sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Harmittaa vietävästi


Eipä tarvitse Cascaden Heritagea ostaa lisää ainakaan käyttösukkiin. Kuukauden (ahkerassa) käytössä on molempien sukkien päkiöihin tullut miltei reikä. Opettelen lähipäivinä parsimaan ja parsin hiutuneisiin kohtiin yli jääneellä langalla paikat ja siirrän nämä sukan pesun jälkeen unisukkaosastolle. Harmittaa vietävästi, mutta näitähän ei tiedä kuin kokeilemalla. Toisaalta olisi ehkä voinut neuloa sukan pohjat ohuemmilla puikoilla, mutta en tiedä olisi se auttanut, sillä jälki ei ole mitenkään erityisen löysää. Märggh!


Uutena projektina puikoille hyppäsi keeppi-hartianlämmitinjuttu mohair-villa-akryylisekoitteesta. Langan olen saanut pikkusiskoltani ja se on varmaan kirpputorilta kotoisin. Väri on ihana ja keinokuidun määrä sopivan vähäinen. Langan nimi on Pingouin Soft'Hair. Paksu mohair-lanka sopii varmasti tällaiseen hyvin ja valmistuu äkkiä ja keventää lankavarastoani 200 grammalla. Malli on ihan vaan suora putki Feather & fan -kuviolla ilman mitään muotoiluja. Katsotaan, mitä tästä tulee.

6 kommenttia:

Raiku kirjoitti...

Höh! Voi ei, tosi ikävä juttu! Ja minä juuri ostin itselleni parit Heritaget sukkia varten, kun neulomiskokemus sillä langalla on ollut tosi mukava. Toivottavasti lanka sitten edes kestää neulomassani tunikassa ja tällä hetkellä kesken olevassa paidassa... nehän ei onneksi ihan niin kovaa kulutusta joudu kohtaamaan.

Täytyy ehkä toivoa, että se sinun lankasi olikin jotain huono-onnista erää. Ravelryssä moni on kyllä kehunut lankaa, pitää toivoa, että kehuissakin on jotain perää. Mutta en ehkä uskalla kestävyyden puolesta suositella lankaa kellekään ennen kuin olen saanut vähän omaa kokemusta siitä neulotuista sukista.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Tuntuu että nyt on kyllä yllättävän heikkolaatuisia lankoja myynnissä. Siis ihan joka merkillä.

Novitan Isoveljet nyppyyntyy jo neuloessa, Noron Silk Garden -sukkiin tuli reikä varmaan parin viikon käytön jälkeen. Samoin Nallesta neulottuihin. Harmittaa kyllä, kun ikinä ei voi tietää millaiseen lankaan on rahansa pistänyt :( .

Minna kirjoitti...

Auts, ärsyttävää. Harmin paikka, mutta kaulurista tulee ihana! (vaikkei mun värinen olekaan :)

Marika kirjoitti...

Tuo on tosi rasittavaa, joskin minulla käy ihan kaikkien sukkien kanssa samalla tavalla. Kantapäästä JA päkiästä. Liikkumistyylini on ilmeisesti hiihtely.... :-D
Olen ajatellut etsiä kotikäyttöön jotkut kivat tossut. Paraikaa metsästelen josko jostain löytyisi kivoja Choklatin suunnittelimia huopatossuja sisäkäyttöön.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Harmin paikka kun iso työ menee hukkaan. Sinun kannattaa silmukoita jäljittämällä korjata ohentunut kohta samalla langalla.

TiiQ kirjoitti...

Just tuon takia parsin sukat jo etukäteen, heti puikkotuoreena. Pujottelen päkiän kohdalle nurjalle tiheesti lankaa. Lykkää reikiintymistä oleellisesti. Toistaiseksi mikään muu ei ole auttanut eikä mikään lanka ole kestänyt...