perjantai 9. marraskuuta 2012

Delight-polvarit


Joululahjaneuleiden välillä on kiva neuloa välillä jotain itselleenkin. olen viimeaikoine keskittynyt näihin hyshys-neuleisiin, joista en voi mitään enää tässä vaiheessa vuotta julkisesti paljastella. Blogaaminen on hieman hankalaa, mutta yritetään selvitä tämänkin kuivan kauden yli.


Näissä sukissa ei ole mitään ihmeellistä. Aloitin kärjestä, jotta pohjelisäykset on helpompi saada kohdalleen. Muut yksityiskohdat määräytyivät neulontasuunnan mukaan. Aloitin Judy's Magic Cast On -metodilla ja lisäsin silmukat kuuteen kymmeneen. Kantapääksi valitsin Wendy Johnsonin Gusset Heelin, joka maastoutuu sukkaan kivasti liukuväriä paljonkaan häiritsemättä. Värit menivät aluksi aivna järjettömän hienosti ottaen huomioon, että aloitin kerien sisältä langanpäästä, enkä yrittänyt värejä kohdistaa. Toisessa kerässä valitettavasti oli solmu ja varret ovat erilaiset. Pohjelisäykset oli helppo sovittelemalla sovitella paikalleen, enkä joutunut purkamaan kertaakaan. Päättelin Jeny's Suprisingly Stretchy Bind Off -metodilla. Varsiin aion lisätä kuminauhat, jotta sukat varmasti pysyvät ylhäällä.

Projekti: Delightful Socks (Ravelry)
Ohje: Perussukkaa omasta päästä
Koko: 36
Langat: Vaaleanpuna-liila Garnstudio Drops Delight 
Menekkki: 100 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,5 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Tulipahan tehtyä.

Ainoa asia, johon olen pettynyt, on se, että lankaa meni liian vähän. Minulla oli kaksi täyttä kerää ja yksi vajaa, joista se yksi vajaa on edelleen jäljellä. En osannut kuvitella, että olen niin pygmi, että saan kahdesta 175 metrin kerästä polvisukat. Luulin, että paksuille pohkeille olisi tarvinnut enemmän lankaa. Aioin neuloa täydet kerät niin pitkälle kuin lanka riittää ja vaihtaa joustinneuleeseen, kun lanka loppuu, jolloin ei haitaa niin pahasti, että värijuoksu muuttuu. En kuitenkaan halunnut tehdä selvästi yli polven ulottuvia sukkia, joten jämä saa jäädä.


Lokakuun langankulutus oli noin 400 grammaa ja vajaat 1200 metriä. Lisäksi lankavarastosta poistui 100 grammaa, mutta ostin lankaa 600 grammaa, joten lankatase on edelleen puoli kiloa plussan puolella vuoden alkuun nähden. Näillä näkymin vuoden lopputulos lienee nollatilanne, mikä on tietysti parempi kuin hallitsematon lankavaraston kasvu. Ei minusta taida olla lankalaihduttajaksi.

10 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Ihanan pitkät! Ja varsin jännä kantapää, tuohon täytyy tutustua tarkemmin...

KahviKaneli kirjoitti...

Kauniit on sukat! En ole jotenkin älynnyt, että Drops Delightista voisi tehdä sukatkin :O)
Mutta mallisi on kyllä kaunis ja niin nätisti tehty.

Judiuni kirjoitti...

Emma: Kiitos. Gusset Heelin ohje on Wendy Johnsonin kirjassa Socks from the Toe Up ja mahdollisesti siitä toisestakin.

KahviKaneli: Kiitos. :) Dropsin Delight kuulemma kestää sukkana, mutta itselläni ei vielä ole kokemusta siitä.

Tiina kirjoitti...

Kauniit, kauniit! Ihanasti pituutta sukilla, varmasti ovat lämpimät.

Ingi kirjoitti...

Kauniit sukat! Hyvä, että lanka on riitoisaa, minulla on varattu sitä takkia varten.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Tiina ja Ingi :)

Altocumulus kirjoitti...

Tosi kauniit sukat, sopiipa hyvin tuo kantapää liukuvärjätylle langalle. Oon muutaman kerran Gusset Heelia kokeillutkin.

KnittingArchivist kirjoitti...

Ihanan lämpimännäköiset sukat!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Altocumulus ja Ellie. :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi että on upeat sukat.