keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Cusp-sukat

 

Sain viimein sukat valmiiksi. En ole ehtinyt tässä kuussa juurikaan neulomaan, mutta yhden sukan sentään sain tehtyä. Virheitä on molemmissa, mutten jaksa välittää, kun ne eivät ole mitään suuren suuria, eikä kukaan niitä huomaa. Seuraavaksi taidan neuloa perussukat ilman kuvioita, kun kuviot tuntuivat jotensakin vaivalloisilta. Sukkien kärjissä olin jo aivan kypsä kierteelle neulottuihin silmukoihin. Ne hidastavat neulomista ja ovat pidemmän päälle vaivalloisia nekin. Uusi työ ja uudet ympyrät ovat vieneet aikaa ja energiaa ja sen takia on vaihteeksi harrastukset heitteillä.

Projekti: Cusp Socks (Ravelry)
Ohje: Cusp by Cookie A (Knit. Sock. Love.)
Koko: 36
Lanka: Vaaleanpunainen Regia Extra Twist Merino
Menekkki: noin 70 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Ei kierrettyjä silmukoita vähään aikaan, kiitos.

Malli on taattua Cookie A. -laatua kirjasta Knit. Sock. Love. Seurasin ohjetta vähän huonosti ja jouduin purkamaan muutamaan kertaan, mutta lopputulos on ihana. Sukat ovat itsekseen kummallisen näköiset. Kuvio ja rakenne vetävät jännästi kurttuun, mutta jalkaan ne istuvat kivasti. Kantapään joutuu joka kerta vetämään paikalleen erikseen, mutta muuten ne pysyvät kyllä hyvin jalassa.  Kantapäästä en välitä, sillä kierretyt silmukat ovat nurjalla puolella vielä ikävämpiä ja pidän enemmän vahvistetuista kantapäistä, mutta meneehän tämä näinkin. Kantalappu joustaa nyt yllättävän paljon ja meinasin vahingossa tehdä aivan vääränkokoiset sukat, kun mittasin venyttämättä kantalappua. Onneksi sovitin jalkaan ja totesin tilanteen ajoissa. Ulkonäöllisesti tämä tietysti on ainoa oikea kantapää sukkamalliin. Pitsiraidoissa olevan kuvion oppi kyllä ulkoa, mutta koska se ei pysy paikallaan, vaan liikkuu koko ajan, jouduin seuraamaan pitsiä kaaviosta melkein joka kuviorivillä.


Regia extra twist merino ei oikein täyttänyt lupauksiaan. Mitään erityisen kierteistä lankaa tämä ei mielestäni ole. Pikemminkin kierrettä on hieman liian vähän ja jos ei ole tarkkana, saattaa lanka säikeillä. Muuten ei ole mitään valittamista. Näistä tulee ehdottomasti unisukat, sillä en oikein usko näin pehmeän merinon kestävyyteen sukissa, vaikka langassa on kyllä nylonia vahvisteena. Merino ei ole oikein sukkalankaan sopivaa, mutta unisukissa, joilla ei koskaan kävellä, se menee. Jostain syystä tämä lanka näyttää neuleena herkästi epätasaiselta, mutta uskon, että pesussa tasaantuu sekin. Minulla on hyvin tasainen käsiala luonnostaan, joten hieman epätasainen neulepinta hiukan ihmetyttää.

13 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Olet sinä taitava sukantekijä ..niin kauniit ja nuo edellisenkin postauksen sukat iki-ihanat.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Seijasisko! :)

Virpi kirjoitti...

Tosi ihanat sukat, vaivan arvoiset :)

Ingi kirjoitti...

Kyllä on kauniit!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Virpi ja Ingi!

Tiina kirjoitti...

Tuo merino voiskin olla oivallinen valinta unisukkiin. Mulla tahtoo alkaa yöllä sitten sukat ärsyttää, tuntuu jotenkin liian paksuilta. Merino vois toimia hyvin tässä ongelmassa :D

Lotta kirjoitti...

Mulla on kestänyt hyvin tuo lanka, välillä olen pitänyt sukkia jopa työ- ja ulkoilukengissä, eikä mitään ongelmaa ole ainakaan vielä havaittavissa.

Nätit sukat :).

Pitko kirjoitti...

Kauniit! :)

MariJ kirjoitti...

Kauniit sukat!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista!

Tiina: Suosittelen lämpimästi ohutta merinoa unisukkiin.

Lotta: Kiitos käyttökokemuksestasi.

Emma kirjoitti...

On ne mahottoman nätit väriä myöten! Voin kuvitella et alkoi vähän silmukoiden kiertely kyrsimään :D

paivis kirjoitti...

Kauniit sukat. Värikin on kuin kevään hento lupaus.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Emma ja Paivis!