sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Käsinkehrätystä Pogona-huivi

Neulon aivan luvattoman harvoin kehräämistäni langoista. Se asia pitäisi korjata ehdottomasti, sillä kehräämänsä langan todellisen laadun näkee oikeasti vasta käytössä. Kun näkee virheensä ja onnistumisensa neuleessa, se opettaa paljon. Vielä kun osaisi ottaa hyvistä neuvoista vaarin.


Tämä lanka on ehkä parasta, mitä olen kehrännyt. Mikä voi olla parempaa kuin Malabrigo? No käsinkehrätty Malabrigo tietenkin. Kehräsin toissa vuonna ihanuutta nimeltä Malabrigo Nube. Siinä on vain yksi vika. Niin ohut ja hieno merino huopuu äärimmäisen herkästi. Olen jutellut muiden kehrääjien kanssa Instassa ja Ravelryssa, enkä enää tilaisi tätä netistä. Nube pitää täästä hiplaamaan. ettei siinä ole liikaa huopunutta reunoissa. Omassa letissäni oli vain hieman, mutta joillain on ollut sellaisia lettejä, ettei niitä voinut topsina kehrätä, mutta karstamyllyn kautta käytettynä ne olivat vielä kehrättävissä. Langasta tuli suorastaan yliluonnollisen pehmeää ja ihanaa lankaa, josta tuli syksyllä Pogona-huivi.

Projekti: Handspun Malabrigo Pogona (Ravelry)
Ohje: Pogona by Stephen West (Ravelry)
Koko: noin 130 cm x 38 cm
Lanka: Käsinkehrätty Malabrigo Nube värissä Sabiduria
Menekki: noin 390 metriä / 113 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 4 mm pyöröpuikot

Pogona on WestKnits-klassikko. Tästä tuli kätevä pikkuhuivi, sillä tässä mallissa lanka on pääosassa. Olen pahasti jälkijunassa tämän ja aika monen muunkin Stephen Westin ohjeen suhteen, sillä kaikki muut ovat jo Pogonansa tehneet. Valitsin Pogonan, jotta saan kaiken langan käytettyä, mutta se ei ihan onnistunut. Kolme grammaa jäi ärsyttävänä nöttösenä pöyrimään, mutta aina ei voi voittaa. Jossain muussa olen onnistunut niin hienosti, että viimeisen parikymmentä senttiä on saanut pujotella neulalla huivin reunaan ja sellaisesta tilanteesta tietenkin haaveilin. Kolmella grammalla en olisi saanut yhtä lisäkerrosta, joten olisin joutunut kokeilemaan eri päättelyitä. En jaksanut kikkailla, joten katkaisin langan, vaikka pahalta tuntuikin.

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Onpa upeat värit huivissa! Pogona on miultakin vielä neulomatta...

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Emma! Pogonaan suosittelen lämpimästi johollekin langalle, jota erityisesti haluaa korostaa. ;)