perjantai 31. elokuuta 2012

Lennossa kertaamista

Kehruuinto on ollut kateissa alkukesästä asti. Olen tosin ollut erossa rukistani, joten se on tietysti vaikuttanut asiaan. Värttinää tulee ostettua valitettavan harvoin käteensä, mutta siinäkin onvaikeinta aloittaminen. En jaksanut innostua edes Tour de Fleecen yhteydessä kehräämisestä, mikä nyt hieman harmittaa, mutta  ensi vuonna sitten.


Ainoa valmsitunut kehruu tänä kesänä on pieni testikehruu. Youtube-videoiden avulla kokeilin plying on the fly -tekniikkaa, jossa säie kerrataan langaksi ennen värttinän karalle kiertämistä. Ajattelin, että se voisi olla kätevää, mutta tekniikkan on minusta vielä vaivalloisempaa kuin tavallinen säikeen kehrääminen ja sen kertaaminen myöhemmin. Tekniikka ei tietenkään ollut hallussa, joten se varmasti tuntui myös siksi hankalalta, mutta ainakaan tällä perusteella en erityisemmin ihastunut.

Kuitu: World of Wool jämäpussista luonnonharmaata villatopsia
Väline: Schacht Hi-Lo Spindle 31,5 g
Lanka: Navajo-kerrattu 25 metriä / 12 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Tulipahan testattua sekin

Lopputulos on aikalailla aloittelijan kehräämän näköistä, mutta sillähän ei ole merkitystä. Kaikki lanka on hyvästä. Kehruutauko muodostui vähän turhan pitkäksi. Kun viimein pääsin rukkini kanssa kehräämään, tuntui kuin kaikki sormet olisivat muuttuneet peukaloiksi. Onneksi tajusin vaihtaa helpompaan kuituun, joilloin kehräämienn alkoi taas sujumaan. Merinosilkin pariin palaan myöhemmin. Sen sijaan aloitin viimein villatakkilankojen kehräämisen. Luonnonmusta suomenlammas tottelee kivasti sormiani.

Ei kommentteja: