sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Uudet lempisukat


Joskus vaan onnistuu ensimmäisellä yrittämällä napakymppiin. Nämä ovat niin ihanannäköiset sukat, etten millään raaskisi näitä edes käyttää. Tässä Trekkingissä on aivan ihanat värit. Sävyt ovat sinisempiä kuin suurimmat suosikkini, mutta yhdistelmä iskee kuin metrinen halko. Eikä kukaan varmaan yllättynyt siitä yhtään. Trekking oli todella kivaa neulottavaa ja tätä täytyy saada lisää, kun palaan kaupunkiin.

Projekti: Trekking Socks (Ravelry)
Ohje: Oma perussukkamalli
Koko: 36
Lanka: Violettiraidallinen Zitron Trekking XXL
Menekkki: noin 70 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Aivan ihanat

Neuloin jälleen perussukat, mutta tällä kertaa 68 silmukalla, sillä Trekking XXL vaikutti jotenkin ohuemmalta sukkalangalta  kuin esimerkiksi Fabel, josta neulon sukkia itselleni yleensä 64 silmukalla. Kantapää on tuttu ja turvallinen ranskalainen ja sen jälkeen kavensin 64 silmukkaan. Päätin sukat nauhakavennuskärkiin ja "kyökkipistoihin". Mitäpä muuta voisi perussukasta sanoa. Istuu jalkaan kuin sukka.


Kevät edistyy humisten. Käännät vähän selkäsi hetkeksi ja maisema muuttuu. Tenosta on kohta jäät lähteneet ja purot ja pienemmät joen ovat täynnä vettä. Tulvapurot solisevat metsänpohjaa alaspäin. Lammet ja järvet ovat vielä jäässä, eikä puissa ole vielä hiirenkorvia, mutta kohta varmasti jo sinertää ja vihertää. Aurinko paistaa melkein vuorokaudet ympäriinsä. Harvinaisen ihana ulkoilla ja nauttia luonnosta.

8 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Ihanat sukat!

Virpi kirjoitti...

Ihanat sukat, väri on just lemppari :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Nunt ja Virpi! :*

TiinaV kirjoitti...

Oooo miten ihanan väriset sukat!

Judiuni kirjoitti...

TiinaV: Eikö olekin? :D

Katja Vilhunen kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

Pitko kirjoitti...

Tuon takia pitää välillä muistaa neuloa myös itselle: täydellisesti istuvat sukat. :)

Judiuni kirjoitti...

Pitko: Tottakai sukkia pitää neuloa itselleenkin. Jos ei harjoittele itsellään, niin kuinka osaisi tehdä muille sopivia sukkia. :)