tiistai 10. marraskuuta 2009

Suunnitelmia

Mirzu haastoi neuleblogaajat esittelemään to-do -listojaan, joten jotain semmoista voisi tehdä. Ravelryn queuessani yritän pitää juttuja, joita aion oikeasti tehdä ja siivoan sitä säännöllisesti, jotta se pysyy vain yhden sivun mittaisena. Kaikki linkit ovat Ravelryyn, sillä en jaksanut kaivella joka ohjeen linkkiä erikseen. Anteeksi kaikki Ravelryyn kuulumattomat lukijat.

Huivit
Swallowtail on queuessani ensimmäisenä, sillä se piti ottaa puikoille jo varmaan kuukausi sitten, mutta onneksi en luvannut mitään aikaa tilaajalle, eikä nyt suuresti haittaa se, että olen niin kipeä, etten ole lankakauppaan päässyt(sairasta!). HjerteGarnin Alpaca Silkiä olisi tarkoitus ostaa kolme kerää ja niillä pärjätä, ettei tule taas soputelttaa.

Queuessani on 18 ohjetta 24:stä huiviohjeita ja lisää löytyisi hetkessä varmaan kolme kertaa noin paljon toteuttamiskelpoisia ohjeita, mutten ota uusia ennen kuin jostain päästä on vähennetty huiveja pois. Langat eivät koskaan tunnut kohtaavan listan ohjeita, mutta olen viime aikoina hamstrannut huivilankoja, joten kai sieltä joku sitten kolahtaa.

Aquila on edelleen tekemättä. Äitinikin sai jo Aquilan tehtyä ja on kuulemma hyvin tyytyväinen. Odottelen vielä kuvatusta kotopuolesta. Omaani en ole vielä päättänyt lankaa. Ehkä 1,5 vyyhtiä fuksian punaista Teeteen Kamenaa stashistäni sopisi tähän. Samoin Ullan ohjeista Panache odottaa vielä jonossa. Lanka-ajatus on vielä kateissa.

Percy Shawlia olen hieman aloittanut, mutta jokin meni mönkään ja piti purkaa ja se on jäänyt muutamaksi viikoksi.

Villapallon huiviohjeita on jonossa kolme. Amor, Ruska ja Lumimarja ovat olleet listalla jo kauan. Lisäsin ne varmaan Villapallon Tulppaanihuivin innoittamana. Pidin ohjeesta ja bambuisest tulppaanistani kovasti.

Muita kotimaisia huiviohjeita on listallani Sagittaria ja Jääkukka. Zetor on jostain syystä tipahtanut listalta. Pitänee lisäillä uudestaan, kunhan tilaa vapautuu.

Viktoriaanisia huiveja on listalla Handsome triangle, jota olen aloittanutkin kerran, mutta pupu meni pöksyyn, kun piti oikeasti neuloa niitä 600+ silmukkaa. Alpine Knit Scarf with Double Rose Leaf Center Pattern and Diamond Border -huiville pitää myös keksiä blogiin joku lyhyempi nimi, kun se pääsee puikoille. Minun oli tarkoitus Alppiinia neuloa eikä Print O'The Wave -huivia, mutta Alppiinissa oli jotain hämärää aloituksessa ja se sitten jäi. Shoulder Shawl in Cherry Leaf Pattern ja The Victoria Shawl ovat myös listalla.

Kirin olen halunnut tehdä jo pitkään ja se olen ajatellut tehdä ihanaisista Rowan Kidsilk Haze -keristäni, kunhan raaskin ja olen ensin harjoitellut ohuen mohairin neulomista Dropsin Vivaldilla. Kiriä, kun on suositeltu Kidsilkille hyvän ja selkeän ohjeen vuoksi.

Listalta löysin Gothic Revival Shawl, jonka heivasin menemään. Katsotaan joskus uudestaan. Lähellä heivaamista on ollut monesti myös Victory Shawl, mutta koska pidin saman suunnittelijan North Roësta, se roikkuu aina vaan mukana.

Adamas-huivi pitää joskus tehdä ja kuolaan Miriam L. Feltonin muitakin ohjeita kovasti, mutta ne ovat ikäväkseni maksullisia. Siellä on monta ihanuutta ja moin kuin Evelyn A Clarkilla. Feltonin Icarus-huivista pidin kovasti. Se on kotikotona edelleen kuvaamatta ja kokoa soputeltta, mutta kaunis silti.

Ei kolmiohuivikin mahtuu listalleni. Physalis viehätti jostain syystä jo ensi silmäyksellä ja olen kuviota kokeillutkin, mutta lanka ei sopinut kuviolle. Täytyy kehittää jotain muuta lankaa.

Ihastuin palavasti Sommerwindiin ja kokeilin sitä parillakin erilangalla ja totesin, että täytyy etsiä jotain sopivampaa lankaa. Sommerwind palaa siis listalle ja listalla on periaatteessa saman suunnittelijan Spitsbergen, jonka KALissa olen mukamas mukana, mutten siihenkään ole keksinyt mitään sopivaa lankaa, enkä siksi vielä ole aloittanutkaan.

Puuh. Olipa siinä pitsiä kerrakseen.

Sukat

Sukkia on listalla vähännäköisesti, mutta itseasiassa paljon. Pidän kovasti Cookie A.:n sukkaohjeista ja niistä listalla on näkyvissä Clandestine, Monkey ja Twinkle Toes. Clandestinet melkein hyppäsivät puikoille heti Knittyn ilmestyttyä, mutta lanka ja ohje eivät kohdanneet. Monkey-sukkia olen muistaakseni jokus aloittanutkin, mutta jostain syystä en tehnyt valmiiksi. Monkeyni tiedän jo tekeväni no-purl-versiona. Pidän kuviosta enemmän niin.

Myös Cookie A.:n Hederoita olen kokeillut, mutta se oikea lanka on edelleen löytymättä. Baudelaire-sukkia olen aloittanut useammankin kerran, mutten voi muuta kuin luopua, sillä en kertakaikkisesti saa kantapäästä mieleistä. Siitä tulee iso pussi, joka ei istu yhtään. Lisäksi listalla on oikeastaan koko Sock Innovation -kirja, jonka sisko minulle tilasi omien kirjojensa ohessa, mutta ilmoitti ettei tarvitse maksaa vaan hän panttaa sitä aattoon asti. Voi kurjuus. Täytynee säästää sukkalankoja joululomalle. BFF-sukat voisin myös tehdä.

Nancy Bushilta on listalla vain Little Child's Socks, mutta oikeastaan myös moni muu sukkaohje, sillä en ole vielä tehnyt kuin muutamat sukat Bushilta ja vaihtoehtoja on neljä kirjallista.

Muuta

Onko muitakin neuleita kuin huiveja ja sukkia? xD Sukat ja huivit ovat jostain syystä lempineuleitani. Listalla on muutakin, peräti yhdet lapaset. Magic mirror -lapasiin ihastuin heti, kun näin ne Knotionsissa, mutten ole vielä kokeillut. Toisaalta järjen ääni sanoo, etten saa omistani niin hienoja, kun en voi lapasia pingottaa. Lankakin on vielä keksimättä.

Lisäksi listalla on periaateessa myssy, kämmekkäät ja lapaset, mutta ohjetta, joka onnistuisi, ei ole vielä tiedossa. Queue-lista ei ole Ravelryssa oikein missään järjestyksessä ja sen ohi aloitan projekteja valitettavan usein.

Lopuksi pyydän anteeksi kaikkia kirjoitusvirheitä ja vääriä linkkejä. Lopulta ei ollut enää energiaa tarkistaa mitään, vaan menin takaisin peiton alle sairastamaan.

2 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Queue:si näyttää aika samalta kuin minun. Minullakin siellä on melkein pelkkiä sukkia ja huiveja, mutta olen huomannut, että jos minä lisään jonooni jonkin huivin, niin se tarkoittaa, että en saa sitä neulottua ikinä :D

TiinaR kirjoitti...

Piti heti tehdä oma to-do lista myös :)