keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Raitasukkia ja ostoksia


Perussukkalinja jatkuu. Lupasin neuloa työkaverille muutamat perussukat Novitan seitsemästä veljeksestä. Hiukan vaati totuttelua niin paksu lanka, mutta sain ensimmäiset sukat neulottua. Perussukkaohjetta piti hieman muokata ohutsukkalankavahvuudesta seiskaveikkaan, mutta hyvin tavallisella setillä mennään. Raidat ovat kaksi kerrosta korkeita. Pari kertaa piti purkailla, kun kerroksen vaihtumiskohta kiristi ja silmukat olivat rumia, mutta sain siitäkin lopulta ihan siedettävän. Teen toisen parin päinvastaisilla väreillä, jotta saan molemmat kerät upotettua sukkiin.

Projekti: Socks and stripes (Ravelry)
Ohje: Oma perussukka
Koko: 39
Lanka:  Vaaleanpunainen ja -liila Novita 7 Veljestä
Puikot: Aiwina 4 mm 20 cm bambusukkapuikot
Fiilis: Tulipahan tehtyä.


Sitten siihen nolompaan osastoon. Nyt kukkaronnyörit kiinni, ettei mene kaikki rahat ja kukkarot. Ehkäpä rukin saavuttua ei tarvitse haalia ihanuuksia, vaan voin keskittyä niiden käyttämiseen.


Kusti-pojalla on ollut kiirettä, kun on pitänyt polkea minulle paketteja. Rukki on kyllä saapunut Suomeen, muttei ole ehtinyt näille leveyspiireille. Lanitium ex Machinan Tour de Fleece-alesta oli pakko saada vähän lisää villoja. Topsit ovat lincoln, merinokaritsa ja eteläamerikkalainen väreissä Seduction, Nebula ja Limbo sekä karstalevy Innocent Liar taidelankakokeiluihin. Lincoln topsia ei ollut Etsy-kaupassa, kun tein edellisen tilaukseni. Vahingossa näin uutuuden ja tunsin heti, etten voi elää ilman sitä. Muut tulivat lincoln-topsin kavereina, ettei olisi yksinäistä matkustaa Lappiin.


Titityyn uudesta verkkokaupasta tilasin Botanical Knits -kirjan ja Tuulian värjäämiä silkkinessuja. Kasvitieteilijänä Alana Dakosin uusi kirja kolahti kuin metrin halko. Silkkinessuja en voinut vastustaa, kun varastosaldot näyttivät niin pieniä lukuja, että pelkäsin jääväni ilman. Värit ovat Ärjy ja Purppura. Olin vähällä tilata myös Daalian, mutta ehken tarvitse 150 grammaa silkkiä. En tiedä riittääkö taidot näiden kehräämiseen lähiaikoina, mutta silkki varmaan jaksaa odottaa taitojen kehittymistä.

6 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

"Ohohups" :D mutta kuten aina, kelpais mullekin ;)

Judiuni kirjoitti...

Sanna: No just niin. xD

Neulisti kirjoitti...

Vähän turhan herkullisia ostoksia.. Pitänee mennä samantien TdF-ostoksille!

Judiuni kirjoitti...

Neulisti: Varo vaan. Voi tulla kallis reissu.

Tui kirjoitti...

Mä aion neuloa suoraan omista nessuistani, lapaset!

Judiuni kirjoitti...

Tui: Mä olen niin intona kehräämiseen, että haluan kokeilla silkin kehräämistä.