sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Pilvisten päivien säärystimet


Minua välillä ahdistaa vanhat langat, joista en enää pidä. Niitä on onneksi vain muutama kilo, joten jossain vaiheessa varmaan pääsen nauttimaan stashistä, jossa ei ole yhtään mitään kammolankoja. Yritän sitten epätoivoisesti keksiä jotain toteuttamiskelpoista ideaa niille. Ongelmana monesti on se, ettei ne langat ole sellaisia, että niitä kehtaisi kenellekkään antaa tai itsekään käyttää missään muodossa. Onneksi kuitenkin joskus saan vähennettyä stashistäni jotain käyttökelpoiseen muotoon. Tämä nyt ei missään nimessä ole pahimmasta päästä, sillä värihän on ihastuttava ja neuletuntuma ihan ok.

Projekti: Some cloudy day (Ravelry)
Ohje: Some cloudy day by Tiny Owl Knits (Ravelry)
Koko: Ohjeen koko
Lanka: Novita Nalle Aloe Vera
Menekki: noin 100 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 3,25 mm 15 cm sukkapuikot
             KnitPro Symfonie 3,5 mm 20 cm sukkapuikot

Malli on Tiny Owl Knitsin Some Cloudy Day. Olin aluksi vähän skeptinen tulisiko näistä yhtään siedettävän näköisiä, sillä mallin kuvissa parhaalta näyttivät hyvin vaaleista langoista tehdyt säärystimet, mutta onneksi päätin neuloa loppuun tuli mitä tuli. Kuvio näytti aluksi kummalliselta, mutta ilmeisesti se vaatii pituutta, jotta se muodostaa visuaalisesti pystyraitoja ja näyttää sitä kautta kivalta. Puikkoina käytin KnitPron sukkapuikkoja ja totesin, että siitä on liian kauan, kun neuloin viimeksi pidemmillä sukkapuikoilla. Ne kahdenkymmenen sentin sukkikset tuntuivat niin hankalilta, kun on tottunut viisitoistasenttisiin.


En ala tässä Novitan lankoja haukkumaan, sillä Alpaca Wool vaikutti varsin käyttökelpoiselta. Sanon vaan sen, että lähempää tarkastelua nämä säärystimet eivät kestä. Lanka on epämääräisen näköistä vaaleine, törröttävine outokuituineen. Neuletuntuma oli ihan kiva, mutta laatulankojen jälkeen ei tämmöisiin ole enää paluuta. Epäilen vahvasti, että jos nämä olisivat sukat ne näyttäisivät nopeasti vanhoista lattiarievuilta. Toivon, että säärystimet kärsivät vähemmän. Onneksi sain langan menemään tasan, ettei jäänyt mitään tyhjää nöttöstä pyörimään. Vielä kun keksisi lopuille menneisyyden paino -langoille käyttöä.

Hyvää ystävänpäivää!

9 kommenttia:

Pia - Piipero kirjoitti...

Oikein kaunis malli ja sopii hyvin ton värin kanssa.
Faktat faktoina, ei tarvitse "sortua" haukkumaan novitaa.. se vaan ON sillätavalla. Hyvin sanottu tuo "outokuitu". Itse kun pitkästä aikaa seitsemästä veljeksestä neuloin villasukat hyväntekeväisyyteen, ihmettelin langas seassa olevia -outokuituja- oli oljen kaltaista jäykkää tikkua ja sitten oli sellaisia jotka aluksi näytti mun koirani karvoilta, mutta olivatkin sitten paljon karkeampia.. näitä sitten nyppisin ja ihmettelin. harmillista.

Niin kiva malli on tämä, että tekisi mieli itsekin kokeilla. Edelliset säärystimeni kun tulivat pyykkikoneesta ranteenlämmittimen kokoisina ulos. (ja puolisoa sen enempää haukkumatta, faktat faktoina - tämä oli hänen pyykkivuoronsa tulos, heh)

Judiuni kirjoitti...

Pia: Kiitos. Noita outokuituja on ollut Novitan langoissa yllättävän paljon. Kempiä ne eivät selvästikään ole. Ne kovat lampaan karvat kyllä kehrääjänä tunnistan. Epäilen, että Novita käyttää huonoa tekokuitua lankoihinsa ja siitä tulevat nuo rumat ylimääräiset kuidut.
Tämä malli on todella helppo ja kiva. Suosittelen. :)

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

Kauniit säärystimet!

Just itse kaivoin kaikki lankani vaatehuoneen kätköistä ja kävin ne läpi. Tosi paljon on jotain vanhoja hutiostoksia (esim. Lidlistä jotain 100 % akryylikammotusta, jota oli ihan tuskaa neuloa), joille ei keksi yhtään mitään käyttötarkoitusta, mutta toisaalta ei viitsi roskiinkaan heittää. Siellä ne sitten marinoituu vuodesta toiseen, kun ei tiedä, mitä niille tekisi.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin ennen joulua omaa lankavarastoani läpi ja kaikki ei-kiinnostavat-langat vein kirppikselle kun oli pöytäkin vuokrattuna. Pakkasin ne pakastepusseihin, aina yhtä sorttia yhteen pussiin. Kaikki langat meni, hinnat oli halvat. Joitain lankoja löytyi vielä kotoa (mistä näitä lankoja oikein tulee??) ja ne kiikutin hyväntekeväisyyteen, kun eivät enää tarhaankaan kaivanneet askartelumateriaalia (olen sinnekin vienyt jämän jämiä..).

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Anu! Mun pitäisi kaivaa kaikki langat esiin ja katsoa ne läpi. Äkryyliä ei onneksi ole, mutta Novitan Jussi tuntuu lisääntyvän omia aikojaan pussissa.

Kirppis-pöytää en ole harkinnut, kun en muutenkaan myy kirppiksellä, mutta jossain vaiheessa täytynee harkita.

Niina Risulainen kirjoitti...

Kaunis on kuvio säärystimissä, pitänee joskus kokeilla :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Niina! Suosittelen ;-)

-P- kirjoitti...

noihan on tosi kauniit! Ja jos toi on sun hirvityslankaa, niin olempa iloinen, että et oo nähny mun hirvityslankoja....! :D

Judiuni kirjoitti...

Kiitos -P-! Tämä ei ollut suinkaan pahimmasta päästä, mutta ei-toivotuimmasta päästä kuitenkin.