sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Oulun Kädentaitomessut 2012


Olin jo päättänyt, etten mene Kädentaitomessuille, mutta yllytettynä päädyin sinne kuitenkin, eikä oikeastaan harmita yhtään. En sortunut ostamaan mitään typerää tai hyödytöntä. Mukaan tarttui Lumoavan langan messutarjouksesta kaksi vyyhtiä Louhittaren luolan Väinämöinen-sukkalankaa. Uutuusvärit ovat nimiltään Magenta ja Purppura, mutten vielä ole oppinut muistamaan kumpi on kumpi. Lisäksi ostin saunamyssyn, kaulimen ja puunapit piakkoin valmistuvaan villatakkiini. Saunamyssyä en etsinyt enkä tiennyt tarvitsevani, mutta kun näin sen niin tiesin, että juuri tuota olen tarvinnut monta viikkoa. Päänahan perusvoide- tai öljyhoidon aikana olisi kiva tehdä jotain, mutta kylpypyyhe päässä on hankala tehdä mitään, kun painava pyyhemytty päässä keikkuu herkästi. Kaunis väri ja sievä brodeerattu perhonen eivät tietenkään haitanneet.


Eikö ole ihanat napit? Käsin luumuupuun oksasta tehdyt napit ovat juuri sopivan rustiikkiset Rowanin Felted tweedin seuraksi. Olin kyllä katsellut Dropsin isompaa poltettua puunappia, mutta nämä puunapit kolahtivat heti kun näin ne. Ajoituskin oli aivan nappiin, sillä päättelin eilen kauluksen ja jäljellä on vain nappilistat ja kainalosaumat ennen langanpäiden päättelyä ja viimeistelyä. En ole aivan varma, kuinka monta nappia villatakkiin tulee. Ohjeessa on kuusi, mutta ostin varmuuden vuoksi kahdeksan, ettei käy niin, että nappeja onkin liian vähän. Eikä varanappi ole varmaan yhtään haitaksi. Ohjeen villatakissa on tammen oksasta tehdyt vastaavanlaiset puunapit, mutta sellaisten löytäminen nyt olisi ollut hieman liikaa vaadittu. Ja toisaalta luumunvärisen langan kanssa luumupuunapit lienevät aivan paikallaan.

3 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

No, on tosiaan ihanat napit. Minäkin päätin, ttä EN mene Osaava Nainen- messuille, mutta niinpähän olin sielä eilen ja olikin ihan virkistävää ja paremmat mitä edellisinä vuosina.Vai kolme lankakerää (j pakolliset lakut) ostin.

Emma kirjoitti...

Hyvä saalis! Mie kävin messuilemassa tänään, nuo molemmat uutuusvärit oli Lumoavasta loppu. Ostin sen sijaan tomaattia, luumua ja smaragdia :) Eläköön messutarjoukset!

Judiuni kirjoitti...

Kahvikaneli: Eikö olekin? Kyllä mä tiedostin, että päätös tuskin pitää. Niin siinä tahtoo käydä.

Emma: Noita uutuuksia oli alunperinkin vain kolme vyyhtiä per väri. Tuulialla oli kuulemma vaikeuksia saada pohjalankaa. Messutarjous oli kyllä mahtava.