maanantai 19. huhtikuuta 2010

Silkkivilloja

Blogissa on ollut hieman hiljaista. Puikoilla on aktiivisesti ollut miltei yksi ja ainoa neule. Olen kaksi viikkoa neulonut ahkerasti itselleni uutta kesähuivia. Innostuin jotenkin kovasti Anthemionista. Väri tuntui alunperin kovin valjulta ja kamalalta. Uhkasin ainakin viikon verran, että värjään huivin valmiina, mutta kummasti väriin tottui ja nyt se onkin jo oikein mieleinen. Ohje on aivan ihana ja siinä on mukavasti vaihtelua ja monimutkaisuutta. Kaavioita on seitsemän. Keskiosan E-kaavion toistoja lukuunottamatta kaavioita on pakko seurata huivin oikealla puolella joka rivillä. Punnailin kerää ahkerasti ja totesin, että lanka riittää hyvin muutamaan ylimääräiseen E-kaavion toistoon. Itseasiassa 16 ylimääräistä tuli kevyesti. Pari lisätoistoa olisi vielä ollut mahdollista tehdä, mutta pelasin varman päälle ja lankaa jäi nelisen grammaa jäljelle. Alkuperäisen ohjeen mukaan edeten jäljelle olisi jäänyt arviolta 20 grammaa lankaa. Suosittelen ohjetta lämpimästi pitsineulojille.



Projekti: Anthemion (Ravelry)
Ohje: Anthemion Wrap (Miriam L. Felton, Knitty, Kevät+Kesä 2010)
Koko: 240 cm x 50 cm
Lanka: vaalean lila Wetterhoff Silvia
Menekkki: 95 grammaa
Puikot: Addi Lace 3 mm 100 cm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Aivan tajuttoman ihana kesähuivi! <3


Kamerasta loppui akku heti kun huivia oli tarkoitus kuvata. Täytynee kuvata huivia lisää toisen kerran. Joskaan kuva ei voi tehdä oikeutta huivin herkkyydelle. Neuloin huivin kolmen millin puikolla ihan tiukkaan ja huivi puhkesi oikein kukkaan pingotettuna. Puikoilta huivi tuli suurin piirtein koossa 185 cm x 40 cm. Pingotin sen kokoon 240 cm x 50 cm. Leveyttä olisi ehkä voinut repiä enemmän. Ihanan suuri tuli siis tästäkin. Olen tänään varmaan toista tuntia yhteensä pyörähellyt peilin edessä huivin kanssa. Esittelin huivia tänään onnellisena lankakaupassa. Se vaan on aivan ihana. Lisäkuvia tulossa myöhemmin.



Anthemionin valmistuttua marisin Ravelryssa ihastuksestani Mimin toiseen huivimalliin Nefertiti Wrapiin. (Epäreilussa maailmassa kaikilla ei ole mahdollisuutta ostella ohjeita.) Kyselin tietäisikö joku Yllätyin aamulla oikein perusteellisesti, kun viesteihini pamahti tieto lahjaksi tulleesta ohjeesta. Kiitos Tea! Mikään langoistani ei yhtäkkiä miellyttänytkään, vaan säntäsin vielä aamupäivällä lankakauppaan hakemaan lisää silkkivillaa. Ostin kaksi vyyhtiä Teeteen Elegantia. Violetti on aika tumma ja olen värivalinnasta nyt hieman epävarma, mutta katsotaan miten käy. Kävi mielessä Aeolianin purkaminen, mutta miltei tuhannen helmen takia purkaminen ei tule kysymykseen. Täytyy vain muistaa, että pingotan ihan kevyesti, ettei lopputulos näytä kalaverkolta. Aeolianissa on 3,5 millin puikot. Opettelen edelleen oikean puikkokoon valintaa. Minulla on ikävä tapa ottaa liian paksut puikot huiveihin ja liian ohuet sukkiin.

1 kommentti:

Nunt kirjoitti...

Oih ja aih, ihana tuo tumma violetti!