perjantai 5. helmikuuta 2016

Frankie hat


Neuloin tammikuun alussa alussa pikaisen myssyn, sillä siskoni Rose Red -myssy alkoi näyttää aika kärsineeltä. Sen voi varmaan siistiä nypyistä, mutta uusi myssy oli varmasti tarpeen. Valitsin varastostani vuosia marinoituneet kerät Grignasco Knitsin Loden Soft -villa-mohair-alpakka-silkkisekoitetta. Olen ostanut ne kerät johonkin myssyprojektiin, joka jäi aloittamatta, mutta nyt lanka pääsi puikoille. Se on pörröinen ja paksu lanka, muttei kaikkein pehmeimmästä päästä.


Projekti: Loden Frankie Hat (Ravelry)
Ohje: Frankie Hat by Cheryl Beckerich (Cascade Yarns)
Koko: noin 56 cm
Lanka: Grignasco Loden Soft
Menekki: noin 80 grammaa
Puikot: KnitPro Dreamz 5mm irtopääpyöröpuikot

Sopivaa ohjetta ei meinannut löytyä, mutta lopulta päädyin ilmaiseen ohjeeseen Cascade Yarnsin nettisivulta. Etsin ohjetta, jossa olisi sopiva määrä silmukoita, jotta saisin oikean kokoisen myssyn. Ohje on nimeltää Frankie hat ja siinä on sekä palmikkoa että pitsiä ja kuvio ei kuitenkaan huku pörröiseen lankaan. Ohjeessa on kaaviot, mutta kavennukset eivät meinanneet onnistua, vaan jouduin kerran purkamaan ja aloittamaan uudestaan kavennukset. Se oli ehkä omaa hölmöyttäni, sillä tein yhden ylimääräisen kuvion toiston. Halusin hieman korkeamman myssyn, jotta se varmasti roikkuu niskasta nykimättä alaspäin.


Grignascon Loden Soft ei ole lankana aivan pehmeimmästä päästä, mutta yllättävän miellyttävä, eikä kutita. Varmasti jotain herkkänahkaisempaa kutittaisi, mutta onneksi emme ole aivan niin herkkia. En tiedä mitä järkeä villan, mohairin, alpakan ja silkin sekoittamisessa yhteen on, mutta ihan hyvältä se tuntui. Jotenkin luulisi, että samaan lopputulokseen olisi päässyt kahdella tai kolmella kuidulla. Olin huolissani etukäteen vähän langan pörröisyydestä, mutta onneksi kuviot eivät huku pörröön. Aika kiva myssy, vaikka itse sanonkin.

Ei kommentteja: