perjantai 4. syyskuuta 2009

Huivitehtaalta päivää

Intoni Sommerwind-huivia kohtaan laimeni. Kokeilin Hjertegarniakin, mutta se ei tuntunutkaan yhtä pehmeältä pitsinä kuin kerällä. Addeilla näitä siis. En onneksi innostunut ihan kauheasti Addeista. Hyvä puikot ne ovat, muttei tullut sellaista oloa, etten enää muilla suostu neulomaan. Sukkapuikoista käytän aina Knitpicks Harmonyitani, kun se on mahdollista. En muista käyttäneeni harmaita sukkapuikkoja KnitPicksien oston jälkeen.



Kokeilin Addejani Wetterhoffin Veeraan, mutta 4,5 milliä on liikaa niin ohuelle langalle. Pitsi tuntui vähän turhan paljon kalaverkkoa. Vaihdoin nelimillisiin puikkoihin ja valitsin ohjeeksi Eunnu Jangin Print O' The Wave -huivin(arkistolinkki). Olisin halunnut neuloa jonkun Victorian Lace Today -kirja ohjeista, mutta yhdestä vyyhdistä ei oikein riitä suosikkimalleihini siitä kirjasta. Alpine Knit Scarf with Double Rose Leaf Center Pattern and Diamond Border -huivi oli yksi mahdollisuus, mutten jaksanut keskittyä niin paljon, että molemmilla puolilla tehtävä pitsi olisi onnistunut. Joten tyydyin toiseen kauniiseen, joskaan ei niin vanhaan, malliin. En aio tehdä keskipaneelia kahdessa osassa, sillä en halua huiviin rumaa saumaa keskelle huivia, mutta muuten seurailen ohjetta.

Tajusin Veeraa neuloessani, että olen käyttänyt ohuille huivilangoille liian paksuja puikkoja. Sekä Teeteen Elegant että Grignascon MerinoSilk ovat jääneet parin kokeilun jälkeen marinoitumaan lankapusseihin. Otin myös merinosilkin esiin ja kokeilin kolmen ja kolmen ja puolen millin puikoilla neuloa tilkkua. Päädyin Victorian Lace Todayn suosikkimalliini Large Rectangle in Leaf and Trellis Pattern with Trellis Border, jota jatkossa nimitän Victorian Trellis-huiviksi. Olen jo toista vuotta tuskaillut merinosilkin kanssa. Sen keriminen oli pitkä ja tuskallinen prosessi. Kerimisen kamaluuden jälkeen en ollut muistaakseni kovin innostunut sitä enää neulomaan, eikä se sitten onnistunutkaan. En ole edelleenkään ihan varma onko näin ohuita lankoja tarkoitus neuloa kaksinkertaisena, mutten keksinyt mitään järkevää tapaa saada lankaa kerityksi enää uudestaan niin, että sen voisi kaksinkertaisena neuloa. Neuloin yhden kerran Kaavion A, mutta sitten pudotin vahingossa reunasilmukoita, joita en enää saanut nostettua oikein ja näin jälkeenpäin hoksasin mokanneeni sen. Luulen kuitenkin, että tästä hämähäkinseitistä tulee vielä huivi, vaikka olen sitä pitkään epäillyt. Mutta toisaalta se taisi olla liian paljon (metrejä) liian pian. Minulla oli vyyhdin kerimisestä liian vähän kokemusta.



Minun ei pitäisi mennä mihinkään lanka myyvään kauppaan, edes vahingossa. Lähdin ostamaan syksyn maastoreissuja varten termospullon ja sitten tarttui mukaan ihan vahingossa Novitan Luxus Alpacaa. En olisi uskonut, että alle neljä euroa kerä saa täysalpakkaista lankaa. Luultavasti huivitehtaalla suihkitaan alpakkaa tulevaisuudessa. Olen katsellut Physalis-kaulahuivia(ravelry) sillä silmällä jo pidempään. Sopisikohan siihen vähän ohuempi lanka. Ajattelin jotain näyttävämpää väriä, mutta tuo saa nyt kelvata.

Kiitos paljon kommenteista! Saa laittaa lisää :)

1 kommentti:

Nunt kirjoitti...

Jaa mitä kerimisen vaikeutta, minä kerin titanwoolia 1400 metriä kahdessa tunnissa ilman kerinpuita ja puolaajaa käsin ;) Sitten vetäsin vielä sen kertaalleen toiselle kerälle, kun ensimmäinen ei tyydyttänyt :D

Joo, en mä sitä kyllä ihan huvikseni tekisi...

Ja muuten tuo Trellis on ihan kiva huivi, mutta siihen reunukseen menee sitten ikä ja terveys, nimim. häähuivin kaverille kutonut. Enkä millään oppinut sitä reunuksen mallikertaa ulkoa ennen kuin viimeisen 50 toiston aikana...