torstai 17. helmikuuta 2011

Miksi ei?

Olen kuullut monta kertaa, että neulomista ei saa keskeyttää kesken rivin, enkä ole koskaan ymmärtänyt miksi. Kuulemani mukaan vanha kansa sanoi, ettei saa lapsia jos jättä rivin kesken. Sellaiseen ei tiedenainen voi uskoa, mutta kai siinä joku syykin on olevinaan. Virheen mahdollisuutta se tietysti lisää, mutta en muista kuin kerran mokanneeni sen takia, että jätin neuleen kesken rivin. Kuumeisena muistan kerran lähteneeni väärään suuntaan neulomaan ja meni kyllä aikansa ennen kuin keksi, mikä virhe neuleessa oli. Syynä, kun oli aivan ala-asteaikainen moka. Se meni toki liki 39 asteessa huidelleen kuumeen piikkiin. Mallineulessa voi toki alkaa neulomaan väärin, kun jatkaa kesken riviä, mutta minusta todennäköisyys on ihan sama kuin rivin alusta aloittaessakin. Neule pitää joka tapauksessa asetella niin, että silmukat eivät putoa. Sukkia neuloessa on mielestäni peräti kätevää pysähtyä kesken puikon, jolloin kaikki puikot ovat kiinni sukassa, enkä joudu arpomaan pöydällä irtonaisina pyörivistä sukkapuikoista sitä oikeaa puikkoa. Minulla, kun tahtoo olla useammat sukat kesken yhtaikaa. Joissain huiveissa on niin pitkiä rivejä, että on pakko jättää kesken, kun on vaan pakko mennä. En ymmärrä...

Minulla on kapinallisesti nytkin neule kesken rivin kesken. Hahaa. BC Garn Jaipur Silk Finosta eli 100 % silkkilangasta on tulossa juhlahuivi Ishbel-mallilla. Ishbel on jo toinen, mutten jaksanut etsiä jotain muuta sopivaa pikkuhuivin ohjetta. En myöskään enää malttanut olla koukkuamatta, joten koukulla on taas tiskirätti, mutta yritän koukuta vain pari kerrosta kerrallaan, että jumita lihaksiani ja kipeytä peukaloani.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulle ei varmaan tuu lapsia ikinä, kun tuossa pyörönä neulottaessa jää ihan jatkuvasti rivi kesken! :D

ullapulla kirjoitti...

mulla e pitäis olla sit muksuja olleskaan, vaan kumma kyllä jaloissa pyörii kolme tyttöä, joista nuorin on semmonen 2kk... ja yleensä mulla jää neule kesken rivin jo siitäki syystä et noi tytöt pitää mun päivän suht kiireisenä ;)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minulla on kaksi lasta, vaikka jätän rivin kesken melkein aina.

Marika kirjoitti...

Tuos Ishbel on tosi kaunis ja omallakin to do -listalla. Sitten joskus työn alle.