keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Palmikkopipo

Palmikkopipo valmistui, ehkä. En ole varma tuliko tästä nyt hyvä vai ei. Palasin alkuperäiseen suunnitelmaani, mutta vähemmillä nurjilla silmukoilla. Nyt myötäpäivään kulkevat nurjat kierteet antavat pipolle ilmettä, mutten ole varma, että sopivatko ne näin harvennettunakaan oikein yhteen palmikon kanssa. Pelkkä sileä neule olisi ehkä ollut vähän tylsää ja toinen palmikko olisi ehkä ollut liikaa. Täytyy vain toivoa, että ystäväni pitää tästä.


Projekti: Palmikkopipo (Ravelry)
Ohje: Omasta päästä
Koko: noin 59 cm
Lanka: Sininen Cascade Yarns 220 Wool
Menekki: 75 grammaa
Puikot: Pony bambu 4 mm pitkät puikot
Pony (?) 4 mm 60 cm pyöröpuikot
Pony (?) 4 mm 40 cm pyöröpuikot
KnitPro Symfonie 3,5 mm 20 cm sukkapuikot
Fiilis: Ei tullut ihan niin makea kuin etukäteen kuvittelin.

Puikkojen kanssa oli vaikeuksia. Ensin huidoin ympäriinsä hankalilla pitkillä bambupuikoilla reunapalmikon kanssa. Bambut värjääntyivät sinisiksi, samoin kädet ja hihansuut. Sitten en jaksanut siirtää huivia toisille puikoille, jotta olisin saanut pitsi-Addit vapaaksi tähän projektiin. Otin esiin nelimillisiä nysäpyöröjä, jotka olen joskus ostanut kirppikseltä. Se oli iso virhe. Koko projekti meinasi unohtua, kun ei tehnyt mieli taistella lyhyiden ja kankeiden kaapeleiden kanssa. Lyhimmät nysäpyöröt saivat jotenkin kädetkin kipeiksi. Sovittaminen oli hankalaa ja lopussa piti vaihtaa sukkapuikkoihin.

Totesin, että tarvitsen kipeästi metriset 3,5 ja 4 millin KnitPron pyöröt myssyjen ja pipojen neulomiseen. Sellaisilla ei tarvitse vaihtaa puikkoja kertaakaan eikä taistella yhtään. Nyt kun olen oppinut pipoja ja myssyjä neulomaan olisi niille käyttöäkin. Sitten flunssan pehmittämillä aivoillani tulin vahingossa tilanneeksi ne puikot. Vihaan nettitilauksia sillä jännitän niitä aivan liikaa. Että voi 15 euron tilaus aiheuttaa huolta ja tuskaa. Ehkä sen takia tilaan netistä vain lähinnä silloin, kun olen kipeä, enkä muista miten paljon netistä tilaaminen harmittaa. Kunnianhimoisesti ajattelin jo ohjeenkirjoittamista, mutta jos nyt yrittäisin hoitaa opiskeluhommat alta pois ja sitten ajattelisin ohjeita. Enkä mä tiedä onko tää nyt niin hienokaan.

5 kommenttia:

Raiku kirjoitti...

Mun silmään ainakin pipo näyttää tosi kivalta. Tuolla samalla idealla voisin kyllä itsekin tehdä joskus.

Ei kannata liikaa olla huolissaan sen tilauksen kanssa. Minä olen tilannut jo muutaman kerran nettikaupoista puikkoja sun muita, ja yleensä on mennyt hyvin. Paitsi kerran posti hukkasi paketin, mutta kaupasta pistettiin mulle uusi tulemaan.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Kaunis pipo!

Minä joudun oikeastaan aina tilaamaan langat ja puikot netistä ellen halua ostaa pelkkää Novitaa tai Prymiä. Pienellä paikkakunnalla kun asun.

Oon tilannut ehkä lähemmäs 30 kertaa ja ainoastaan kerran oon pettynyt (sukkajarruneste oli jäätynyt postilaatikossa ja mennyt pilalle).

Taina kirjoitti...

Siitähän tuli kiva. Tuo yläosa näyttää kokonaisena paljon paremmalta kuin niissä edellisissä kuvissa, joissa sitä oli vain vähän matkaa.

Marika kirjoitti...

Aivan hurmaava pipo! <3

Neulisti kirjoitti...

Ihanat päälaen kierteet!