perjantai 12. helmikuuta 2016

Vaikeuksien kautta Inspira-myssyyn


Neuloin melkein neljä vuotta sitten kuvissa olevan Inspira Cowlin ja aloitin sen jälkimainingeissa yhteensopivan myssyn neulomisen. Jostain jälkikäteen täysin käsittämättömästä syystä päätin aloittaa kolmella silmukalla ja neuloa myssyn ylhäältä alas ilman ohjetta. Kun olisin harrastanut hieman matematiikkaa silloin, niin myssy olisi ollut valmis viikossa, sillä minullahan oli noin liki kolmensadan silmukan mallitilkku. Mutten tietenkään ollut kaukaa viisas, vaan päätin mennä takalisto edellä puuhun ja se on hidas reitti, kun kyseessä oli kuitenkin matemaattisesti yksinkertainen ongelma. *syvä huokaus* Otin syksyllä asiakseni viimeistellä tai purkaa sellaisia projekteja, jotka ovat jääneet roikkumaan ja tämä valmistui aika nopeasti, vain parilla purkaus kierroksella.


Projekti: Inspira Inspired Hat (Ravelry)
Ohje: Omasta päästä
Koko: noin 56 cm
Lanka: Garnstudio Drops Delight väreissä 14 ja 10
Menekkki: vajaat 100 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 3,5 mm 100 cm pyöröpuikot
Fiilis: Toivottavasti viisastuin tästä jotain.

Neuloin lopunkin kaksikätisesti ja olin yllättynyt, miten luontevasti se tuli. Ilmeisesti olen harjoitellut tarpeeksi ja kädet osaavat amerikkalaisittain heittäen neulomisen ihan kivasti. Toinen lanka toisessa ja toinen toisessa kädessä neulominen on paljon miellyttävämpi tapa neuloa kirjoneuletta kuin kahden langan kanssa taiteileminen yhdessä kädessä. Ne ovat aina solmussa. Inspira on ollut aika vähällä käytöllä, mutta pidän siitä kovasti. Tekisi mieli tehdä toinen, mutten taida tarvita toista.

2 kommenttia:

Suvenkorento kirjoitti...

Ihana kuulla, että muutkin joskus yrittävät mennä sieltä missä aita on korkein xD Upea myssyhän siitä tuli alkuvaikeuksien jälkeen, oikein sopiva pari huivilleen.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos, Suvi. :)