sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

TdF ja muut kuulumisetEiko olekin ihanat letit? Kehruutapaamisessa Soilella tarttui mukaan nämä Tuulian värjäämät muhkeat polwarth-letit. Edellisetkin on kehräämättä, kun en ole raaskinut niitä aloittaa, mutta vähitellen on luovuttava kuitujen hilloamisesta ja alettava kehräämään ihanuuksia, sillä villa ei lopu maailmasta ja Tuulia varmaan värjää lisää. Näissä kahdessa letissä on yhteensä 300 grammaa, joten saan jonkun isommankin jutun neulottua langoista. Oli muuten todella outoa olla ihmisten kanssa tekemisissä pitkän tauon jälkeen. Jotenkin taas ujostutti, vaikka melkein kaikki olin tavannut useamman kerran aiemminkin.


Tour de Fleece on polkaistu käyntiin eilen, mutten ehtinyt paljon kehräämään. Onneksi tänään senkin edestä. Olen kahdessa joukkueessa: Suomalaisten kehrääjien ja Mummot lumessa -ryhmien joukkueissa. Rosella kehrään pitkävillaisia topseja. Aloitin World of Woolin valkealla wensleydalella ja kerään rohkeutta tarttua Tuulian ja Lanitium ex Machinan värjäämiin ihanuuksiin. Siirsin rullan kyllä kehruutapaamiseen lähtiessäni Little Gemiin, sillä merinosilkkibambu, jota sillä kehrään ei soveltunut tapaamiskehrämiseksi. Liukkaan ja tahmean kuidun yhdistelmä aiheutti päänvaivaa ja voimasanoja. Olen päättänyt oppia kehräämään sekoituksia, joissa kovin erilaiset kuidut ovat raitoina samassa topsissa. Seuraavaksi otan taas esiin erään WoW:n merinosilkin, jonka kanssa en tule yhtään toimeen. Olen päättänyt selättä nämä kammokuidut.


Olen viikolla myös lankashoppaillut. Lankamaailma on hieman liian lähellä, jotta sitä voisi kokonaan välttää. Kävin muissakin lankakaupoissa, mutten löytänyt mitään mielenkiintoista. Malabrigo Lacea ostin alekorista 5 vyyhtiä ja olisin eilen aloittanut Nuvemin, mutta minulla ei ollutkaan sopivia puikkoja, joten huomenissa on haettava tipsit tai pyöröt, että pääsen viimein neulomaan omaa unelman pehmeää pilveä. Zitron Trekking Hand Artia minun on pitänyt ostaa jo monta vuotta, mutten jotenkin ole löytänyt sitä oikeaa väriä. Päätin kokeilla Viking of Norwayn Mini Raggea ja jäin sitten suustani kiinni ja minulle myytiin sitten myös sen paksumpaa versiota Raggea. Cewec Seaside Cotton -puuvillat sain kaupanpäällisiksi mukaan. Ompa tässä nyt paljon kaikkea samanväristä. Minulla on nämä värivalinnat näin vaikeasti ennakoitavia.

4 kommenttia:

Ladetsu kirjoitti...

Ihanan väriset letit ostit. Olisinpa minäkin päässyt mukaan, olisi ollu niin kiva nähdä pitkästä aikaa! :)

Judiuni kirjoitti...

Toivottavasti nähdään pian jossain neuletapaamisessa. :)

Nunt kirjoitti...

Uaaaah noi Tuulian letit!

Judiuni kirjoitti...

Nunt: No eikös? :D