keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Syksyn harmautta

Startiittia on edelleen ilmassa. En malttanut odottaa edellisten projektien valmistumista, vaan aloitin taas uuden. Törmäsin vahingossa siihen ohjeeseen. Ajattelin, etten löydä mieleistäni ohjetta, sillälahjan saajan vaatimukset olivat kovat ja monta kivaa olin jo hylännyt suunnitellessani tätä projektia. Mutta eilen illalla törmäsin Boneyard-huiviin ja tajusin, että tämä se on. Se ei ollut ihan sellainen, mitä etsin, mutta se oli muuten täydellinen. Heitin edellisillä suunnitelmilla vesilintua ja aloitin Boneyardin. Se olikin sopivan aivoton neulottava, sillä päänsäryn kiristämä pääni ei oikein toiminut.Tällä Sandnesin Mini Palettilla ei ole mitään tekemistä sukkalangan kanssa. Ei tällaista höttöä voi sukkaan neuloa. Kuka lienee keksinyt moisen. Väri on minulle aivan outo, mutta väriallergiselle huivin saajalle varmasti sopiva. Musta, valkoinen ja harmaahan eivät ole värejä. Neuletuntuma on Mini Palettissa mukava ja huivista tulee todella pehmeä. Olisin ehkä tarvinnut kolmemillisen puikon tähän, mutta kolmemilliset pitsi-Addini ovt jossain kiinni. Otin esiin 3,5 milliset tavalliset Addit, joita en ole oikeastaan mihinkään käyttänyt, sillä en pitänyt niiden tuntumasta, mutta tässä projektissa opin niitä arvostamaan. Ne ovat minun makuuni turhan tylpät, mutta Mini Palett on sen veran halkeilevaa, että pitsi-Addeilla ei ehkä kannattaisikaan tätä neuloa. Pitsi-Addit ovat ehdottomasti lempipuikkoni. Niiden ja KnitPron sukkapuikkojen lisäksi ei muille ole juurikaan tarvetta. KnitPron pyöröihin en ole ainakaan vielä ihastunut. Yritän saada Adamas-huivin viimein valmiiksi ja siirrän siitä puikon Aeolianiin, sillä pitsilanka vaatii pitsipuikot. Kokeilen KnitPron pyöröä johonkin muuhun projektiin, jossa puikon terävyydellä on vähemmän merkitystä.

Vakituiset lukijani ehkä huomasivat, että mysteerihuivi on jäänyt jonnekin matkalle. Se on ollut miltei valmis pari viikkoa, mutten saa sitä vaan pääteltyä, kun en tiedä mitä sen kanssa tekisin. Huivimalli vie liian vähän lankaa ja pienen koon vuoksi haluaisin sitä vähän suurentaa. Flunssaisessa päässäni oli olevinaan hyvä idea neuloa omasta päästä reunaa lisää, mutta nyt särkevässä päässäni idea ei olekaan niin hyvä. Toisin toisaalta purkaa reunan lehdet ja lisätä vihjeiden väliin välikuviota, mutta siinä pelottaa langan loppuminen kesken. Neuloisin kuitenkin reilusti väliin kuviota ja sitten lanka loppuisi kesken. Viime vuoden käsityömessuilta ostamassani Pisa-langassa ei ole vyötettä tai mitään tietoav värieristä tai muista. Mistä saisin samaa lankaa lisää, jos lanka loppuisi kesken? Joutuin sitten taas purkamaan, ja en ole yhtään innostunut neulomaan lehtiä uudelleen. Olisiko oman reunakuvion neulominen loukkaus suunnittelijaa kohtaan? Mitä ihmettä minä nyt teen? Haluan huivin vain pois puikoiltani, sillä projekteja on nyt kesken aivan liikaa. Jotain pitäisi saada SYTYCKin alta pois.

Kiitos vinkeistä jännityspäänsäryn hoitoon. :)

1 kommentti:

adelheid kirjoitti...

Mä tein aika tasan vuosi sitten tuosta Mini Paletista sukat ja se oli aivan loistavaa sukkalankaa! Jalkapohjat huovuttuivat hieman alussa kun mulla tota sukkahikeä erittyy jonkin verran... ja sukat käytössä aamusta iltaan; kotilattialta ulkokenkiin, työkenkiin, ulkokenkiin ja taas kotiin lattialle, sohvalle, sänkyyn... Ei ole nypyn nyppyä sukissa! Eikä reikiä! Ja käytössä valmistumisesta asti päivittäin aina kevääseen asti kun talvikengät vaihtui kevyempiin. Mun makuun toistaiseksi yksi parhaimpia sukkalankoja johon olen törmännyt.