tiistai 27. heinäkuuta 2010

Virkkailua



Harunin virkkauspäättely sai minut hetkellisesti innostumaan virkkaamisesta. En ole oikein koskaan ollut virkkaaja, sillä virkkaaminen vaatii minusta enemmän pikkutarkkuutta ja työn tuijottamista kaiken aikaa. Pidän siksi enemmän neulomisesta. Aina silloin tällöin innostun hiukan virkkaamisesta ja taas tuli tällainen hetki. Lähimpänä virkkauslankana käteen sattui nöttönen Novitan virkkauslanka Coloria, jonka ostin eräässä samantyyppisessä mielenhäiriössä. Langan vein jouluksi kotiin ja virkkausta enemmän harrastavalle äidilleni. Pyysin tyynyliinaa ja sellaisen sainkin. Ruusunkuvallinen tyynyliina on noin 60 senttiä kanttiinsa ja molemmin puolin samanlainen. En olisi ikinä saanut tällaista tehtyä.



Omat tekeleeni ovat paljon vaatimattomampia. Noin viiden gramman nöttönen riitti kahteen kirjanmerkkiin ja nämä ovat aivan tarpeeksi virkkaamista yhdelle kerralle. En oikein tiennyt millä perusteella koukku valitaan, mutta otin yhden millin koukun. Vyötteessä se kai lukisi, mutta vyötteet jäivät kotiin. Virkkamisessa englanninkielisistä ohjeista tökkii termit ja niiden sekavuus. Jotain sellaista se varmaan tarkoitti. Termien ongelmana on se, että pitäisi tietää onko ohje kirjoitettu britti- vai amerikanenglanniksi. Sama termi tarkoittaa eriasioita eri kielillä. Hankalaa oli myös se, että piti funtisia suomenkielisen termin löydyttyä, miten se virkataan, mutta en joutunut onneksi kirjasta lunttaamaan. Stitch'n Bitchin virkkauskirja pitäisi olla jossain kirjahyllyssä sen varalta.



Projekti: Kirjanmerkki (Ravelry)
Ohje: Pineapple Book Mark by Sandra Schwab
Koko: 30 cm
Lanka: Vaaleanpunainen Novitan virkkauslanka Colori
Menekkki: 3 grammaa
Puikot: Novita 1 mm virkkuukoukku
Fiilis: Vähän hassu, mutta ajaa varmasti asiansa.




Projekti: Kukkakirjanmerkki (Ravelry)
Ohje: Flower bookmark by Jim Syl
Koko: vajaat 20 cm
Lanka: Vaaleanpunainen Novitan virkkauslanka Colori
Menekkki: 2 grammaa
Puikot: Novita 1 mm virkkuukoukku
Fiilis: Tosi nätti!

3 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Onpa nättejä virkkauksia.

Emma kirjoitti...

Syötävän suloisia kirjanmerkkejä, niinku hattaraa :D

Heidi kirjoitti...

Kauniita kirjanmerkkejä :) Mulla on vähä toisinpäin eli virkkailen kyllä, mut puikot ei taho pysyä käsissä. Kivoja käsitöitä sun blogissa :)