tiistai 4. lokakuuta 2011

UFO-haaste

Kuuntelin erästä suosikki neulepodcasteistani ja sain idean. Joku, enää muista kuka, oli käynyt ufoutuneet projektinsa läpi ja miettinyt miksi se jäi kesken. Tavoitteena on vähentää UFOjen määrää tavalla tai toisella.

Kesken jääneet projektini ovat seuraavat:

Leaf lace shawl -  Reunakuvio ei toimi, enkä ole keksinyt uutta. Käytin huivin pääkuviona Leaves Dancing -huivin kuviota, mutta reunakuvion suunnittelu on tökkinyt viikkokausia. Lanka on ihanaa ja hyvillä puikoilla on ilo neuloa, mutta pitäisi tietää, mitä neuloa, että projektia voisi jatkaa. Jouluksi olen päättänyt saada tämän valmiiksi.

Flammegarn Socks - Kovan onnen kerästä on valmiina yksi sukka, jonka neulomiseen on mennyt puoli vuotta. Novitan Tico Ticoa olen neulonut aiemmin ongelmitta, mutta tämä kerä vastustaa neulomista. Se menee itsekseen solmuun ja sitten menee helmot ja sukankudin lentää seinään.

Pointelle socks - Sukkien upea kuvio hukkuu Novitan Aloe vera Nalleen ja sukka on hiukan liian suuri. Tämä menee ehkä purkuun.

Pink & purple crochet potholders - Värit eivät sopineet yhteen ja sitten into ei enää riittänytkään, kun sain ostettua lisää paremman väristä lankaa.

Royal Wedding Hyrna - Aloitin innoissani valkoisen kauniin pitsihuivin, mutten pitänytkään sen neulomisesta. En ole koskaan pitänyt tuplalangankierroista ja sitten inspiraatio katosi enkä enää viitsinyt jatkaa neulomista.

Pentagon Pillow Cover  - Geometrian tajuni petti pahan kerran. Olen varma, että joku nauroi, ettei viisikulmioista saa mitenkään tasaista pintaa aikaiseksi. Tämä piti siis kantapään kautta opetella.

Pitsiliivi - En saanut aikaiseksi neuloa resoreita, kun olisi pitänyt ensin vähän purkaa mohairia. Sittemmin olen kehittänyt mahdottoman inhon Rose Mohairia kohtaan, enkä ole varma pistäisinkö liiviä päälleni, vaikka sen neuloisinkin valmiiksi. Olkasaumat pitäisi ottaa auki ja purkaa vähän molemmin puolin, jotta kädentiet olisivat sopivan mittaiset ja sitten tarvitsisi vain neuloa resorit kaula-aukkoon ja kädenteihin. En tiedä miten tämän käy. Roskiin se ehkä joutaa.

Palmikkovillapaita - Varmaan kymmenen vuotta kesken ollut sininen miesten palmikkovillapaita on kesken. Into varmaankin lopahti, enkä ole sitä viime aikoina kaivanut esiin.

Jaoin syyt kategorioihin helpommin hahmotettaviksi. Syyt jakautuivat siis seuraavasti.
Lankaongelma  50 %
Ohjeongelma   12,5 %
Ideaongelma   25 %
Inspiraatiovaje 12,5 %

Haastan muutkin neulojat (miksei myös virkkaajat, ristipistoilijat ja muut käsityöharrastajatkin) käymään UFO-laatikkonsa (voi olla myös kori, pussi, kaappi tai missä ikinä ne sitten majailevatkaan) läpi, listaamaan UFOt ja miettimään niiden tilannetta. Ne, jotka eivät ikinä tule valmistumaan joutaa purkaa tai heittää roskiin. Toteuttamiskelpoisia voisi yrittää ottaa takaisin puikoille. Muitakin kategorioita saa keksiä. Puikko-ongelma ja se, että projekti ei enää ole ajankohtainen (neuleelle ei ole enää tarvetta) ovat ainakin mahdollisia kategorioita. Nyt UFO-laatikon kimppuun!

PS. Kommentteihin saa jättää viestin, jotta voin käydä katsomassa millaisia UFO-listoja mulla on.

4 kommenttia:

Ladetsu kirjoitti...

Tää olis kiva tehdä, mutta mun ufokassi on kotikotona jossain pakattuna, joten ensimmäistä kertaa ikinä voin leikkiä, että minulla ei ole ufoja. :D

Sitten ei enää naurata, kun sen kassin joutuu kaivamaan esiin ja alkaa selvittelemään lankoja sekä purkamaan epämääräisiä ufoja.

Tiina kirjoitti...

Ufoista postattu!
Sun ufolista kuulostaa paljon kiinnostavammalta kuin mun. Eiks voitais vaihtaa? ;)

whiteandblue kirjoitti...

Ufolistaa tuli tehtyä! Myöhästyneet onnittelut valmistumisen johdosta laiskalta kommentoijalta (sorry)! Blogistani löytyy sinulle muutakin :)

anpali kirjoitti...

Minäkin listasin omani. Tosin tuli aika tylsä lista.