perjantai 31. toukokuuta 2013

Palmikkosukat


Sain vaihteeksi valmiiksi sukat. Voi miten yllättävää. Jälleen omasta päästä, jotenkin ei nyt monimutkaiset kuviot nappaa. Kirjoitin ystävälleni ohjeen, jotta hän pääsisi alkuun sukkien neulomisessa. Yksityiskohdaksi lisäsin ulkosyrjiin palmikot, jotta joustinneulesukissa olisi jotain mielenkiintoa. Kantalappu ei ole tavallinen vahvistettu, vaan oikealla puolella joka toinen silmukka on neulottu nurin oikealla puolella. Ystäväni teki sellaisen "virheen" jaa minusta kantalappu oli niin sievä, että tein omiinikiin samanlaisen. Muuten sukat ovat aivan peruskauraa ranskalaisine kantapäineen ja nauhakavennuksineen

Projekti: Annan palmikkosukat (Ravelry)
Ohje: Oma peruspalmikkosukkamalli
Koko: 37
Lanka: Raidallinen Regia Design Line Ombre Stripe
Menekkki: noin 70 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Hitsi, kun tuli vääränkokoiset.


Lanka on Regian itseraidoittuvaa Design Line Ombre Stripe -sukkalankaa värissä Chilli Pepper. Vaikka yleensä vierastan oranssia, niin tässä langassa oranssi on kivasti tasapainossa punaisen, pinkin, liilan ja viininpunaisen kanssa, eikä hyökkää päälle niin pahasti. Muuten Regia on tuttua ja turvallista saksalaista laatua. Olisimpa ostanut vähän enemmän tätä lankaa.


Sukista tuli jostain syystä hiukan liian suuret. En tiedä mitä oikein hölmöilin, sillä purkasin jo kerran vääränmittaisen kärjen ja lyhensin, mutta silti jäi ainakin sentin verran ylimääräistä. Enää en jaksa purkaa, kun olen kärjenkin silmukoinut umpeen.


Täällä on edelleen hellettä. Lämpötila on vaan kohonnut aiemmasta. Nyt on sellaiset reilut 30 astetta varjossa. Tuuli käy tuntureiden välissä vähän heikosti, joten siitäkään ei ole kauheasti apua. Aurinko porottaa armottomasti niin, että Tenossa alkaa olla normaali heinäkuun lämpötila. Kesä on tuonut myös hyttyset ennätysaikaisin. Ne löysivät minutkin jokirannasta melkein heti. Kymmenet itikat haittaavat sukkien kuvaamista enemmän kuin arvaisikaan.

5 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat sukat.

Arvaa harmittiko eilen kun pääsin töistä, oli taivas pilvessä helleviikon jälkeen. Ihanaa viikonloppua, toivottavasti aurinko paistaa edes vähän.

MariJ kirjoitti...

Ihanat sukat, väriyhdistelmä todella kaunis!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos, Enkuli ja Mari!

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja helle alkoi jo aamusta.

Pitko kirjoitti...

Hienot perussukat. Ps. En malttaisi muistuttaa asiasta, mutta jonain muuna vuodenaikana villasukkia käytetään muiden sukkien päällä; ei ne varmaan silloin liian isot enää ole... ;)

Judiuni kirjoitti...

Pitko: Kiitos. Tässä helteessä ei käynyt mielessäkään laittaa kaksia villasukkia päällekkäin. Hyvä, kun mitään vaatteita kesti käyttää. Onneksi nyt on jo normaalimpi lämpotila.