tiistai 22. joulukuuta 2009

Ihkulankaa ja joulun odotusta


Täällä on ollut hiljaista. Ensin piti selvittää tentit ja reippailla graduaineistoa kasaan, että voi hyvillä mielin lomailla. Sitten joulukiireet veivät mennessään ja blogaaminen unohtui, eikä pimeässä ole mitään intoa kuvata. Kotikotona odotti pussillinen ihkulankaa, kun viime viikolla saavuin joulua valmistelemaan. Ihanainen Fyberspates Scrumptious Lace -vyyhti värissä Plum ja neljä kerää jumalaista Rowan Kidsilk Hazea Splendour-värisenä. Langat olivat vielä ihanampi kuin odotin. Ravelryn kautta tuli siis hankittua itselleen hiplattavaa suht edullisesti.

Joululahjaneuleet ovat valmiita. Gentleman's Shooting Sockseista loppui lanka kärkikavennuksen kohdalla, kun en ymmärtänyt pihtailla varren pituudessa, mutta onneksi olen tehnyt samasta langasta veljelleni sukat ja kotoa löytyi sopiva jämäkerä. Voyager lace stole -kaulaliina valmistui ja pääsee vielä illalla hieman pingoittumaan. Huivin päättelyn kanssa meinasi tulla tenkkapoo, kun en muistanut miten nirkkoja tehtiin loppuun ja ohje oli hävinnyt netistä. Onneksi minulla oli se pdf-muodossa. Välillä olen miettinyt miksi pitää kasata ohjeita koneelleen, mutta ehkä se on viisainta, ettei käy hullusti.

Puikoilla on nyt niskasta aloitettava Fifi huivi valkeasta Dropsin Vivaldista. Pikkusisko ihastui keriin, jotka muistuttavat lähinnä pilvenpaloja ja ilmoittautui huivin omistajaksi. Harjoittelen ohuen mohairin neulomista Vivaldilla, ennen kuin alan himoitsemaan Kidsilk Hazea puikoilleni.

Hyvää joulun odotusta ja älkää ottako liikaa stressiä!

1 kommentti:

anpali kirjoitti...

Upean värisiä lankoja!