keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Toiset koukutut lapasetLapasten koukkuaminen oli niin mukavaa, että tein toisetkin. Tällä kertaa valitsin langaksi Teeteen Pallaksen, josta on yritetty neuloa minulle kirjoneulelapasia ilman mainittavaa menestystä. En jostain syystä pidä lapasten neulomisesta ja niitä valmistuu valitettavan harvoin. Lapasten koukkuaminen on jotenkin kivempaa kuin neulominen. Olen siis edelleen koukussa koukkuamiseen. Itseasiassa sorruin tilaamaan Titityystä KnitPron kaksipäiset virkkuukoukut, sillä epäilin, että koukkupäistä yhdistetty koukku ei tee hyvää hartioilleni. Terveys, mikä ihana syy tyhlata kunnon välineisiin. :) Titityystä on kotiutunut viimeaikoina muutakin, mm. SweetGeorgiaa ja aivan ihana puikkomitta. Hupsista.

Projekti: Koukutut lapaset kiilapeukalolla II (Ravelry)
Ohje: Koukutut lapaset kiilapeukalolla by Minna Metsänen (Novita lapaslehti 2014)
Koko: 40 silmukkaa
Lanka: Teetee Pallas   
Värit: 001 punainen ja 008 violetti
Menekki: 50 g molempia värejä
Puikot: KnitPro Symfonie 4,5 mm koukkuamiskoukkupää
            KnitPro Symfonie 4 mm koukkuamiskoukkupää

Muokkasin hieman ohjetta. Ohje on muistaakseni Novitan Seiskaveikkalangalle, joten Pallas oli liian ohutta ja toisaalta halusi hiukan suuremmat lapaset, joten aloitin 40 silmukalla ja muokkasin ohjetta omille luvuilleni sopivaksi. Juuri ennen kuin aloitin peukalokiilan, tein kaksi kerrosta eräänlaista nurjaa silmukkaa koukkaamalla silmukat takapuolelta etupuolen sijaan. Sen opin Craftsy-kurssilla syksyllä. Sen jälkeen vaihdoin lankojen koukkuamisjärjestystä, jotta ranne näyttäisi erilaiselta kuin muu lapanen. Lopputulos on mieleinen ja sopii täydellisesti yhteen sekä violettien että kirkkaanpunaisten asusteideni kanssa.

6 kommenttia:

Ilosofiaa kirjoitti...

Mä kokeilin kans koukkuamista neulekurssilla syksyllä. Mukavaa puuhaa oli, mutta en vielä ole mitään tekniikalla kokeillut tehdä. Täytyy kyllä :)

Kivat värit näissä lapasissa!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ihan oikeaa projektia, mutten vastaa seurauksista, jos jäät koukkuun. ;)

Niina Risulainen kirjoitti...

Kauniit lapaset, tuota touhua minunkin pitäisi kokeilla :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Niina! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. ;)

Miia-Rebekka kirjoitti...

On kyllä kauniit lapaset. Minä en ole koskaan kokeillut koukkuamista ja itseasiassa oon sitä vältellyt, koska ei olisi enää aikaa yhdellekkään uudelle innostukselle :D .

Judiuni kirjoitti...

Kiitos, Miia-Rebekka! Kenelläpä olisi ylimääräistä aikaa? ;)