sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Skew-sukat


Aloitin nämä sukat jo kesällä, mutta jotenkin onnistuin sössimään kantapään niin, että projekti unohtui pitkiksi ajoiksi. Olin kuitenkin päättänyt neuloa tästä raidallisesta Regiasta Skew-sukat, sillä ajattelin sen sopivan malliin kivasti. Havemmin neulon uudestaan samoja ohjeita, mutta Skew on sen verran mielenkiintoinen, että näitä neuloo varmasti useammat kuka tahansa. Aloitin uudestaan suomenkielisellä ohjeella, jonka latasin Ravelrysta, mutten ymmärtänyt siitä puoliakaan. Outoja lyhenteitä oli liikaa. Englanniksi on niin paljon helpompi ymmärtää neuleohjeita, sillä lyhenteet ja fraasit ovat niin paljon vakiintuneempia kuin suomeksi. Kummallisinta vaikeuksissani on se, että neuloin Vancouverin olympialaisten aikaan yhdet sukat samalla mallilla. Enkä muista, että minulla olisi silloin ollut mitään vaikeuksia.

Projekti: Skew II (Ravelry)
Ohje: Skew by Lana Holden (Knitty, Winter 2009)
Koko: 36
Lanka: Regia Design Line Jazz Color by Erika Knight
            Viininpunainen Hjertegarn Sock 4
Menekkki: noin 70 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
            Brittany Birch 2,25 mm 12,7 cm sukkapuikot
Fiilis: Pakko neuloa kolmannet jossain vaiheessa. 

Lanka on Regian Design Line Jazz Coloria, jonka värit on suunnitellut Erika Knight. Nämä ovat jo kolmannet sukat tästä samasta langasta ja lanka loppui juuri ennen resoria, joten jouduin arpomaan jämälankapussista jotain sukkalankaa joustinneuleeseen. Onneksi neuloin molempia sukkia yhtaikaa ja lanka loppui molemmista sukista yhtaikaa. En ole ihan varma sopiiko tuo viininpunainen yhtään, mutta olkoon nyt ainakin toistaiseksi. Ongelmana oli se, että Regian tummin violetti näyttää ruskealta, jos sen rinnalle asettaa jonkun kivan violetin. Hankalaa.


Ainoa asia, joka jäi harmittamaan langan loppumisen ohella on se, että katkaisin puikon toista sukkaa neuloessani. Neuloin, ehkä hieman järjenvastaisesti, toisen sukan Brittany-merkkisillä koivupuikoilla, jotka tilasin Jenkeistä joskus viime kesänä muistaakseni. Viisituumainen Brittany ei oikein kestänyt kolmen silmukan yhteen neulomista. Puikoissa on kovin tylpät kärjet. Eivätkä ne muutenkaan ole suosikkini, mutta silti harmittaa, sillä en ole vielä koskaan aiemmin katkaissut puikkoa. Toisaalta 2,25 mm umpipuinen puikko on niin ohut, ettei sellaiselta oikein voi lujuutta vaatia. Pitäydyn jatkossakin KnitPron Symfonie -liimapuupuikoissa, sillä ne kestävät kieroutumatta ja katkeamatta tiukkaa käsialaani. Oman settini ostin jouluksi 2008 KnitPicks Harmony -nimellä ja ne ovat olleet siitä lähtien ahkerassa käytössä. Yksi puikko on kadonnut, mutta muut 35 kappaletta ovat ehjiä. Se on puupuikolta melkoisen hyvä suoritus.


Skew-sukkien rakenne on perin erikoinen. Sukat ovat tuollaiset hassut suikaleet, mutta istuvat jalkaan kuin sukka. Malli on anatomisesti hyvin pitkältä jalan muotoinen. Sellainen vika mallissa on, että kokoon vaikuttaa eniten langan paksuus. Sukista tulee ohuesta sukkalangasta melko kapeat ja sukat venyvätkin hieman liikaa jaloissani, mutta uskon, että lanka mukautuu. Jos neuloisin nämä yhtään leveämpi jalkaiselle ihmiselle, niin valitsisin paksumman langan. Toisaalta minulle on tiukka käsiala ja sukat ovat melko tiivistä neulosta.


Lopuksi maisemakuva,sillä karistin kaupungin pölyt jaloistani viikolla. Täällä Lapissa on niin karun kaunista.

14 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Hyvin näyttää sukka istuvan jalkaan, kiva malli ja ihana väri :)

Pitko kirjoitti...

Kauniit sukat, etenkin jalassa. :) Viherrän hiukan edellisten postauksiesi takia (olen juuri muusannut kasaan ensimmäiset värtinälliseni möykky-tiukkukierrelankaa... ;))

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Virpi ja Pitko.

Pitko: Ei minunkaan ensimmäinen värttinäkehruu ollut mitään erityisen onnistunutta lankaa, mutta siitä alkaakin olla pari vuotta aikaa. ;)

Paula kirjoitti...

Todella hienot sukat! Mielenkiintoiselta vaikuttaa myös ohje, ja on se omalla todo-listallakin, jos joskus vielä... :)

MariJ kirjoitti...

Hauskat sukat!

Tanja kirjoitti...

Hienoa lankaa olet Skew-sukkiisi löytänyt ja ainakin minun mielestä passaa hyvin tuo viininpunainen resorin väriksi. Tämä on kyllä mielenkiintoinen sukkamalli. :) Vähän harmi kyllä, että tällä ohjeella tulee niin kapeat normaalista ohuesta sukkalangasta...

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Paula, MariJ ja Tanja. Suosittelen kyllä kokeilemaan Skew-ohjetta, mutta ehkä kannattaa valita Wollmeise tai joku muu hiukan paksumpi sukkalanka.

Niina kirjoitti...

Ihanat sukat! Mulle kans:)

Neulisti kirjoitti...

Mä en ole vieläkään ehtinyt kokeilla näiden neulomista. Lanka on jo suunnilleen valittuna.. Taas houkuttelee kovasti, jos jossain välissä vain ehtisi. :)

ArualMaria kirjoitti...

Kylläpä tosiaan tuo lanka sopii hauskasti malliin. Mäkin olen kerran neulonut nuo (http://nekola.blogspot.fi/2012/07/viistometsa.html), mutta pitäisi neuloa joskus vielä myös itselle. ;)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Niina, Neulisti ja ArualMaria! Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä ohjetta.

liinu kirjoitti...

Iloiset sukat, itselle ihan uusi malli. Yksivärinen resori näyttää kivalta raitojen jatkeena, värikin sopii oikein hyvin.

Vyyhti kirjoitti...

Onpa kauniit sukat! Tosi hyvä malli tuollaiselle raitalangalle!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Liinu ja Vyyhti!