tiistai 14. syyskuuta 2010

Waves of Candy Grain



Projekti: Waves of Candy Grain (Ravelry)
Ohje: Waves of Grain by Rosemary (Romi) Hill (Knitty)
Koko: 190 cm x 30 cm
Lanka: Candy Girl (fuksianpunainen) Rowan Kidsilk Haze
Menekkki: 50 grammaa
Helmet: 152 kpl lila helmiäisenvärinen Gütermann 2,5 mm siemenhelmi
Puikot: Addi Lace 3 mm 100 cm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Ihana juhlahuivi. Vielä kun olisi jotain juhliakin.




Heinäkuussa aloittamani juhlahuivi valmistui viimein. Into meni ensimmäisen puolikkan jälkeen johonkin hukkaan ja väänsin toisen puolen sisulla loppuu, kun tarvitsin puikkoja useampaankin suunnittelemaani projektiin. Ensimmäinen puolikas valmistui ihan muutamassa päivässä, mutta tämän toisen valmistumiseen meni toista kuukautta. Lankana on ihanaista Rowan Kidsilk Hazea, jonka ostin viime syksynä käsityömessuilla Lennun Pajasta. Olin huolissani huivin koosta, sillä metrejä on vähemmän kuin ohjeessa, mutta halusin tehdä tämän, sillä tällä ohjeella sain langan menemään ihan kokonaan. Pätkääkään ei jäänyt yli, vaan kaikki loput sain pääteltyä huivin sisään. Huivi tuli puikoilta aika pienen oloisena, mutta aukesi pingotuksessa suuremmaksi kuin ohjeen perusteella odotin. Pituutta tuli liki 2 metriä, vaikka odotin vain reilun puolentoista metrin mittaa, sillä puolikkaat tulivat puokoilta vajaan 70 sentin mittaisina. Lanka on ihanan kevyttä ja se tuntuu riittävän loputtomiin. En ole niin ihastuksissani langasta kuin aiemmin, enkä taida sitä enää lisää ostella.



Helmet ovat tulevaa ylijäämää Aeolianista. Minulla on ylimäärin helmiä siihen varattuna ja kun väri sopii noin ihanasti niin miksikäs en niitä olisi käyttänyt. Pidän enemmän parillisista määristä ja lisäsin joka kohtaan yhden helmen enemmän, joten niitä on nyt huivissa 152 kappaletta 112 sijaan. Kuvioitakin lisäsin yhden "tähkärivin" ennen keskiosaa. Tarkkaan katsoen sen ehkä huomaakin. Pidän huivista enemmän näin. Helmet kiiltelevät kivasti huivin helmoista. Taas on tullut syyspimeät, kun kuvaaminen on käsittämättömän vaikeaa. Noh. Lukijani lienevät tottuneet huvien heikkoon laatuun.

5 kommenttia:

tea kirjoitti...

UPEA!

Iida kirjoitti...

Tässä blogissa on ihan hirveetä käydä, kun aina tulee halu vaan jättää kaikki omat työt kesken ja alottaa samanlaista mitä sä oot tehny. Ihan tajuttoman hieno huivi taas kerran!

Karoliina kirjoitti...

Todella kaunis!

Tui kirjoitti...

Ihana huivi! Upea!

hillanen kirjoitti...

Hirmuhieno :)