maanantai 28. tammikuuta 2008

Lisää shoppailua ja valitusta



Sorruin taas shoppailemaan. Yritän varmaan helpottaa koti-ikävää shoppailemalla. Ei kovin hyvä juttu köyhälle opiskelijalle. Olen katsellut Austrian Socks -ohjetta sillä silmällä, että se voisi onnistua Vuorelman Vedosta aika kivasti. Vaikka olenkin tuhlannut kaiken minkä kotikotona lomailemalla sääs, päätin käydä ostamassa vyyhden Vetoa. Onneksi Veto ei maksa kovin paljon. Nalle olisi varmaan käynyt myös, mutta siinä on nykyään niin kehno värikartta, että se on lähinnä surkuhupaisaa. Käväisin samalla kirjastosta hakemassa pari äänikirjaa. En oikein ehdi lukemaan kirjoja, mutta neuloessa voi hyvin kuunnella.  



Embossed leaves -sukista tuli suosikkini. En muista milloin olisin ollut niin ihastuksissani tekemistäni sukista kuin nyt olen näistä. Onneksi väri ei tosiaan istu itselleni. Sukat menee siskolle, joka on varmasti yhtä ihastuksissaan. Hän onneksi ymmärtää neuleiden päälle, vaikkei itse neulokaan kuin hyvin harvoin. Ei kuulemma ole aikaa. Siskoni harrastaa helmitöitä ja muita askartelujuttuja, joihin minulla ei riittäisi pinna. Neulominen on niin paljon helpompaa.

lauantai 26. tammikuuta 2008

Ihanaiset Embossed leaves -sukat


Embossed leaves on aivan ihana ohje. Olen aivan hullaantunut. Sukat edistyvät kauheaa vauhtia Ilkka Remeksen Ikiyötä kuunellessa äänikirjana. Miksi aina ne sukat, jotka teen siskolleni, onnistuvat? Näistä, kuten siskolleni joululahjaksi tekemistäni Waving Lace -sukista, on tulossa aivan tajuttoman ihanat. Onneksi valitsin värin, joka ei istu minulle itselleni. Minulla on hyvin vähän mitään sinistä. Ja tämä nimenomainen vauvasininen on yksi ihan vihonviimeisistä väreistä, jota käyttäisin. Teen varteen ylimääräisen kuviokerran, sillä varsi näyttää melko lyhyeltä ja Sisu on tällaisiin sukkiin melko riittoisa. Siskollani on melkein yhtä pieni jalka kuin minulla. Minulla on aika pienet jalat ja kädet.

Eilen illalla hermostuin kiekuralapasten virheisiin ja siihen, että neulos on aivan liian kireää. Purin melkein peukaloa vaille valmiin lapasen. Aion kyllä tehdä ne lapaset, sillä päätin selättää kirjoneulemöröt. Olen aina inhonnut kirjoneuleita. Kiehkuroissa on niin kaunis kuvio, että olen vain sisuuntunut vastoinkäymisistä. Minulla ei ole kolmen ja puolen millin sukkapuikkoja, mutta niiden ostaminen on melko varmaan pakko, mikäli aion saada lapasistani kauniit. Nelosen puikot ovat varmaankin jo liian suuret, sillä olen niitä käyttänyt vain Jussi-langan neulomiseen. Lisäksi mietin miten tekisin lapasten ranneosan. Sen pitäisi jotenkin typistää mahdollisimman lyhyeksi, sillä muuten lapasista tulee kauhean pitkät. Minulla on kovin pienet kädet ja lapasten ei pitäisi olla niin pitkät, kuin mitä niistä oli tulossa.

torstai 24. tammikuuta 2008

Shoppailua ja valitusta



Sorruin shoppailemaan piristääkseni itseäni. Ostin kassin ja lankaa. Olkalaukkuni alkaa olla niin huonossa kunnossa, etten enää kehtaa kulkea yliopistolla sen kanssa. Ostin ihanan violetin olkalaukun laukkukaupasta. Kiersin varmaan puoli kaupunkia läpi, ennen kuin mieleinen laukku löytyi. Onneksi löytyikin, sillä punainen olkalaukkuni on pahasti rispaantunut ja sen kangas purkaantuu reunoista. Laukkua etsiessäni käväisin ohimennen Villiinassa ja ostin kaksi kerää vaaleansinistä Sisua. Olen harkinnut jo jonkin aikaa Embossed leaves -sukkien tekemistä ja Sisu varmaan sopii aika hyvin Embossed leaves ohjeeseen. Ostin sinistä, jotta voin antaa sukat siskolleni. Toivottavasti suunnitelmani ei mene myttyyn, kuten niillä on tapana mennä.

Käväisin myös Nappikikassa, ensimmäistä kertaa omistajanvaihdoksen (vai mikä juttu se nyt olikaan) jälkeen. Olin kuullut jostain huhua, että siellä olisi nyt lankojakin. Sain yllätyksekseni mukavaa palvelua. Moni on Nappikikkaa haukkunut palvelunsa takia, mutta nyt oli ainakin kauhean mukava täti. Siellä oli Regian lankoja ja vähän muitakin. Regian sukkalankaa oli vain mustana ja kirjavina. En ostanut mitään, sillä mustaa en enää neulo ja kirjavista en välitä. Musta on niin ikävä väri neuloa. Kaupan täti sanoi, että muitakin värejä voi vielä tulla, sillä kaikkia tilattuja ei ole vielä saatu. Toivottavasti tulee, sillä olen himoinnut yksiväristä Regiaa jo vaikka kuinka kauan. Olen löytänyt lähinnä rotanharmaata ja mustaa. En tajua miksi yksiväriset ohuet sukkalangat ovat kiven alla. On niin paljon kaikkia ihania ohjeita, joita en langan puutteen takia voi toteuttaa. Langat ja ohjeet eivät oikein tunnut kohtaavan. Minulla on monet huivilangat, mutta sukkalankoja ei juuri yhtään. Sukkakirjoja ja ohjeita on yllinkyllin, mutta huiviohjeita ei niinkään. Menipä nyt valitukseksi...

tiistai 22. tammikuuta 2008

Älä kerro äidille



Sorruin taas ostamaan lohtulankaa. Kaaduin matkalla bussipysäkille ja nyt on vasen polvi vähän turvonnut ja osin sinisen mustelman peitossa. Harmittaa vietävästi, että pti ihmisten nähden tuiskahtaa nurin, mutta jään päälle satanut lumi osoittautui erittäin liukkaaksi. Lohtulangaksi kelpuutin tarjousesta Woolia. Puolentoista euron kerät tarttuivat mukaan Tokmannilta nuudelinostoreissulta. Voin kuulla oikein elävästi päässäni äitini äänen, joka sanoo, etten tarvitse lisää lankaa. Järjen ääni sai onneksi minut jättämään Kotiväkikerät ja puikot kauppaan. Tummansininen Kotiväki oli myös tajouksessa, mutta se ei oikein sovi minulle. Ajattelin tehdä Wooleista jonkun pitsihuivin. Olen katsellut Zetor ja Kiri -ohjeita sillä silmällä, että ne saattaisivat onnistua Woolistakin. Pitäisi vain saada Minttumaari pois alta ensin. Se on ehkä puolivälissä ja silmukoita alkaa olla jo aika paljon. Vaihdoin puikonkin jo kahdeksankymmentäsenttiseen.



Lopuksi kuvatus kiehkuralapasestani. Käsialani on toivottomasti liian kireä ja kämmenpuolella on ikäviä virheitä, mutta kämmenselkä on aika onnistunut. Ainakaan kovin pahoja virheitä en siitä löydä. Näistä tulee ehkä ihan kivat ensimmäisiksi kirjoneulelapasiksi. Ja nyt takaisin tenttimateriaalin pariin.

maanantai 21. tammikuuta 2008

WIPpejä



Aloitin vihdoin kämmekkään Pomatomus-sukan (meniköhän oikein taaskaan) kuviolla. Se näyttää todella pieneltä, mutta on pieneen käteeni juuri sopiva. Minulla on aivan todella pienet kädet. Pidän kuviosta kovasti ja luulen, että nämä kämmekkäät onnistuvat hienosti. Kun saan nämä valmiiksi, ei enää veto haittaa nettisurffailua.
 


Kaivoin Minttumaarin neulekorista, minne se oli hautautunut jo yli kuukaudeksi. En edelleenkään ymmärrä miten siitä tulee kolmion muotoinen, mutta kai se tästä. Onhan tämä ensimmäinen niskasta aloitettu kolmiohuivi. Nyt se näyttää lähinnä laitaselliselta marjapuuroa. 

lauantai 19. tammikuuta 2008

Kauhea nolotus

Kärsin varmaan lievästä lukihäiriöstä, kun olen lahjakkaasti lukenut jo vaikka ja kuinka kauan Pomatomus-sukkien nimen aivan päin honkia. Kävin Knittyssä ja Ravelryssä tavaamassa nimeä ja kai se on vain hyväksyttävä, että en osaa lukea sitä oikein. Sitä jotenkin luulee, että on älykäs, kun on yliopistoon päässyt vaikealle alalle ja että osaa lukea kaikkia neljää kieltä, joita puhuu. Mutta sitten lyödään paistinpannulla naamaan. Syksyllä minulle selvisi, että elämäkerta ei olekaan elämänkerta. Harmittaa, kun ei edes äidinkieltään osaa.

Yritin kuvata syksyllä tekemiäni Clessidra-sukkia, mutta turhaan. Ne ovat toivottomasti nukkaantuneet ja rumat. Valkeasta matostani irtoaa nukkaa ja se kerääntyy erittäin tehokkaasti villasukkiin. Toinen ongelma on se, että miten kuvaat pokkarilla polvisukkia, jotka ovat jalassasi. Aika huonosti. Muutenkaan en ole yhtään tyytyväinen kyseisiin sukkiin, mutta olen saanut kyseisestä väristä ihan tarpeekseni, enkä viitsi purkaa niitä.

perjantai 18. tammikuuta 2008

Vihdoin taas päivitystä


 
Tulipa pitkä päivitystauko. Mitään päivitettävää tosin ei ole ollut. Neulomukset ovat edistyneet kovin huonosti viimeisen reilun viikon aikana. Olen hairahtunut pelaamaan the Sims 2:sta vähän turhan paljon. Tänään palasin opiskelupaikkakunnalleni. Pidin puolitoista viikkoa ylimääräistä lomaa, sillä lukujärjestyksessä oli niin vähän luentoja, että tylsää olisi ollut mädäntyä opiskelukämpässäni. Istuin junassa yli seitsemän tuntia ja siinä tulikin potamoussukat valmiiksi ja kiehkuralapaset edistyivät mukavasti. Paluu arkeen oli inhottava ja opiskelukämppä kamalassa sotkussa.


 
Erehdyin menemään kirja-aleen. Minua ei ylipäätään saisi päästä kirjakauppaan. Saatikka sitten mihinkään kirja-aleen. Debbie Stollerin Virkkaajan ja Neulojan käsikirjat hyppäsivät mukaani. Kolmekymppiä on paljon köyhän opiskelijan budjetista, mutta kahdesta kirjastahan ne eivät ole paljoakaan. Toivottavasti osoittautuvat hyödyllisiksi, ettei äiti voi alkaa paasaamaan taas rahojen tuhlailusta kirjoihin. Mitä iloa on olla aikuinen ja asua kaukana kotoa, kun äiti silti puuttuu asioihin. *huokaus* Lopuksi vielä kuva käytössä nuhjuuntuneista baijerilaisistani.

keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Kiekuralapaset



Päätin sittenkin kehdata laittaa kiehkuran näkyviin. Aika rumilus on tulossa ja virheitä on useita, mutta ei se mitään. Ei ensimmäiset kirjoneulelapaset voikkaan olla kovin onnistuneet. Näitä olen viimepäivät tahkonnut potamoussukkien ohella. Muuten neulerintamalle ei kuulu mitään erityistä.

lauantai 5. tammikuuta 2008

Unisukat



Sain myöhään eilen illalla vihdoin ja viimein bambusukat valmiiksi. Inspiraationi miesten sukkiin on loppu ... finito. Sukista tuli kuulemma todelliset unisukat. Isäni nukkui rauhallisesti aamuun asti eikä käcellyt ja tuskaillut yöllä. Isän reuman takia on täällä kotikotona välillä yöt aika levottomia. Step tekee ilmeisesti reumaisille nivelille hyvää. Toivottavasti se ei ollut vain sattumaa.

Aloitin myös kiehkuralapaset. Olen jo vuosia vihannut kirjoneuleita ja nyt päätin selättää mokomat ja tehdä nämä aivan ihanaiset lapaset. Kämmenpuolella on pieniä virheitä, mutta en anna sen haitata, sillä neulalla ja langanlopuilla voi varmaan korjailla, jos ne alkavat todella häiritä. Mutta nyt taas joululahjojen takia korinpohjalle jääneiden Potamouksien kimppuun.

perjantai 4. tammikuuta 2008

Hiljaista

Neulerintamalla on aika vaisua. Kitkutan bambusukkia valmiiksi. Loppiainen lähestyy uhkaavasti ja kantapää ei ole vielä valmis. Inspiraatio miesten sukkiin on kadonnut. Monta muuta projektia houkuttelee, mutta olen päättänyt saada nämä valmiiksi, jotta äitini ei voi taas irvailla UFOjen määrästä. Aloitin kyllä yhden uuden projektin, mutta siitä lisää myöhemmin.

tiistai 1. tammikuuta 2008

Uusi vuosi

Uusi vuosi on pyörähtänyt käyntiin kovin tuskaisesti. Pitäisi pitää taukoa neulomisesta, mutten millään malta. Hartiat ja niskat ovat olleet jo päiväkausia jumissa, mutta nyt se on aiheuttanut kauhean päänsäryn noin niinkuin kaupanpäällisiksi. Ei naurata yhtään. Hierominen ja särkylääkkeet eivät ole auttaneet yhtään. Lisäksu minua vaivaa infernaalinen väsymys. Puolen yön yli valvominen on täysin luonnotonta.

Ensimmäinen bambusukka valmistui heti aamupäivästä, mutta toisen tekeminen on alkanut nihkeästi. Inspiraatio on kadonnut kokonaan. Sitä siis etsikäämme. Huomenna toivottavasti vähemmän valitusta...

Suuri kiitos ystävälleni Elinalle avatarini piirtämisestä. :D