lauantai 29. marraskuuta 2008

Loistava päivä


Voiko paremmin päivä mennä? Toivottavasti jatkuu yhtä ihanana. Kirjastossa oli hyllyssä Knitting on the Road (ja Kutistuva turska). Olen molempia kytännyt vaikka ja kuinka kauan. Tilasin muistaakseni tammikuussa tuon sukkakirjan, mutta mitään ei koskaan kuulunut. Onneksi tilasin laskulla niin eipähän ole minun pussistani pois. Aika käsittämätöntä palvelua isolta suomalaiselta nettikaupalta, ettei sähköpostiin vastata eikä mitään koskaan tapahdu. Häkellyin tosin kirjaa selatessani. Mikään ohjeista ei näyttänyt toteuttamisen arvoiselta. Uskomatonta. Kai se vaan on niin, että sukka, joka ei ole jalassa, ei näytä miltään. Onneksi on Ravelry ja sen käyttäjien ihanat projektikuvat. Nyt pitää on vaan se skannaamisen ihanuus edessä. Ei oikein jaksaisi skannailla, mutta Knitting Vintage Socks on myös edelleen skannaamatta, joten pitäisi vähitellen aloittaa, mikäli aion kirjat saada ajallaan palautettua.

Kävin Villiinassa ostamassa pipolankaa. Tarkoitukseni oli ostaa Maijaa, mutta bongasin Sandnesin Alpakan olevan alennuksessa ja väri oli aivan passeli. Se on sävy sävyyn sopiva Pirkka-Shettikseni ja olkalaukkuni kanssa eli aivan täydellinen mustan villakanggastakkini seuraksi. Vielä kun saisi neulottua sen kaivatun pipon. Muumimuki tarttui mukaan kirppikseltä. Uusin kausimuki, käyttämätön kymmenen euroa. Olihan se pakko ostaa. Tämä kolmas muumimuki mahtaa tarkoittaa keräilyn alkua. Voi lompakko parkaa. Onneksi sain lahjaksi uuden, kun edellinen ratkesi kolikko-osastostaan.

keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Kuolen!

Ääkkä kääkkä. Keväällä on tulossa Cookie A:lta sukkakirja. Miten maltan odottaa noin kauan ja mistä repäisen rahaa tilata kallista kirjaa? Olen kuolannut pitkään kaikkia niitä ihania Cookie A:n maksullisia sukkaohjeita, mutta luottokortittoman on tyytyminen puremaan rystysiään. Tahtooo! On se niiiiiin väärin.

Vaihtopaketti alkaa muotoutua. Viimeistelen vielä neuletta, mutta viimeistään maanantaina menee postiin. :) Voi kun oma pakettini tulisi pian.

sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Kukkakori


Kukkakori lähti neuloutumaan ihan kivasti. Ohje ei ollut niin helppo kuin olin ajatellut, mutta pieni haaste on aina paikallaan. Yritin tästä langasta Gailia aiemmin, mutta sen ohjeen kanssa meni hermot. Se oli niin epämääräinen ja lopulta minulta meni hermot niiden jumalattomien reikien kanssa. Keskilinjalle tuli kauheita reikiä ja muutekin keskilinja ja reunat eivät olleet kovin kivat. Anteeksi pimeä kuva. Mutta nyt vaihtoneuleen kimppuun, ettei tule kiire.

lauantai 22. marraskuuta 2008

Eikö ne huivilangat jo riitä?


Miten vaikeaa voi olla tumman liilan langan kuvaaminen alkutalven harmaudessa? Ilmeisesti hyvin vaikeaa. Väri on päin prinkkalaa, mutta tumman liilaa Kamenaa lähti siis mukaani Villiinasta. Ostin puolitoista vyyhtiä, jotta saan tehtyä kunnon kokoisen huivin pelkäämättä langan loppumista. Kuolasin Hjertegarnin Alpaca Silkiä, mutten vielä raaskinut ostaa. Siinä on niin ihana liila, että kolme kerää on pakko saada huivilangaksi. En tosin tiedä mitä teen kaikilla huiveillani. Ehkä äiti kelpuuttaa jonkun käyttöönsä.
Puikoille hyppäsi eilen kukkakori. Olen kuolannut ohjetta kauan ja eilen aloitin sen vaaleasta Kamenasta. Joku tädeistäni varmaan saa sen sitten joululahjaksi. Lopuksi jonkinlainen kuva Shettiksestä. Väri on aikalailla kohdallaan, mutta kaikki muu onkin sitten päin honkia. Ollapa nyt se hovikuvaaja. Elämä on epäreilua.

perjantai 21. marraskuuta 2008

Vaihteeksi valmista


Shettis numero kaksi eli pirkkashettis on pingottumassa. Tikutin huivia loppuun miltei puoleen yöhön, sillä halusin edes jotain valmiiksi ja pian. Se sitten kostautui ja päättelyn huolimattomuus aiheutti raivostuttavaa purkautumista, kun yritin kiireesti pingottaa. Päättelin uudelleen aamulla ja pistin pingottumaan. Huivista tuli yllättävän iso 170 x 85, vaikka lankaa olikin vai nyksi vyyhti. Ohut pirkka näyttäisi olevan melko riittoisaa, mutta taitaa jäädä ensimmäiseksi ja viimeiseksi vyyhdiksi ellei sitten tule jollekin tietylle värille tarve. Lanka on aika karheaa ja kovantuntuista. Mieluummin neulon Kamenaa, sillä se on halvempaa, pehmeämpää, vyyhdissä on enemmän metrejä ja se on muutenkin enemmän mieleeni. Kunnon kuvia tulee sitten, kun huivi on pingottunut ja olen saanut jotain inhimmillisennäköistä kuvaa aikaiseksi. Auringosta lienee turha haaveilla, mutta jokunen kukka sentään vielä jaksaa ilokseni kukkia ikkunalla.

tiistai 18. marraskuuta 2008

Hip hip hurraa!

Palautin viimein kandintyöni ja sain palkita itseni uusilla korvakoruilla. Kauan sitten saamani kaulakorun kaveriksi olen kuolannut ihania korvakoruja ja tänään pääsin sitten ostoksille. Kiitos perutun luennon, saatoin hiippailla kaupungilla. Ne on ihanat. Jos olisi varaa ja energiaa, niin pitäisin blogiarvonnan, mutta kun ei niin ei. Vielä olisi seminaareja, tenttejä ja harjoitustehtäviä, jotka vaativat pikaista paneutumista asiaan. Ja kypsyysnäytekin pitää käydä kynäilemässä. Huoh. Neuleet eivät ole edistyneet silmukkaakaan, mutta nyt on sentään jotain toivoa edistyksestä.

sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Asustehuolia


Löysin sopivan kompromissin villakangastakiksi. Musta, pitkä perusmallinen ulsteri 75 prosentin alennuksesta toimittaa nyt pikkupakkaspalttoon virkaa. Ei ihan se punainen unelma, jota olen metsästänyt talvesta toiseen, mutta kelpaa. Nyt on kamala ongelma asusteiden suhteen. Musta takki, mustat housut ja mustat kengät vaativat seurakseen jotain muuta kuin tumman luumunvärisiä asusteita, joita olen käyttänyt. Pitänee siis tehdä uudet pipot, käsineet ynnä muut. Olin valinnut sen tumman liilan alpakankin sen mukaan, että ostan kirkkaanpunaisen takin. Pieleen meni koko homma. Sitä myssyä ei tahdo millään saada puretuksi, sillä päättelin sen erityisen hyvin. Olin vähän turhan onnessani siitä, että sain jotain valmista. Ärsyttää. En keksinyt varastoistani oikein muutakaan huivilankaa, jolle löytäisin heti ohjeen ja saisin puikoille, joten otin kerän punaliilaa pirkkalankaa ja kaivoin shettiksen ohjeen esiin. En oikein pidä tuosta langasta, mutta stash ei pienene inhoamalla lankoja. Toivottavasti tulee pian käyttökelpoinen huivi. Väri sopii mustan kanssa, vaikka olisin kaivannut värikkäämpää. Ainokaiseen Noro-kerääni en ole vielä tohtinut koskea, vaikka siitä tulisi aika makea kaulaliina. Joulu- ja vaihtoneuleet ovat jumissa. Opiskelujuttuja pitäisi kirjoittaa, muttei yhtään jaksaisi. Mitenköhän oikein selviän joululomalle...

Lopuksi kuva ihanasta kukkarosta, jonka pelastin Marimekosta. Inhoan noin 90 prosenttia kaikista Marimekkokuoseista, mutta tuo vei sydämeni heti. Harmi vain ettei tuota kamppanjakangasta kuulemma saa enää mistään. Nyt pitäisi vain keksiä käyttöä noin epäkäytännöllisen malliselle pussukalle.

perjantai 14. marraskuuta 2008

Note to self:

Myssy kannattaa pistää päähänsä ennen kuin päättelee sen mahdollisimman hyvin. Purkukasaan siis ... Huoh.

torstai 13. marraskuuta 2008

Opiskelukiireitä

Ostetaan lisää tunteja vuorokausiin tai päiviä viikkoihin! Toivottavasti ei tule kalliiksi. Arbacia-myssy on ollut tekeillä jo vaikka ja kuinka kauan, muttei edisty juurikaan. Icarus edistyy kyllä, mutta liian hitaasti. Missä välissä viimeistelen vaihtoneuleen ja teen jouluksi miesten sukkia?

sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Kirjainmeemi

Ostin Kirsiltä kirjaimen ja sain J:n. Tulipa vaikea kirjain. Nyt pitäisi kymmenen asiaa keksi sillä kirjaimella.

1. Joulu on ollut mieleni päällä jo pitkään. Joululahjoja olen ostellut jo syyskuusta lähtien. Odotan joulua aina kovasti, mutta aina petyn siihen, että se meni niin äkkiä ja loppui kuin seinään.

2. Järki on tärkeää. Asioissa pitää olla järkeä.

3. Järjestys on asia, jota en hallitse. En ole koskaan ollut järjestyksen ihminen enkä järjestelmällinen. Valitettavasti.

4. Jäätelö on ihanaa, mutta harvoin syön sitä. Tämän vuoden jäätelöt voin melkein laskea sormillani.

5. Jäämeren rannalla olen käynyt pari kertaa. Viimeksi oli laskuvesi ja veneet kuivilla.

6. Jänistäminen on ilkeä tapa, johon aina välillä sorrun.

7. Jännittäminen on ärsyttävimmistä tavoistani. Olen vain kertakaikkisesti jännittäjätyppiä.

8. Juna on välttämätön paha, johon joutuu, kun tahtoo kotona käydä.

9. Juhannus on juhla, jota en vietä, kuten vappukin. Juopottelujuhlat eivät kiinnosta.

10. Japani on maa, jossa haluaisin joskus käydä.

Huh. Olipas vaikeaa. Kovin montaa vaikeampaa kirjainta ei aakkosista löydy. En ole koskaan pitänyt j-kirjaimesta, enkä varsinkaan sillä alkavista nimistä. Mistä lie johtuu moinen antipatia. Jos haluat kirjaimen, jätä kommentti.

lauantai 8. marraskuuta 2008

Alpakkaa


Epätoivoinen villakangastakinmetsästysreissu päättyi lohtulangan ostoon ... taas. Eihän tämä olekaan kuin kolmas sesonki, kun etsin mieleistä ja budjettiin mahtuvaa takkia. Miten se voi olla näin vaikeaa talvesta toiseen? Kaikki ihanat maksavat useamman satasen ja sellaiseen ei ole varaa. Siispä Villiinaan kävi epätoivoisen tie ja lohdutin itseäni alpakkatarjouksen avulla. Viisi kerää ihanaa, luonnonvalkoista lankaa muutti nurkkiini.

perjantai 7. marraskuuta 2008

Hiljaista pitelee...

En ole kuollut... vielä ainakaan. Kandintöille annettiin desdline ja viimein laiskimus lusmutus on saanut edistystä aikaiseksi. Baretti on puolivälissä. Blogiarvontavoitto saapui keskiviikkona. Kiitos Elina!

tiistai 4. marraskuuta 2008

Neuleplääh


Tummanliila on kamala väri kuvata. Se ei kertakaikkiaan toistu pikkupokkarini kautta mitenkään järkevästi. Se joko näyttää liian siniseltä tai mustalta. Luovutan. Teeteen Alpakasta on tulossa Arbacia-baretti. Ohje on mielenkiintoinen lyhennettyine kerroksineen ja suuntansa puolesta. En ole koskaan tehnyt enkä omistanut barettia tai baskeria enkä yhtään tiedä miten hölmöltä mahtaisin näyttää sellainen päässäni, mutta pitäähän sitä kokeilla. Teeteen alpakka on aivan ihanaa lankaa. Tämä liila ei tosin tunnu niin liukkaalta kuin vaalean sininen. Hassua, miten sama lanka erivärisenä tuntuu erilaiselta. Novitan Mambossa sen huomaa myös. Jotkin värit ovat kovia ja karheita, mutta esimerkiksi ihana tumma luumun värinen on pehmeä. Tekisi mieli käydä ostamassa Mamboa, mutta olen päättänyt boikotoida Novitaa.
Minua vaivaa taas lievä neuleplääh. Tuntuu, että vähän kaikki neuleet ovat vastatuulessa ja purkukoriin on kertynyt jo seitsemän (7!) neuletta. Gail meni purkuun, kun hermostuin lopulta kokonaan epämääräisiin ohjeisiin ja kamaliin reikiin,joita keskisilukan puuttuminen aiheutti. Eniten ärsyttää se, että vaihtoneule ei onnistunut kertaheitolla. Onneksi on vielä aikaa. Täytyy etsiä joku toinen ohje ja toivoa, että se toimii paremmin. Vaihtoneuleesta on tulossa todella päheä. Harmi, etten osaa käyttää tai arvostaa tuollaista väriä.