lauantai 30. lokakuuta 2010

Blogisynttärit ja arvonta

Tänään on tasan kolme vuotta siitä, kun aloitin tämän blogin pitämisen. Hämmentävää. En olisi varmastikaan silloin uskonut, että kolmen vuoden jälkeenkin blogaan aktiivisesti, mutta tästä blogista on tullut tärkeä osa neuleharrastustani. Blogiin ja Ravelryyn saan purettua ajatuksiani neulomisesta ja neuleista, mitä en oikein voi kanssaihmisten kanssa tehdä. Kyllästyttäisin lähipiirini kuoliaaksi. Onneksi on netti. :D

Synttäreiden kunniaksi on pieni arvonta paikallaan. Vuosi sitten muistin blogisynttärit liian myöhään ja jäi arvonta pitämättä, mutta nyt olen ajoissa muistanut asian. Palkintoa en ole vielä päättänyt. Jotain pientä voittajalle lähetän. Pikkusiskoni lupasi tehdä palkintoon yhden kerroslaskurimerkin. Sen lisäksi keksin jotain muutakin. Arvontaan osallistutaan tähän postaukseen kommentoimalla 11.11. mennessä. Osallistuakseen on vastattava seuraaviin kysymyksiin:

1. Miten löysit blogini?
2. Oletko vakituinen lukija? Jos olet, mitä kautta seuraat blogiani? (Jokin syötteenlukija, Blogilista, mitä kaikkia niitä nyt on)
3. Mistä pidät blogissani?
4. Onko sinulla mitään parannusehdotuksia?

Kukin henkilö saa vain yhden arvan. Arvontaa saa mainostaa, jos siltä tuntuu, mutta lisäarpoja siitä ei saa. Jos tulit blogiini vain arvonnan takia, sen voi huoletta ilmoittaa. Arvontaan eivät vastaukset vaikuta. Arvonnan suoritan 12.11. ja palaan varmaankin silloin asiaan. Onnea arvontaan osallistuville!

-------

Viime aikoina on neulonta ollut hiukan vähemmällä. Olen hinkunut ompelemaan, mutten omista ompelukonetta. Inspiroiduin Etsyn Knitting bageista ja yhtenä päivänä tajusin, että kuolaan niitä aivan turhaan. Mikäänhän ei minua estä sellaista itse ompelemasta, kun menen jouluksi kotiin. Olen kierrellyt kangaskauppoja etsien violettia tai lilaa markiisia tai farkkua tai jotain kivaa tukevaa puuvillakangasta, mutta en ole oikein löytänyt mieleistä. Joudun kai tilaamaan sopivan kankaan. :/


Kassin koristeeksi olen suunnitellut jämälangasta kirjottua kuviota. Olen ajatellut, ettei minusta ole kirjomaan, kun en ole kovin pikkutarkka, mutta kaivoin fuksivuonna aloittamani pöytäliinan esiin ja hyvinhän tämä kirjominen sujuu. Pöytäliina on joku halpa Lidlin kirjo pöytäliina -setti. Liina valmistunee tässä valmistumiseni kunniaksi. Olen ilmeisesti pääsemässä koulukäsityötraumoistani eroon, kun tekee mieli tehdä asioita, joista olen aiemmin ajatellut, etten minä osaa. Ja pah. Tottakai osaan, kun vaan haluan ja yritän. :K


Uusina neuleina on tullut aloitettua mustat kämmekkään Novitan Camesta ja Amelia. Yritän epätoivoisesti päästä eroon tästä langasta, mutta näissä masentavissa syyshämärissä ei ole mitään toivoa neuloa mustaa. Onneksi kämmekkäät ovat niin nopeat neuloa, että ne saa tehtyä vaikka luonto yrittää sitä estää. Kämmekäsmalli on omasta päästä. Amelia on talven Knittystä 2008. En ole ihan varma tuleeko tästä mitään, mutta olen päättänyt yrittää. En voi väittää, ettenkö osaisi villatakkia neuloa ja pitkäjänteisyyttäkin vaikuttaa löytyvän isoihinkin projekteihin. Lanka on seiskaveikkaa, jonka ostin jossain mielenhäiriössä ja toivon, että saan tämän valmiiksi ja lankaa jää sopivasti peittoprojektini viimeistelyyn.


Olen pahoillani, että blogini on haamuillut blogilistalla. En tiedä, mistä nämä haamupäivitykset johtuvat, enkä osaa asiaa korjata.

31 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

1. En nyt kyllä millään muista, miten blogisi löysin... Ehkä Ravelryn kautta, ehkä seuraamalla jostain toisesta blogista kommenttia. Blogilistalta en ainakaan, kun en sitä käytä :)

2. Luen blogiasi Google Readerin kautta, kommentoimaan tulen sitten postaukseen.

3. VIOLETISTA! *köh* Neuleista :)

4. En keksi mitään fiksua, jatka samaan tahtiin :)

Paula kirjoitti...

1. En kyllä minäkään muista, epäilen kuitenkin että jonkun muun blogin kommentista tai ehkä jopa olet jättänyt kommentin omaan blogiini... :)

2. Kyllä, Google Readerin kautta luen.

3. Täällä on tosi kauniita neuleita, eli niistä kauniista neuleista otetuista kuvista! :D

4. Google Reader näyttää hieman ärsyttävästi merkinnöistä vain alun, eli jotta näkisi koko tekstin pitää klikata sieltä tänne blogiin. Tietokoneella käytän tuota Readeria vähän eri tavalla (seuraava-nappula työkalurivillä jolloin muutenkin pääsee aina suoraan blogiin) jolloin tuo ei haittaa, mutta jos surffaan puhelimella ja luen ihan vaan tuon Readerin kautta, niin silloin se on ärsyttävää. En tiedä voiko tuota syötteen muotoa jotenkin muuttaa Bloggerin kautta vai ei, eikä tämä sinänsä blogin sisältöön liity mitenkään, mutta vähän ärsyttävää silti kun ei näe heti kaikkea ;)

Taina kirjoitti...

1. Blogiisi löysin varmaan Ravelryn kautta. En ole ihan varma oliko se ennen vai jälkeen sen runokaraokekokemuksen, mutta niihin aikoihin. :)
2. Seuraan blogien päivittymistä Google-readerin kautta, mutta aukaisen ne aina luettavaksi(siis ei reader-ikkunan kautta)
3. Tuota... neuleista ja neulejutuista ;-)
4. Eipä tule mtiään mieleen

Miia-Rebekka kirjoitti...

1. Miten löysit blogini?
Nyt en kyllä ole ihan varma, mutta muistaakseni olit käynyt kommentoimassa mun blogissa ja sen kautta sitten löysin tieni tänne

2. Oletko vakituinen lukija? Jos olet, mitä kautta seuraat blogiani? (Jokin syötteenlukija, Blogilista, mitä kaikkia niitä nyt on)
Olen vakituinen lukija ja seuraan blogiasi Google syötteenlukijan kautta. Blogilistallanikin olet, mutta en ole käynyt Blogilistassa aikoihin.

3. Mistä pidät blogissani?
Kuvat on hyviä ja selkeitä. Blogin ulkoasu on raikas, joten tätä on kiva seurata ja päivitätkin niin usein.

4. Onko sinulla mitään parannusehdotuksia?
Eipä nyt tule mitään mieleen :)

Marika kirjoitti...

1. Miten löysit blogini?
VArmaan Ravelryn Oulu-ryhmän kautta.

2. Oletko vakituinen lukija? Jos olet, mitä kautta seuraat blogiani? (Jokin syötteenlukija, Blogilista, mitä kaikkia niitä nyt on)
Readerin kautta luen myös minä mutta samaan tapaan kuin Paula eli Seuraava-näppäimen avulla, jolloin luettavaksi avautuu koko blogi.

3. Mistä pidät blogissani?
Paikallisuudesta. Teet myös samantyyppisiä neuleita mistä itse tykään (= enimmäkseen asusteita)

4. Onko sinulla mitään parannusehdotuksia?
No ei. Mielestäni jokaisella on omanlaisensa blogi.

Raiku kirjoitti...

(1.) Löysin blogiisi SYTYCK-haasteen kautta (2.) ja aloin heti seurata Google Readerillä, (3.) koska kirjoitat blogissasi neuleistasi niin ihanan perusteellisesti, että lukeminen on antoisaa (4.) eikä mitään parannettavaa voi keksiä. :)

Riikka kirjoitti...

Olisitkohan sinä käynyt eka minun blogissani, tai sitten jonkun muun blogin kautta löysin tänne.. On kyllä aktiiviseurannassa bloglovin'n kautta. Ja tykkään tietty kauniista töistäsi! Myös eri langoista on kiva lukea, koska oon ite aika laiska kokeileen uutta..=) Jatka vaan samaan malliin!

iso gnu kirjoitti...

1. en muista mistä tulin-oliskohan nimi kiinnittänyt huomiota jossain.
2.Blogilistan kautta (tytär hoiti sen, olen vähän huono noissa jutuissa)
3.neuleet!
4. En osaa sanoa, minusta kaiki blogit on kivoja, erilaisia.

Anonyymi kirjoitti...

1. Päädyin tänne toisen blogin kautta.

2.Aina silloin tällöin käyn vilkuilemassa onko tullut uusia päivityksiä, en oikeastaan minkään "palvelun" kautta.

3.Ihanista neuleista ja kirjoitustyylistäsi.

4. Ei kyllä nyt tule mitään parannettavaa mieleen.

-Veera-

kaisa kirjoitti...

1. En muista ollenkaan, siitä on jo niin kauan.

2. Olen vakilukija. Olen niin vanhanaikainen, että käytän blogilistaa. On mulla Google readerissakin blogit, mutta en jostain syystä tykkää siitä.

3. Huiveista!

4. En minäkään keksi tähän kohtaan mitään asiaa.

ullapulla kirjoitti...

1. olisinko jonkun toisen blogin kautta tai blogilistan kautta tän blogin löytänyt, en nyt millään muista.
2. blogilistan kautta seuraan
3.kokonaisuudesta ja ihanista neuleistasi!
4. ei sun tarvii parantaa, tää on just hyvä näin.

Heluna kirjoitti...

1. Luultavasti jostain blogista löytyneen linkin kautta
2. Seuraan blogilistan kautta
3. Neulomuksista :) Blogin yleisilme on myös raikas ja miellyttävä.
4. Ei ole :)

Tui kirjoitti...

1. Ei mitään muistikuvaa enää mitä kautta mä oon tänne joskus aikoinaan ensikertaa löytänyt, ei edes siitä miten kauan aikaa siitä on! Pitkään mä oon mielestäni seurannut sun blogia kuitenkin.

2. Google readerin kautta minäkin tulen.

3. Sun ihanista huiveista!

4. Rohkeasti vaan neulomaan isompia neuleita, takki ei oo sen kummoisempi kuin iso kolmiohuivi. :)

Karoliina kirjoitti...

1. Sitä miten tutustuin blogiisi, en muista. Todennäköisesti joku oli linkannut blogiisi ja kävin katsomassa.
2. Google Readerin kautta seuraan blogiasi. Käytän Seuraava -toimintoa, jolloin blogi näkyy sellaisenaan.
3. Monenlaisia töitä. Tässä postauksessa pidin erityisesti tuosta oivalluksestasi, että kaikkea osaa kun vain tekee.
4. Jatka samaan malliin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Olen vielä niin uusi blogin pitäjä, mutta löysin tänne vahingossa
Olet bloggerissani. Täällä on upeita neuleita.

PikkuUnelmia kirjoitti...

1. löysin blogisi SYTYCK:n kautta
2. Minulla on sinun blogisi seurannassa (vuodatuksen hallintapaneelissa)
3. neuleista ja kyllä tuo kirjontakin on hieno! monipuolisuus ei ole huono asia!
4. Jokainen tekee blogistaan sellaisen kuin haluaa, muut joko lukee sitä tai ei lue.

Iida kirjoitti...

1. Taisin tulla joskus jonkun neulevaihdon sivun kautta kun katselin ketä kaikkia siihen osallistuu.
2. Vakilukija olen ja blogilistan kautta tänne rantaudun.
3. Tää on ihan paras, kaikki sun tekemä näyttää sellaiselta mitä itsekkin haluaisin tehdä! Lemppariblogi <3
4. Tee vähemmän ihania juttuja ni mun to do -lista ei täyty liikaa :P

Elina kirjoitti...

Päädyin tänne jonkin toisen blogin kautta, mutten muista minkä. Seuraan blogia Google Readerin avulla. Blogissasi ilahduttaa perusteellisuus ja huolellisuus, enkä haluaisi tai osaisikaan parannusehdotuksia antaa.

JaaPa kirjoitti...

1. Ei mitään muistikuvaa.. Jonkun toisen blogin kautta? Ravelrysta? Kommenteista?

2. Google readerin kautta luen ihan vakituisesti.

3.En osaa sanoa mitään yhtä asiaa. Koko blogi on kiva kokonaisuus.

4. Ei.

hillanen kirjoitti...

1. Miten löysit blogini?

Hmm. Vaikea sanoa. Varmaan ravelrystä?

2. Oletko vakituinen lukija? Jos olet, mitä kautta seuraat blogiani? (Jokin syötteenlukija, Blogilista, mitä kaikkia niitä nyt on)

Mie olen ehottoman suuresti vakilukija, Google Readeroin.

3. Mistä pidät blogissani?

Ihanista neuleista, sukista ja huiveista, jutuistasi.

4. Onko sinulla mitään parannusehdotuksia?

No en taia keksiä...

jentsu kirjoitti...

1. Eipä ole muistikuvaa siitä, miten tänne eksyin tai löysin silloin joskus. Varmaan jotain huivia googlaamalla tms.
2. Luen blogiasi aktiivisesti. Blogisi on minulla kirjanmerkeissä, en käytä mitään readereita tms. Useasti tulee siis kurkittua mitä täällä on.
3. Pidän siitä, että jaksat päivittää sitä useasti ja että kerrot aina työstäsi perusteellisesti. Minusta on mukava lukea myös niistä neulomisten ongelmista ja miten ne ratkaisee. Nyt meneillään oleva Sytyck on minusta tosi mielenkiintoinen ja oli kiva myös itse kokeilla videoiden kanssa, miten neulominen onnistuu vääräkätisesti :D
4. En anna mitään parannusehdotusta, koska blogisi on sinun näköisesi ja niin se pitää ollakin!

Kirsi kirjoitti...

1. En kyllä muista, varmaan jotain neuleohjetta googlettamalla.

2. Kyllä vain ja google readerin kautta tätä lueskelen.

3. Ihanista huiveista!

4. Jatka samalla mallilla vaan :)

Unknown kirjoitti...

1) SYTYCKin kautta. Kiinnostuin kirjoituksistasi, joissa pohdit erilaisia tapoja neuloa ja luoda silmukoita.

2) Löysin blogisi eilen tai toissapäivänä. Olen uusi lukija. Kiinnostavat blogit on minulla selaimen kirjainmerkeissä. En ole perehtynyt automaattisiin seurantalaitteisiin... Taidan olla vähän vanhanaikainen. ;)

3) Siitä, että kirjoitat neulomisesta mutkattomasti iloineen ja suruineen.

4) Näin on hyvä. Enkä näin lyhyellä lukukokemuksella edes kehtaisi ehdottaa parannuksia.

Flikka kirjoitti...

1. Luultavasti löysin blogisi blogilistan kautta, tai sitten jonkun toisen blogin kautta.

2. Blogilistan kautta

3. Kivoja neuleita, hyviä kuvia

4. Ei parannusehdotuksia

Megi kirjoitti...

1. Miten löysit blogini?
- Tätä en pysty muistamaan. Arvelisin kuitenkin että klikkasin jossakin blogissa linkkiä joka vei blogiisi.

2. Oletko vakituinen lukija? Jos olet, mitä kautta seuraat blogiani? (Jokin syötteenlukija, Blogilista, mitä kaikkia niitä nyt on)
- Kylläpä vain vakituinen lukija olen nykyisin. Blogisi on Bloggerin omat suosikit listallani.

3. Mistä pidät blogissani?
- Kyllä vain pidän paljon. Töissäsi on samaa värimaailmaa kuin mitkä ovat omia lempivärejäni. Ihan huippua oli äskettäin linkittämäsi neuletekniikoiden esittelyvideoiden pohdiskelu tekstisi omista tekniikoistasi ja kertomuksesi toisten tekniikoiden kokeiluista.

4. Onko sinulla mitään parannusehdotuksia?
- Ei, tällä saralla muutoinkin saa olla hyvin varovainen, sillä jokainen blogihan on tekijänsä näköinen ja omaksi huviksi ja hyödyksi luotu.

Sukka-Mari kirjoitti...

1. Olen löytänyt blogisi muistaakseni blogilistalta. Joskus aikoja sitten etsin blogilistalta mukavia neuleblogeja, joita aloin seuraamaan säännöllisesti. Käyn blogissasi aina jonkin verran uuden päivityksen jälkeen :)
2. Tulen blogiisi aina blogilistan kautta.
3. Neuleet ovat blogissasi se minulle tärkein juttu :)
4. En osaa sanoa sen kummempaa, tykkään, siksi täällä käyn :) Jatka samaan rataan!

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

1. Miten löysit blogini?
- Siitä on niin kauan, kun olen alkanut blogiasi seuraamaan, että en kyllä yhtään muista.

2. Oletko vakituinen lukija? Jos olet, mitä kautta seuraat blogiani? (Jokin syötteenlukija, Blogilista, mitä kaikkia niitä nyt on)
- Kyllä olen ja seuraan Google Readerin kautta.

3. Mistä pidät blogissani?
- Teet kivoja neuleita, kirjoitat mielenkiintoisesti ja päivität usein.

4. Onko sinulla mitään parannusehdotuksia?
- En kyllä keksi mitään :)

Peikkotyttö kirjoitti...

1. Blogilistan kautta kun etsin neuleaiheisia blogeja :)

2. Kyllä olen vakituinen lukija, Blogilistalla omissa suosikeissa :)

3. Blogisi värikkäistä kuvista ja mukavista jutuista on vaikea olla pitämättä :)

4. Ei, minusta on turha lähteä ehdottelemaan mitään, sillä tämä on sinun blogisi ja sen kuuluu olla juuri sinun näköisesi :)

Mervi kirjoitti...

1. En kyllä muista, miten aikoja sitten tänne päädyin.
2. Vakilukija olen ja seuraan blogisi päivittymistä Blogilistan kautta.
3. Pidän kauniista neuleistasi. Kuvat ovat selkeitä, samoin teksti.
4. Miksipä sitä hyvää lähtisi muuttelemaan.

Tiina kirjoitti...

Heei, miten mä tän olen muka missannut?! :O Luen nimittäin jokaikisen postauksesi. Siis näköjään yleensä.
1. ja 2. Blogilistalta löytyi ja sitä kautta tulee myös seurattua.
3. Pitsihuiveista, ehdottomasti. Ja siitä, miten vaivattoman olosesti sä niitä teet. Niin ihailtavaa.
4. Haluaisin antaa jonku hyvän ehdotuksen, mutta hei, en vaan keksi. Jatka samaan malliin, tästä tykätään!

Merith kirjoitti...

1. Ravelryn kautta

2. Google syötteeluki (muistaakseni) ja Ravelryn linkkien kautta

3. Teen monenlaista:)

4. En keksi mitään järkevää