sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Merino Sabotage


Joululomalla en neulonut montaakaan silmukkaa, mutta kehräsin sentään kaksi topsia. Oli ihana taas kehrätä Rosella, sillä se on jotenkin rennompaa kuin Little Gemillä kehrääminen. Roseen saa vauhtia ja pieni epätasaisuus polkemisessa ei haittaa, mutta Little Gem on aivan armoton. Polkemiseen pitää tällaisen rytmitajuttoman kiinnittää hieman huomiota. Toisaalta Little Gemiä ei voi polkea yhdellä jalalla. Rosea voi polkea yhdellä jalalla sohvalla röhnöttäen, mikä pelasti varmaan joltain joulukilolta, sillä kehrätessä ei voi napostella.

Kuitu: Lanitium ex Machinan merinotopsi värissä Sabotage
Väline: Majacraft Rose 4,3:1 välityssuhteella
Lanka: ketjukerrattu 314 metriä / 124 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Ihanan pehmeä ja juuri sopivasti metrejä! 

Langasta tuli todella kaunis ja hyvän tuntuinen. Epäilin ensin, että kierrettä on liikaa, mutta luulen, että kierteen määrä on ihan sopiva. Ketjukerratuksi tämä on todella tasaisen näköinen lanka. Neulepinta antaa vielä yllättävän paljon anteeksi ja tasoittuu kylvettävällä, joten olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. En usko, että  En varsinaisesti tavoitellut mitään tiettyä paksuutta, vaan kehräilin huvikseni, mutta olen metrimäärään ja langan paksuuteen oikein tyytyväinen. Lanka pullahti kivasti kylvyssä ja metrejä on silti yllättävän paljon.


Minulla on samassa Sabotage värissä eteläamerikkalaista villaa yhden topsin verran. Siitä ajattelin tälle kaveriksi paksumpaa lankaa, josta neuloisin pipon. Tälle vyyhdille ajattelin kokeilla Quaker Yarn Stretcher -ohjetta, jonka ostin joskus syksyllä ihan toiselle langalle, mutten ole vielä aloittanut sitäkään projektia. Nyt kun tämä vyyhti on kuvattu niin voisin saman tien keriä ja aloittaa.

6 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Kaunista lankaa.

-P- kirjoitti...

Tosi kaunista lankaa, ja huivin aloitus näyttää myös kivalta!

Katri O kirjoitti...

Löysin blogiisi sattumalta, kun etsiskelin tietoa KnitPicks puikkojen "lukituksesta"! Piti oikein jäädä enempikin selailemaan ja tämä huivi oli heti katseenvangitsija! Kaunis!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Päivi ja -P- <3

Katri: Kiitos ja toivottavasti seuraat blogiani jatkossa. :)

Emma kirjoitti...

Oi mitä lankaa! Millaista tuo merino oli mielestäsi kehrätä? Miulla on saman merkin merinoa kaksi lettiä odottamassa, mutta en ole vielä uskaltanut käydä niihin käsiksi :D

Judiuni kirjoitti...

Se oli oikein miellyttävä tuttavuus. Kannattaa ehdottomasti ottaa esille. Muut kokeilemani merinot eivät ole olleet näin helppoja kehrätä.