lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulukiireen viemää

Mikä siinä onkin, että kun lupaa palata pian blogin pariin niin ei vahingossakaan tule kirjoitettua yhtään tekstiä? Vetoan jouluun ja sen aiheuttamaan kiireisyyteen. Olen leivistä lähtien leiponut kaiken alusta asti itse. Sen seitsemän sorttia ja vähän enemmänkin olen tehnyt ja vielä on joulupulla leipomatta. Onneksi nyt tässä kalkkunanpaiston lomassa on hyvä hetki viimein hengähtää ja blogata vähän. Joulu on jo oven takana ja meininki kuin maailmanlopun edellä. Onneksi jouluneuleista ei puutu enää kuin yksi sukan kärki. Kannatti aloittaa toukokuussa, sillä nyt olen nauttinut stressittömästä joulusta. ;-)


Neuloin yhdet perussukat itselleni ihan muiden juttujen välissä. Näissä ei ole mitään ihmeellistä. Aloitin tavallisella tavallani varresta 64 silmukalla ja neuloin reilusti joustinneuletta ja sitten sileää. Kantapää on näissä ranskalainen ja kärki sellainen tavallinen. Olen lopettanut melkein kokonaan kaupan puuvillasukkien käytön ja tarvitsen perussukkia paljon, sillä käytän niitä kengissä ja muutenkin ne likaantuvat aika vauhdikkaasti. Olen niin nuuka, että sipsuttelen vain sievästi matoilla kauniilla pitsisukillani. Toisaalta olen myös nauttinut kovasti sileästä neuleestä viime aikoina. Niin nurinkuriselta kun se tuntuukin.

Projekti: Regia Jazz Color Socks (Ravelry)
Ohje: Perussukkaa omasta päästä
Koko: 36
Langat: Pätkärääkätty Regia Design Line Jazz Color by Erika Knight
Menekkki: 64 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Oho. Tein sukat melkein vahingossaLanka on tuttua ja turvallista Regiaa vaihteeksi pätkärääkättynä. Perus-Regia kestää ja pysyy siistinä pitkään. Kyllä ne saksalaiset sukkalankainsinöörit osaavat asiansa. Väri oli tietokoneen ruudulla paljon viehättävämpi kuin oikeasti, mutta kyllähän tämä ihan sievä on. Harmi, etteivät raidat osuneet täydellisesti. Epäilen, että se oikea silmukkaluku on 60, mutta sillä silmukkamäärällä sukka olisi minulle epämukavan kapea. En halua venyttää kauheasti sukkiani, sillä en usko, että liian pieni sukka kestää kunnolla käyttöä.

Oikein hyvää joulua kaikille lukijoilleni, sillä tuskin ehdin ja jaksan enää ennen joulua kuvata villatakkejani. Nyt ihmettelemään onnistuiko ensimmäinen paistamani kokonainen kalkkuna...

6 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Kauniin väriset sukat!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi miten ihana lanka noissa sukissasi.
Ihanaa ja Tunnelmallista Joulua Sinulle

Lankakeiju kirjoitti...

Kauniit värit noissa sukissa. Hyvää joulua sinullekin.

Virpi kirjoitti...

Kivan näköinen lanka ja ihana väri sukissa. Rauhallista Joulua :)

Altocumulus kirjoitti...

Hyvää Joulua!

outi kirjoitti...

Siellähän on häärännyt varsinainen Martta-emäntä! Kunhan maltat lopettaa touhuamisen, niin toivotan rentoa ja hyvää joulua sinulle!