keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Siniturkoosia käsinkehrättyä merinoa

Vihdoinkin päsen taas esittelemään käsinkehrättyä lankaa. Tälläkin kertaa merinoa. Ostin edesmenneestä lankakauppa Lankaluolasta sinikirjavan merinotopsin joskus ennen kuin hankin rukin. Epäilen, että tämä merino on alun perin World of Woolista kotoisin, sillä siellä on ihan samannäköinen tuote ja näitä on ollut Ilossakin myynnissä. 



Kuitu: Sinikirjava merinotopsi Lankaluolasta ja sininen merino Käsityökauppa Ilosta
Väline: Majacraft Rose, 18:1 välityksellä
Lanka: Kaksisäikeinen 410 metriä / 120 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Hieman liikaa kierrettä, mutta muuten oikein kiva lanka. 

Kuitu oli mukavaa kehrättävää. En erityisemmin välittänyt siitä miten kapeiksi raidoiksi väri on topsiin jakautunut, mutta sain kivasti tasaisen kirjavaa aikaan. Sinikirjavan letin lisäksi laitoin mukaan 20 grammaa Ilosta ostamaani yksiväristä sinistä merinoa, jonka ostin messuilta liilojen nöttösten kanssa. Muuten sain yksivärisen kivasti uppoamaan lankaa, mutta yhteen kohtaan sattui ikävästi molempiin säikeisiin yhtaikaa samaa yksiväristä, mutta toivottavasti se ei hyppää neulepinnasta silmään. Lanka muuten on kirjavaa ja pääasiassa säikeet ovat eri värisiä melkein koko matkan. En vielä tiedä mitä tästä tulee, mutta varmaan jonkun yksivärisen sukkalangan kanssa tästä tulee jotain raidallista. Ei ehkä Daybreakiä, mutta jotain sen tyyppistä varmaan.


4 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Minä en kehräämispuuhista mitään tiedä, mutta oletpahan kyllä hienon näköistä lankaa kehrännyt! Hitsiläinen, katsotaanpa niin vuoden sisään seisoo meidänkin olohuoneessa rukki, alkaa pikkuhiljaa uteliaisuus hiipiä siihen suuntaan. :D

Judiuni kirjoitti...

Kehrääminen on tarttuva harrastus ja oikein kannatettava sellainen. Kannattaa ehdottomasti antaa kehruukärpäsen purra.

ArualMaria kirjoitti...

Hurjan hienoa ja siistinnäköistä lankaa teit!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ArualMaria!