keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

World of Wool Welsh


Edellisessä postauksessani esittelin ihanan, räväkän pinkin vyyhdin ja sitä kehrätessä jo tiesin, mitä haluan siitä tehdä. Yhden säikeen edellä oli rullalla alkulankana luonnonmustaa villaa, jolla oli testattu, että matkarukkini toimii hyvin ennen kuin se pakattiin ja lähetettiin Uudesta Seelannista. Se yhdistelmä jotenkin toimi upeasti rullalla. Minulla ei ollut muuta luonnonmustaa villaa kuin tämä walesiläislampaan villa ja tutkailin netistä, että se on ominaisuuksiltaan suhteellisen lähellä whiteface woodlandia. Aivan erimaailmoista olevia villoja ei noin vain yhdistellä samaan projektiin, mutta nämä olivat melkolailla samantyyppisiä villoja. Welsh taisi olla hieman pitkäkuituisempaa ja whiteface woodland kiharampaa. Ongelmallisempaa olisi ollut yhdistää äärimmäisen erityyppisiä villalaatuja kuten merinoa ja wensleydalea. Langoista tuli kuitenkin suunnilleen saman vahvuisia ja uskon, että nämä toimivat hyvin yhteen.

Kuitu: World of Woolin luonnonmusta welsh
Väline: Majacraft Little Gem 8,9:1 välityssuhteella
Lanka: Kolmisäikeinen 196 metriä / 100 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Onnistuin kehräämään hyvin samanlaista lankaa. Jes!

Näitä säikeitä kehrätessäni yritin pitää samaa vahvuutta kuin aiemmin kehräämässäni whiteface woodlandissä. Welsh tuntui oikein mukavalta sormissa, vaikka kuidut eivät ole ihan pehmeintä ja kiharinta mahdollista. Valotin kuvat hieman yli, jotta langan kierteet ja pinta näkyisivät kuvissa. Lanka näyttää tummanruskealta, vaikka luonnossa lanka on niin tumma kuin tumma ruskea voi olla olematta sysimusta. Walesläinen on käsittääkseni yksi mustimmista lammasroduista ja ainakin Brittein saarten roduista kaikki mustin. Topsin on World of Woolista tilaamiani edullisia luonnonvärisiä villoja. Sekin oli tarkoitus upottaa peittoprojektiin, jota olen pitkään ja hartaasti suunnitellut, mutta se sopi niin hienosti yhteen edellisen vyyhdin kanssa, että tästä tulee huivi.

Pyöräytin vyyhdit mytylle ja fiilistelen yhdistelmää vielä. En ole löytänyt sitä oikeaa huivimallia, mutta mielessä siintelee jo kolmion tai sirpin muotoinen huivi, jossa pääosa on luonnonmustaa ja reunassa on joku yksinkertainen pitsikuvio pinkillä. En millään malttaisi odottaa valmista huivia. Että voikin ihminen tulla väreistä onnelliseksi. :D

5 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Huoks lääh IHANA

Judiuni kirjoitti...

Eikö olekin?!

Anna kirjoitti...

On kyllä UPEA yhdistelmä!

MiunMaun kirjoitti...

Pinkki ja ruskea <3
Taivaallisen ihana yhdistelmä. En malttais odottaa, että mitä näistä tulee isoina.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Anna ja MiunMaun. En minäkään malttaisi odottaa.