keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Milot



Jälleen valmistui yhdet keksisukat. Milot jäivät jotenkin vähälle huomiolle kirjaa selatessa, vaikka ne ovat todella kauniit. Aluksi näytti kauhistuttavalta ohje seurata kolmea eri kaaviota yhtaikaa ja vaihtaa kahden kaavion paikkaa välillä, mutta, kun pääsin jyvälle, mitä kuviossa tapahtuu seuraavaksi, en vilkaissut kaavioita enää kertaakaan. Sukan varren palmikkokuvio on ihana yksityiskohta ja muu kuvio on selkeälinjainen ja tyylikäs. Kokonaisuus on ihastuttava. Mikä siinä sitten onkin, että juuri valmistuva tai viimeisimpänä valmistunut projekti on yleensä sillä hetkellä suurin suosikki?



Araucanian Ranco Solid on mukavaa neulottavaa. Väri on kaunis hieman kirjava miltei yksivärinen sininen. Vyyhdissä ei muuten ollut mitään valitettavaa, mutta keskellä oli kaksi solmua, joiden väliin jäi ikävä reilun metrin pätkä. Otin sen pätkän pois toisen sukan varresta. Ihme, etten huomannut solmuja vyyhtiä keriessäni. Olin huolissani aluksi langan riittävyydestä, mutta lankaa jäi hieman liikaa jäljelle. Olisin halunnut tehdä kuvion loppuun asti kärjessä, mutta sukasta olisi tullut turhan suuri, ehkä lähemmäs kokoa 44. Katkaisin kuvion toiseksi parhaassa mahdollisessa kohdassa ja olen lopputulokseen aivan tyytyväinen. Sukista tuli aika isot, mutta tämän kokoisille sukille varmasti löytyy jostain käyttäjä. Epäilen, että Sock Innovation -kirjassa sukat ovat melko suurissa jaloissa, jotta kuvioita mahtuisi mahdollisimman paljon. Hankalaa, kun itsellä on pienet jalat ja pieni on mielestäni kaunista.



Ohje: Milo (Cookie A.: Sock Innovation)
Koko: Noin 39
Lanka: Araucania Ranco Solid
Menekkki: 82 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2,5 mm sukkapuikot
Fiilis: Tosi hienot. Todellakin toteuttamisen arvoiset.


5 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Laittaisin love, jos olis sellainen vaihtoehto.

MariL kirjoitti...

Nätit sukat nämäkin!

Judiuni kirjoitti...

Laitoin kaikki Ravelryn nappulat toimintoihin, mutta niistä näkyy jostain syystä vain kolme ensimmäistä ja nekin vain FF:ssa ja IE:ssa. Selvittelen, voiko ongelman jotenkin korjata.

Iida kirjoitti...

Tosi mahtavat sukat taas! Väri ja malli natsaavat hyvin yhteen

hillanen kirjoitti...

Ihanat! Tää malli on just yks suosikeistani kirjasta. Todella hyvännäköiset sinunkin neulomanasi.