torstai 2. syyskuuta 2010

Jacques Cousteau -pipo

Helteiden loputtua aloin muistuttelemaan joulusta kanssaihmisiä js pyysin toiveita. Joululahjaneuleet olisi hyvä aloittaa nyt eikä marraskuussa. Heti helteiden jälkeen ei tuntunut irtoavan mitään, mutta muutaman päivän miettimisen jälkeen alkaa olla projektit selvillä. Monta hyshys-projektia on tulossa, sillä nykyään niin moni tietää blogistani. Onneksi ihan kaikkia ei tarvitse piilotella välipäivien joululahjaneulekavalkadiin.Projekti: Musta ribbipipo (Ravelry)
Ohje: Jacques Cousteau -pipo by Lalla Pohjanpalo
Lanka: Musta Novita Came
Menekkki: 70 grammaa
Puikot: Addi Lace 3,5 mm 100 cm pitsipyöröpuikot
ja Pony 3 mm 80 cm pyöröpuikot
sekä KnitPicks Harmony 3 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Peruskamaa pukinkonttiin. En tiedä tuliko hyvä. Sen näkee sitten.


Ostin joskus aikanaan Novitan Camea mustana jollain ajatuksella, joka on päässyt unohtumaan. En tiedä milloin Came on ollut tuotannossa, mutta epäilen tämän olevan jo vintage-lankaa. Yritin tästä muistaakseni kaulaliinaa, mutta kolme kerää ei kertakaikkisesti riitä. Päähineosastolta saamieni onnistumisen kokemusten myötä päätin tehdä pipon. En halunnut tehdä sukanvarsipipoa, sillä ne on vaan kertakaikkisen kamalia. Mustassa ei oikein kuviot näy, joten päädyin
Jacques Cousteau -pipo-ohjeeseen, sillä se vaikutti kivalta. Parissa illassa syntyi tällainen tekele. En ole ihan varma tuliko tästä hyvä. Tein kymmenen senttiä kääntöreunaa, sillä se on mun mielestä kiva. Reunan jälkeen vaihduin pienempiin puikkoihin, sillä kaipasin tiheämpää neulepintaa. Olen niin tottunut Addeilla neulomaan, että projekti meinasi jäädä siihen, kun pitsi-Addit ovat edelleen kiinni Waves of Grain -huivissa. Kaivoin laatikosta Novitan puikot ja kampesin väkisin magic loopia niillä. Oli vähän hankalaa ja kiristävää, mutta kyllähän se meni. Täytyy hankkia jostain pitkiä välikoon pyöröjä, ettei tarvitse vanhoja kaivaa käyttöön. Kun on tottunut hyviin puikkoihin on ikävä väkertää jäykillä pyöröillä. Harkitsin käyttämättä jäävien puikkojen hävittämistä, mutta kuka nyt edes haluaisi noita perintöpuikkoja ja Novitalaisia.

Came-langassa on Falkland-villaa ja kymmenen prosenttia kamelinkarvaa. Lanka on hiukan karhean tuntuista, mutta ei mielestäni kovin kutittavaa. Lanka vaikuttaa kestävältä pipokäytööön. En usko, että tämä tulee nyppyiseksi käytössä. Pipo alkaa äkkiä hiostamaan päätä, kun mallasin sitä omaan päähäni peilin edessä. Vaikuttaa ihan lämpimältä. Nähtäväksi vaan jää laittaako saaja tätä päähänsä. Ilman päätä pipo näyttää ihan kamalalta, mutta päässä se on ihan ok. Mustaa oli todella ikävä neuloa. Tuntui, ettei mikään valo riitä, mutta onneksi ribbiä pystyy neulomaan ihan näppituntumallakin. Sitten seuraavien joululahjaprojektien kimppuun.

Ei kommentteja: