti neulominen yli kuusi tuntia päivässä ei ole terveellistä, sillä olen saanut hartiani aivan totaalisen jumiin. Kipu häiritsee yöuntakin. Neulomukset on ilmeisesti jätettävä hiukan sivuun, jottei tilanne mene enää pahemmaksi. :(

En ollut tyytyväinen Firestarter enkä myöskään Jaywalker-ohjeisiin joten etsin seuraavan vaihtoehdon. Nyt on puikoilla 9 to 5 socks ja tulos näyttää iha mukavalta. Kaipaan edelleen riemunkirjavuuden tilalle yksiväristä, hillittyä kauneutta, mutta minkäs teet, kun Steppiä ei tehdä yksivärisenä. Suuri vääryys on se.

Potamous-sukat ja Minttumaari-huivi ovat jäänet pöydälle pölyyntymään, kun olen vihdoin päässyt testaamaan Steppiä, jota olen nyt siis ensimmäisen kerran raaskinut ostaa. Kallista se on, mutta joulu on vain kerran vuodessa. Onneksi.

Ja tenttimateriaalit kutsuvat jälleen...

lauantai 8. joulukuuta 2007

Vain parin lankakerän tähden

Mitä ihminen on valmis tekemään parin lankakerän tähden. Kävelemään yli kuusi kilometriä tuulessa ja räntäsateessa? Empä olisi uskonut itsestäni moista, mutta sellainen oli tämän lauantaipäivän huvitus. Bussikorttia en enää viitsinyt ladata tässä kuussa sillä lähden pian kotiin ainakin kolmeksi viikoksi.

Ostin äidin ja isän joululahjasukkiin Austermannin Steppiä. Värit ovat 20 Indigo ja 10 Melba. Jälkimmäinen on aivan kauhean kirjava, mutta ei ollut parempaakaan väriä. Äiti kyllä osaa arvostaa itsetehtyjä sukkia vaikka ne olisivat miten rumat. Ensimmäiseksi aion kokeilla toimisiko Firestarter-ilmaisohjetta Yarnissimalta. Jos se ei toimi niin sitten kokeilen Jaywalkeria Magknitsistä. Ja sitten jotain muuta jos ohjeet eivät sovi tälle langalle. Molemmista sinisistä Step keristä tulee varmaan Gentleman's Fancy sockeja. Toivon mukaan. Toisen sinisen kerän ostin siis aiemmin.

Waving lace socks kermanvalkoisesta Lanettista tulivat valmiiksi kolmessa päivässä ja ne ovat niiiiiiin kauniit, että kamerattomuus ketuttaa suunnattomasti. Jouduin piilottamaan sukat lentolaukkuuni, jotten hipelöisi niitä pilalle.

Nyt ei muuta kuin tikuttamaan lisää sukkia jouluksi.

Edit: Firestarterit eivät oikein onnistuneet. Ohjeessa oli kaikenlaista outoa, joten purin sen ja aloitin Jaywalkerit. En oikein jaksanut keskittyä stressipäänsäryn vuoksi. Onneksi olen viikon päästä kotona lomailemassa, eikä tarvitse murehtia opinnoista.

torstai 6. joulukuuta 2007

Hyvää itsenäisyyspäivää

Itsenäisyyspäivää juhlistan pänttäämällä ja hernekeitolla. Ei ole köyhällä opiskelijalla hauskaa. Huoh. Onneksi viikon päästä on enää kaksi tenttiä jäljellä ja pääsin pian lähtemään kotiin leipomaan siskon kanssa.

Totesin, että Lanett ei sovi Cablenet-sukkien ohjeelle ja purin aloittamani sukan. Sitten kaivoin sukkakirjani esiin ja valitsin seuraavaksi yritykseksi Waving lace socks-ohjeen Favorite socks -kirjasta. Olin hiukan skeptinen ogjeen sopivuudesta, mutta paloin halusta päästä kokeilemaan ohjetta omasta kirjasta. Sukasta on tulossa aivan ihana. Melkein epäilen, etten raaski antaa niitä siskolleni joululahjaksi. Enää kärkikavennus puuttuu ensimmäisestä sukasta. Toivottavasti lanka riittää. Ohjeen mukaan tuli aika pitkä varsi, johon tein yhden ylimääräisen kuvion, sillä varsi oli aika kaponen muuten. Onikävä saada lahjaksi sukat, jotka eivät mahdu jalkaan, joten otin varman päälle, vaikka siskollani ei juurikaan suurempi jalka ole.

Potamous-sukka tuli jo valmiiksi ja seuraavaa olen jo aloittanut. Seuraavat projektit ovat varmaan Gentleman's Fancy Socks sinisestä Stepistä ja Potamous-kuvioiset kynsikkäät tai kämmekkäät Floricasta. Tosin pitäisi niihin tentteihin lukea...

maanantai 3. joulukuuta 2007

Väsyttää

Syysväsymys ja opiskelu on vienyt mehut aika totaalisesti mehut. Neulominen on jäänyt aika vähälle. Ostin joululahjaa varten kerän Austermannin Stepiä farkunsinisenä. Veljelle varmaan teen joululomalla sukat, kun hän on muuten aika vaikea lahjottava. Tuo väri numero 16 oli ainoa miellyttävä, sillä stepin värit tahtovat olla niin riemunkirjavia, että pahaa tekee. Toisaalta en himoitse kyseistä lankaa läheskään niin paljon nyt, kun jos se olisi yksiväristä.

Lainasin kirjastosta Hyvän olon neuleet -kirjan ja selailen sitä iltasaduksi. Mukavilta ohjeilta näyttävät, vaikkeivat olekaan sitä vaikeusastetta, johon olen tottunut. Tilasin Vogue Knittingin Stitchionaryt ykkösen ja kakkosen. Hiukan kirpaisee, mutta joskus täytyy hemmotella itseään. Lisäksi erehdyin menemään Akateemiseen kirjakauppaan ja ostin Sukkasillaan -kirjan äidilleni joululahjaksi. Onneksi siellä oli paketointipalvelu, sillä muuten olisin lukenut sen, enkä kehtaisi antaa sitä enää lahjaksi. Paketoituna se ei syyhytä niin pahasti.