tiistai 16. lokakuuta 2012

Pätkärääkätty pannulappupari

Virkkuuinto hukkui johonkin kesän aikana. Inspiraatiota oli paljon, mutta toteutus jäi aivan alkumetreillä. Toisaalta nyt on lankoja ja kunnollisia koukkuja, joten seuraavan kerran on, millä virkata, kun inspiraatio iskee. Aloitin keväällä Dropsin Muskat Softista pannulapun, mutta olin jotenkin unohtanut, miten oppimaani perinnemallia virkattiin. En ollut erityisen hyvä siinä alunperinkään. Eilen otin itseäni niskasta kiinni ja purin ja aloitin alusta ja hyvinhän se onnistui, vaikka ensimmäinen lappu olikin virkattu päin honkia. Perinnemallin jujuna on se, että lapusta tulee paksu ja se oli virheiden mukana jäänyt lapusta puuttumaan. Sääli sinänsä, sillä siinä ensimmäisessä lapussa värit menivät melkein täydellisesti. Ei sillä, että minä raitojen osumisesta ottaisin stressiä tai harmitusta.


Projekti: Muskat Soft Potholders (Ravelry)
Ohje: Vanha sipoolainen perinnemalli
Koko: 20 cm x 20 cm
Lanka: Pinkkikirjava Garnstudio Drops Muskat Soft
Menekkki: 100 grammaa
Puikot: Chiaogoo 2,5 mm bambukahvallinen virkkuukoukku
Fiilis: Vaikeuksien kautta voittoon!

Tämä on kai ensimmäinen projekti, jonka virkkasin bambukahvaisella Chiaogoon virkkuukoukulla, joita kesällä Jenkeistä tilasin. Olen koukkuihin tyytyväinen. Perinteisillä virkkuukoukuilla rikon käteni, jos enemmään innostun virkkaamaan. Ne eivät kertakaikkisesti sovi minulle. Nämä Chiaogoon koukut istuvat kivasti käteen. Ne ovat kevyitä ja bambu on sileä ja miellyttävä. Koukku on metallia ja sopivasti liukas. Kokonaisuutena oikein kiva virkkuukoukku, eikä hintakaan päätä huimaa.


Lopputulos on aika kiva. Tasan sata metriä per kerä on hieman liian vähän pannulappupariin. Sain juuri ja juuri nirkon tehtyä, kun vähän säästelin siinä ja toisesta kerästä jäi sen verran yli, että sain pääteltyä toisen lapun. Tein pienemmän nirkon langan säästämiseksi, mutta ripustuslenkkiin ei lankaa enää riittänyt. Parista jäi jäljelle alle puolen metrin pätkä lankaa. Siitä ei paljon virkkailla. En tiedä olisiko mummi ylpeä näistä, mutta yritys hyvä kymmenen. Ehkä se on tärkeintä, että sain pannulaput aikaan ja yritän taitoani ylläpitää.

PS. Kahvikanelilla on blogiarvonta.

3 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Ihana malli ja ihana väri!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos, Kahvikaneli!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat. Tuo lanka on oikea herkku.