lauantai 18. syyskuuta 2010

Startiittia ilmassaJoululahjaneuleisiin kuuluu tänäkin vuonna miesten sukkia, joten pistin alulleen Flammegarn-sukat Nancy Bushin Folk Socks -kirjasta, jonka ostin pari vuotta sitten. En olekaan tainnut toteuttaa mitään tästä kirjasta, joten oli jo aikakin saada jotain puikoille. Petyin kovasti sukkakirjojen kuviin. Ne eivät juurikaan houkuttele neulomaan, mutta onneksi on Ravelry, josta näkee erilaisia kuvia ohjeiden perusteella toteutetuista sukista. Flammegarn-sukkaohje on kirjavalle langalle suunniteltu ja siksi varmaan tulee toimiin kirjavan Stepin kanssa.

Lankakomero-blogissa alkoi jälleen mysteerihuivi(Ravelry link) ja siihen oli tietenkin pakko osallistua. Langan valinta oli hirvittävän vaikeaa. Mistä minä nyt repäisen nelisensataa metriä huivilankaa? Aikani lankavarastoani Ravelrysta seleiltuani päädyin Seehawer & Siebertin Pisa silkkibambuvillasekoitteeseen, jonka ostin Käsityökauppa Ilosta viime syksyn Kädentaitomessuilta. Samalla tulin havainneeksi, että messuilta ostamistani langoista on puolet neulomatta. Uskallankohan mennä uudestaan?

Tästä langasta piti jossain vaiheessa tulla Multnomah, mutta se kariutui johonkin seikkaan, jota en enää muista. Nyt sitten harmittaa, kun olen purkuun menneet projektit poistanut Ravelrysta. Olisi ollut kiva katsoa mitä niistä on ajatellut ja mitä puikkokokoa käytin, mutta mistäs katsot, kun tiedot ovat hävinneet bittiavaruuteen. Aluksi olin huolissani siitä, miten kuvio mahtaa näkyä tummahkossa langassa, mutta ensimmäisen vihjeen perusteella näyttää hyvältä. Kuviossa on useita kaksinkertaisia langankiertoja. Sellaisia en voi tehdä, sillä muuten huiviin tulisi jalkapallonkokoisia reikiä, joten nurjalla saa olla tarkkana, että neuloo juuri oikeat langankierrot kahdesti, mutta en nyt heitä vielä pyyhettä kehään. Enhän minä neulo siksi, että se on helppoa ja yksinkertaista.


Edit: Huivin kuva tulee näkyviin kuvaa klikkaamalla. Tämä spoilaantumisen välttämiseksi. ;)

Hyshys-projektit etenevät hyvin. Olen aloitellut ohjeen kirjoittamista yhden joululahjaneuleen perusteella, sillä omasta päästäni nykäisty malli näyttää todella kivalta. Sitten on vaan ongelmana kokeneiden testineulojien löytäminen, mutta yksi asia kerrallaan.

2 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Tosi hyvältä näyttää huivin alkusi.

diutu kirjoitti...

Miulla oli ihan sama fiilis Folk Socks -kirjan kuvista, kun olin Ravelrystä katsellut kuvia toinen toistaan upeammista toteutuksista. Sama ilmiö on kyllä toistunut monien muidenkin neulekirjojen kohdalla.

Huivin alku on tosi kivan näköinen, odotan mielenkiinnolla jatkoa. Olen itse niin tylsän valikoiva mallien suhteen, etten osallistu mysteereihin, mutta muiden projekteja seuraamalla saa ihan yhtä lailla jännitystä elämään!