lauantai 6. lokakuuta 2012

Käsinkehrätty pipo

Syksy on taas tuonut harmauden ja sitä myöten tehnyt valokuvaamisesta kovin haastavaa. Vaikka intoa blogaamiseen muuten saataisi löytyäkin, niin se tahtoo taas kuvaamiseen tyssätä. Kesän aikana ehtii tottua niin hyvään valoon, että joka vuosi syksy tulee jonkin asteisena shokkina. Enää ei voi vaan räpsiä automaatilla kuvia, vaan on pakko hakea sopivaa valkotasapainon, aukon ja valotusajan yhdistelmää. Se on niin turhauttavaa, kun siihen ei ole intoa. Lopulta sain jotain sentään aikaan.


Pipo valmistui jo viime kuun puolella, mutta harkitsin pitkään katkaisenko ja päättelenkö lankaa. En ollut oikein varma onko lopputulos kiva. Vaihdoin mallia muutaman kerran ja olin jo hieman kyllästynyt neulomiseen ja purkamiseen. En ole edelleenkään varma sopiiko pipo minulle, mutta olen päättänyt sitä käyttää tällaisena. Lanka on käsinkehrättyä superwash-käsiteltyä bluefaced leicester -lampaan villaa. Vasta neulottuani tämän ymmärsin, miksi bfl kuuluu pitkäkuituisen rotujen rymhään. Siinä todella on pitkävillaisille ominaista kiiltoa. Pidän kovasti tästä ja neulon jäljelle jääneestä vyyhdistä kämmekkäät. Uskon langan kestävän, silä kertauskierretää on hieman liikaa.


Projekti: Handspun hat (Ravelry)
Ohje:  Kierros by Jenni Österman (Ulla - Ekstra 2011)
Koko: 56 cm
Lanka: käsinkehrätty Pigeonroof Studios Superwash BFL värissä Poison
Menekkki: 60 grammaa / noin 130 metriä
Puikot: ChiaoGoo Red Lace 3,25 mm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Kivannäköinen pipo, jossa lanka tulee kauniisti esiin.

Malli on Jenni Östermanin Kierros Ullan Kehruu-extrasta. Neuloin ensin ohjeen mukaan, mutta totesin, että jos lanka riittäisi pipoon ja kämmekkäisiin, jos neuloisin vähemmän myssymäisen pipon. Aloitin 116 silmukalla ja kavensin 108 silmukkaan joustinneuleosuuden jälkeen. Muuten seurasin ohjetta. Ohje sopii hienosti käsinkehrätylle, sillä siihen se on suunniteltukin. Minua viehättää jostain syystä korkeat resorit ja kierteet ja se, miten elegantisti kavennukset katoavat kierteisiin. Loistava ohje tarkoitukseensa.


Eikö se sovikin hienosti väreiltään yhteen Laiska-Kati huivini kanssa?

------------------------------------

Syyskuun langankulutus oli huikea 700 grammaa, josta puolet villatakkia, joka valmistunee vielä tässä kuussa. Lisäksi hävitin lankavarastostani reilun kilon lankaa, joten lankatase alkaa vähitellen lähestyä nollatilannetta. Miinusta tuli reippaasti, sillä lankavasrasto kasvoin vain 250 grammalla, josta vain 100 grammaa itseasiassa ostin. Yritän pitää itselleni tiukempaa kuvia tänä syksynä ja ostaa vähemmän lankaa. Puikoille on tulossa useampi myssy vähän paksummasta langasta, joten ehkä pääsen pian miinuksen puolelle. Joululahjaneulonta on käynnissä, mutta niistä en voi näin julkisesti mitään kertoa. Siksi blogissani on hieman hiljaisempaa.

8 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Kaunis pipo. Syksy on kyllä haasteellista blogiaikaa, kun kuvia ei enää meinaa saada ja aika kuluu muutenkin joululahjojen neulomiseen, joita ei voi esitellä ennen kuin joulun jälkeen.

Peikkotyttö kirjoitti...

No sopii! ^^

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Neulisti ja Peikkotyttö! :)

Virpi kirjoitti...

Nätti pipo ja sopii hyvin tuon ihanan huivin kanssa :)

Seijasisko kirjoitti...

Kaunis on!

Iida kirjoitti...

Tosi mahtava pipo ja ihana pari on tosiaan LazyKaten kanssa <3 Tsemppiä langankulutukseen :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Virpi, Seijasisko ja Iida! :D

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kerrasdsaan mahtavat neuleesi