maanantai 2. helmikuuta 2009

Huivia huivin perään


Olihan se kevätpäiväntasaushuivi pakko aloittaa. Neuloin eilen ensimmäisen vihjeen ja aloitin toista, mutta rivillä 41 alkoi mättää, eikä se purkamalla pari kerrosta halunnut korjaantua. Mokoma virhe tuli uudestaan ja heitin puikot tiskiin tai siis taikinakulhoon. Minulla, kun on kaikki sopivat astiat lankakäytössä.

Paljon enemmän pieleen meni Fetching-kämmekkäät. Ohjeessa oli jotain kummaa ja en jaksanut alkaa sitä tuijottamaan enempää, joten heitin ohjeella vesilintua ja tein omasta päästäni varresta eteenpäin. Ensimmäinen valmistui jo tänään luennolla ja huomenna tulee varmaan toinen tehtyä. Hyvät tulee, mutta ei ohjeen mukaiset.

Purin ja päättelin uudelleen Heartland-huivin aamun luennolla ja siitä tuli yllättävän iso. En kovasti edes venyttänyt pingottaessani, mutta huivista tuli silti kokoa 220 cm x 100 cm. Olin ajatellut että koko on pienempi, ehkä 170 cm x 65cm. Lankaakaan ei ollut kuin kolme kerää ja HjerteGarnin Alpaca Silk ei ole mitään ohuinta mahdollista. Viimeisen nurjan kerroksen jouduin skippaamaan ja lanka ei riittänyt joustavaan päättelyyn, vaan jouduin tekemään tavallisen. Kaunis tuli ja pingoitettuna se on varmaan vielä ihanampi. Kuvaaminen oli hyvin hankalaa luonnonvalkea huivi luonnonvalkealla matolla ja huonossa valaistuksessa.

1 kommentti:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Miten sinä teet sen joustavan päättelyn?
Minä oon tehnyt huiveihin aina ihan tavallisen ylivetopäättelyn, mutta vaan suuremmilla puikoilla ja mahdollisimman löyhästi. Silti tahtoo tulla tosi kireä reuna. Olis kiva oppia tuo joustava päättely enkä ainakaan näin pikaisesti googlaamalla löytänyt kunnollista ohjetta.