keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Viides vyyhti uunista ulos


Näin Tour de Fleecen alla on hyvä aktivoitua ja palailla bloginkin pariin. Sain muistaakseni toukokuussa viimeisen pinkin World of Wool merino-langan kerrattua, mutten saanut aikaiseksi blogata. Olin siihen hieman pettynyt. Sain metrimääräksi vain 170, kun odotin hieman yli kahtasataa metriä niin kuin muissakin projektini vyyhdeissä. Vyyhti jäi siis hyllylle häpeämään. Otin vyyhdit uudelleen esiin ja olin havaitsevinani, että tämä viimeisin vyyhti on kevyempi kuin muut. Vaaka, kuten moni muukin tarpeellinen ei ole täällä Lapin komennuksella mukana, joten vähän piti funtsia, miten saan langan punnittua, mutta onneksi löysin vainaksi vaa'an ja sain selville, että vyyhti todella painaa toistakymmentä grammaa vähemmän kuin muut vyyhdit. Laskin metrimäärästä ja painosta, että 75 grammaisessa vyyhdissä tätä lankaa olisi 206 metriä. Toinen ja kolmas vyyhti tässä projektissa olivat 205 metrisiä, joten pääsin sittenkin tavoitteeseeni.  En tiedä mitä tapahtui. Minulla piti olla kolme 25-grammaista topsia. Ehkä jaoin jonkun topsin huonosti tai joku pikkutopseista oli valmiiksi alipainoinen. Neljä muuta vyyhtiä painavat jokainen melko tarkkaan 75 grammaa.

Kuitu: World of Wool merino -topsit väreissä Magenta (2s) ja Lavender (1s)
Väline: Majacraft Little Gem 8,6:1 välityssuhteella
Lanka: kolmisäikeinen 170 metriä / 62 grammaa (Ravelry)
Fiilis: No miten se nyt noin?

Tässä vyyhdissä on kaksi vaaleanpunaista säiettä ja yksi laventelinvärinen säie World of Woolin merinoa. Tarkoitukseni oli tehdä vielä yksi vyyti, jossa olisi ollut jäljelle jääneet Fuchsia, Magenta ja Lavender -säikeet, mutta lopun laventelinvärisen topsin käytin viime kuussa, kun opetin yhtä seitsenvuotiasta pikkutyttöä kehräämään, joten jäljellä on vain 25 grammaa Fuchsia ja Magenta -värejä rullille jääneiden pienten jämien lisäksi. Jonkun minivyyhdin saatan vielä tehdä, mutta kuudetta vyyhtiä ei taida tulla.


Ajattelin jatkaa tätä projektia hieman toisella tavalla Tour de Fleecen aikana eli loppuviikolta lähtien. Tour de Fleece on siis Ranskan ympäriajon aikaan tapahtuva kehruutapahtuma, jossa haastetaan itsensä itse asetetuilla tavoitteilla. Minulla on erivärisiä violetteja samaa villalaatua. Aion kehrätä kaksivärisiä kaapelikierteisiä lankoja niistä. Kehrään siis kaksi säiettä yhtä väriä ja kaksi säiettä toista väriä ja kertaa niistä kaksi kaksiväristä lankaa, jotka kertaa lopuksi yhteen. Katsotaan kuinka monta ehdin Tourin aikana kehrätä.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Voihan herkkis, miten söpöjä lankoja!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos, Tiina!