torstai 25. maaliskuuta 2010

Plain Winter Socks

Eilen huomasin, että olen unohtanut blogata valmistuneita projekteja. Useammin ei ole mitään valmista, mistä blogata ja jutunjuurta saa kaivaa tikulla, mutta nyt on sattunut jotain hassua. Jääkukka on edelleen kuvaamatta, mutta kyllä sekin varmasti tulee esiteltyä. Sen sijaan kuvasin liian suuria sukkia omissa jaloissani. Kuten tavallista laatu on mitä sattuu, mutta tuleepahan esiteltyä nämäkin sukat.



Gentleman's Plain Winter Socks with Dutch Heel -sukat valmistuivat jo viime viikolla. Olen aivan ällistynyt vauhdista, jolla nämä tuli tehtyä. Värien vaihtumisessa oli jotain niin jännittävää, että se ilmeisesti sai, minut kiristämään vauhtia. En ehtinyt kokea sukkia missään vaiheessa tylsiksi. Enkä yhtään kironnut sitä, että miesten sukissa on tätä kokoa. Jännä juttu. Ohje on loistava ja suosittelen sitä lämpimästä vastaavan paksuisille kirjaville sukkalangoille.



Ohje: Gentleman's Plain Winter Sock with Dutch Heel (Nancy Bush: Knitting Vintage Socks)
Koko: Noin 43
Lanka: Novita Tico Tico
Menekkki: 72 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2,25 mm sukkapuikot
Fiilis: Hyvät perussukat.




Kantapäähän sattui värit todella tyhmästi tässä sukassa, mutta olin jo päättänyt etten ala venkoilemaan yhtään mitään näissä sukissa. Laitoin ensimmäisen sukan kantapäästä kuvan aiemmin. Sukista tuli lopulta aivan sopivasti erilaiset, vaikka eroa onkin vain joitain grammoja. Väriosuudet toimivat vähän vähemmän nätisti toisessa sukassa kuin ensimmäisessä. Tico Tico oli jälleen aivan hintansa väärti. Kerässä ei ollut lainkaan solmuja. Hyvää tuuria jälleen. Uskallankohan ostaakaan kolmatta kerää. Onneksi ei ole sille tarvetta.

1 kommentti:

MariL kirjoitti...

Komeat sukat!