maanantai 10. joulukuuta 2012

Kaula makkaroilla

Kaulanlämmitin on ollut valmis viikkokausia, mutta kuvien ottaminen ei tahtonut onnistua millään. Onneksi nämä kolmannet kuvat ovat jollain lailla siedettäviä, että pääsen viimein blogaamaan. Argh tätä talven pimeyttä. Onneksi neulominen sujuu pimeydestä huolimatta hyvin. Enää puoli sukkaa ja sitten joululahjat on neulottu.


Kauluri on huono sana tässä yhteydessä, sillä ihmiset ajattelevat niitä pikkulasten kaulureita ja kuvittelevat, että neulon innoissani moisia kammotuksia. Englanniksi näille on onneksi eri sana. Milloin suomen kieleen saadaan cowlia vastaava sama, joka kuvaisi tällaista kivaa tuubia? Ohjeena tämä on mahtava. Kuvio vetää itsestään käteville makkaroille ja tuubi on sileä neule osuusien vuoksi niin jämäkkä, että se pysyy pystyssä.Ylä- ja alareunojen nirkot tekevät reunoista ihanan siistit. Se on siis suorastaan täydellinen projekti, sillä lankakin on ihanaa. Cherry Tee Hillin Supersock Solid on tiukkakierteistä merinoa ja oikein sileää ja pehmeää. Harmi, ettei tätä lankaa ole juurikaan Suomessa tarjolla.

Projekti: Cherry Cowl (Ravelry)
Ohje: Willow Cowl by Amelia Lyon (Ravelry)
Lanka:  Punainen Cherry Tree Hill Supersock Solids
Menekkki: 100 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,75 mm 100 cm pyöröpuikot
            ChiaoGoo Red Lace 2,75 mm  100 cm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Ihana lopputulos, mutta toista en kyllä tee.

Ainoa vika on kuviossa. Se on raivostuttava neuloa. Langankierto ja kaksi oikein yhteen ympärä ija ympäri ja ympäri kaksitoista kerrosta ja vielä toistetaan kuusi kertaa. Kuviorivien välissä ei siis neulota nurin, joten jokaisella kerroksella pitää samalla tavalla väkisin vääntää ja kiristää. Pitkässä putkessa on paljon kerroksia ja yllättävän paljon silmukoita. Onneksi tämä on valmis, sillä olin jo aivan kurrkuani myöten täynnä kamalaa kuviota. Toista ei tule ikinä, vaikka lopputulos olikin taistelun arvoinen.


11 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Onpas kaunis kauluri nirkkoineen!
Hauska myös tuo sinun fiilistely: toista en tee :O)

Peikkotyttö kirjoitti...

Ihana! :)

MariJ kirjoitti...

Hauska kaulamakkara! :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos! :)

Lankakeiju kirjoitti...

Sievä!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi että on ihana ja varmasti lämmin.

Virpi kirjoitti...

Tosi ihanan näköinen "kauluri".

Vyyhti kirjoitti...

Kaunis on, hyvä että jaksoit taistella!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanat lukijat!

Ingi kirjoitti...

Kauniisti asettuva tuubi, varmaankin hyvin lämmin!Kuvio on siisti, niin, tuleehan sellaisiakin vastaan, joita ei toista kertaa kiinnosta neuloa.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana makkarakauluri! Onkohan se "cowl"-sana suomeksi sama kuin "kaulus"? Eli olisko "kaulushuivi". =)
Ihana malli! <3