maanantai 29. maaliskuuta 2010

Huivituttaa

Sain aikaiseksi jonkinlaiset kuvat Jääkukasta, josta tuli ihan kivankokoinen pikkuhuivi, vaikka käytinkin vain hiukan kolmatta kerää sen neulomiseen. Valmistumisesta on pari viikkoa aikaa, mutta valkoista huivia on hankala kuvata, kun miltei kaikki tarjolla olevat taustat ovat valkoisia. Eikä kuvaamiseen ole taas ollut mitään intoakaan.



Yritin tähdätä käyttämään puolet viidestä kerästäni valkoista Teeteen Alpakkaa, mutta liian varovaisena tulin aloittaneeksi reunakaavion jo seitsemän pitsikaavion toiston jälkeen. Jälkiviisaana voin todeta, että olisin hyvin voinut tehdä kahdeksan kertaa toisen kaavion ja siirtyä vasta sitten reunakaavioon. Ehkä olen oppimassa siihen, ettei alpakka-huiviin tarvitse varata niin kauhean montaa kerää lankaa ja huivin saa neuloa aika tiheään. Alpakka venähtää jo kastuessaan niin kivasti ja pingottaessa lisää. Jääkukka oli ennen pingotusta 160 senttiä kertaa 80 senttiä ja sen jälkeen 200 senttiä kertaa 85 senttiä, kun oikein venytin pitkää sivua äärimmilleen. Lopputulos on aika kiva.




Projekti: Jääkukka (Ravelry link)
Ohje: Jääkukka (Ulla 2/09)
Koko: 200 cm x 85 cm
Lanka: valkoinen Teetee Alpakka
Menekkki: 104 grammaa
Puikot: Addi Lace 4 mm 100 cm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Ihan kiva pikkuhuivi. Kaunis kuvio, jota olisi voinut tehdä enemmänkin.


Jääkukka on ollut harteilla iltaisin sisällä ja ihmettelen miten kahteen kertaan neulotusta langasta voi edelleen irrota niin turkasen paljon karvaa. (Tämä valkoinen alpakka oli aiemmin Kevätpäiväntasaushuivi.) Siksi minua varmaan jaksaakin hämmästyttää miten vähän karvaa Dropsin Alpacasta lähtee. Ainakaan vielä tummanliilasta ei Ishbeliä neuloessa lähtenyt karvaa nimeksikään Teeteen Alpakkaan verrattuna. Ishbel on nyt ensimmäisessä pitsikaaviossa, kun viimein sain aikaiseksi tulostaa ohjeen. Pitsikaavioita, kun on niin ikävä tavata ylhäältä alas pää kenossa. Yleensä välttelen tulosteita, mutta nyt se oli jälleen tarpeen. Aeolian puolestaan on viimein Agave-kaaviossa, mutten jostain syystä saa kuviota kohdistumaan oikein. Pitänee laskeskella onko transition-kaavio tullut neulottua oikein...

6 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Kommentoisin, mutta jostain syystä bloggeri on tänään päättänyt olla näyttämättä minulle yhtäkään kuvaa. Möh.

Mirm kirjoitti...

ongelmia on siis muillakin, itse en saa ladattua teksteihin yhtään kuvaa. tai se lataa, mutta näkyy valkoisena laatikkona. Enkä kyllä näe tässäkään tekstissä kuvia. Luulin jo tehneeni jonkin mokan, mutta vika on ilmisesti siis palvelimessa. :/

Faline kirjoitti...

Kuvat ei tosiaankaan näy, mutta onneksi ravelryssa toimii.:) Oikein nätti huivi.:)

Mirm kirjoitti...

Nyt näkyy, omakin tili toimii jo.
Ja aivan ihana huivi:)

Miia-Rebekka kirjoitti...

Tosi kaunis huivi!
Itse en omista ainoatakaan valkoista huivia ja muutenkin tulee valkoista neulottua erittäin harvoin. Nyt melkein tekis mieli, mutta maltan kuitenkin mieleni. Jonossa on taas ihan liikaa neuleita.

Riikka kirjoitti...

Kaunis huivi! Valkoinen on nätti väri! =)