sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Hän on täällä!


Perjantaina oli se maaginen päivä 11.11.11 ja ikimuistoinen päivä se olikin. Posti toi kauan odotetun uusiseelantilaisen palapelin. Muutto on aivan kesken ja minun ei pitänyt avata pakettia vielä, mutta enhän minä malttanut. Revin paketin auki heti, kun sain oven kiinni ja levitin osat keskelle muuttosekamelskaa. Kokoaminen oli hirvittävää hommaa. Jännitin kauheasti ja olihan minulla ensin polkimet ja rukin yläosa väärin päin, mutta lopulta sain kaunottareni kasaan.


Hän on juuri niin kaunis kuin odotin. Rimu on hyvin kaunista, joskin hieman pehmeää puuta. Kuvassa ei ruusukuvio tule esiin, mutta se on huikea. Ensin kokeilin kerrata liian ohutta huivilankaa kaksinkertaiseksi ja tutustuin vaihteisiin ja jarruun. Baruffa Cashwool tuli neulottavaan muotoon näppärästi. Sitten syötin yhden kiekollisen punaista Aade Longin hahtuvaa, mistä en erityisemmin pitänyt. Sitten rohkaistuin kokeilemaan ihan oikeaa kehruuvillaa. Lankaluolasta toissa kesänä tilaamani kaurapuuronvärinen BFL-kuitu (Bluefaced Leicester -rotuisen lampaan villaa) muuttui kiltisti säikeeksi hitaimmalla vaihteella ja hyvin kevyellä jarrulla. Olen aivan ällistynyt miten hyvin meillä synkkaa.


Se on ihan oikean langan näköistä säiettä. Melkoinen ero ensimmäiseen rukkikehruuseeni verrattuna. Meillä ei Tuulian Matchlessin kanssa oikein synkannut. Jeremyssä on kovin painava pyörä, jota on vaikea kokemattoman hallita. Polkutuntuma Rosessa on muihin kokeilemiini rukkeihin verrattuna ihana ja olen tyytyväinen, vaikka tilasinkin tämän kokeilematta sitä ensin.


Kokeilin myös rukkini mukana tilaamani vyyhdinpuut(?). Osasin epäillä, että niiltä voisi myös keriä ja hyvin sekin sujui, vaikkei se ilmeisesti ole tämän varsinainen tarkoitus. Cascaden Heritage Silk hyppäsi kerälle nätisti ja helposti. Ei enää vyyhtien kerimistä polvien ympäriltä. Kyllä näillä varmasti se vyyhtien tekeminen onnistuu näppärästi, vaikka sitä en vielä testannutkaan. Totesin vain, että se kerijälaite on todennäköisesti seuraavana hankintalistalla. Helpottaisi elämää kovasti.

Vielä kun keksisin hänelle nimen. Muutto on vielä kesken, joten palaan aktiiviblogaamisen pariin ehkä viikon päästä.

16 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Oi, täällä yksi vihreä on onnellinen uudesta ystävästäsi :)

Emmanuelle kirjoitti...

Ihana rukki! Onneksi olkoon. Varmasti kehrääminen tuo iloa muuton keskellä. Olen kade. :D

Uusi kämppäkin näyttää hienolta ja tilavalta.

Emma kirjoitti...

Aijai, upea rukki ja kauniita ensikehruita! Lisää odotellessa...

Iida kirjoitti...

Voi nyyh, rukkikuumeeni koki kolahduksen kun jarru- ja vaihdetermit toivat turhan elävästi mieleen yhden nelipyöräisen vekottimen, jonka ajaminen ei oikein ota sujuakseen :D Mutta onnea sinulle yksipyöräisestäsi :) Uusi kotisikin näyttää ihanalta :)

Judiuni kirjoitti...

Simpura: Kiitos. :)

Emmanuelle: Kiitos. Joo näyttäähän se kivalta ja avaralta, kun puolet huonekaluista on tuomatta, mutta kyllä se asia korjaantuu.

Emma: Kitos.

Iida: En mäkään osaa ajaa mitään nelipyöräisiä. Ruohonleikkuria olen kokeillut ajaa. Ei ollut helppoa se, mutta tämän kyllä oppii nopsaan.

Ingi kirjoitti...

Onnittelut! Upea kaunotar onkin!

Lankakeiju kirjoitti...

Täälläkin yksi kateellinen toivottelee sinulle onnea uudesta rukista.

Sohvi kirjoitti...

Hienolta näyttää, onnea! Itse olen jotenkin aina kuvitellut, ettei kehruuhommat minua kiinnosta, pelkkä neulominen riittää, mutta kummasti sekin on alkanut kiinnostamaan:) Ravelry ja muiden blogit on vähän vaarallista luettavaa, kun niistä voi saada kaikkia uusia kiinnostuksen kohteita:)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Ingi ja Lankakeiju!

Sohvi: Kaikkein vaarallisinta on katsella muiden kehräämistä. Se on hypnottista seurattavaa. Älä vaan mene kehruutapaamisiin. Mutta tosiaan blogit ja Ravelry on vaarallisia. Mä kestin vain kaksi vuotta seuraamista ja sitten oli pakko saada oma rukki.

Neulisti kirjoitti...

Vau, ja onnea yhteiselle taipaleelle. :)

Koukuttaja kirjoitti...

Voi, kaunis rukki ja kehruut ovat niin ikään nättejä. Mullakin on alkanut kehruuhammasta (? o_O) kolottaa ja olen pohtinut värttinän ostamista.

Tiina kirjoitti...

Oih, hän on niin kovin kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Your wheel is lovely! You will enjoy many hours of spinning, I'm sure!

liinu kirjoitti...

Hän on valtavan kaunis, ihan tekisi mieli silittää täältä ruudun läpi...

Judiuni kirjoitti...

Kiitos kaikille. :)

ArualMaria kirjoitti...

Oih, tosi kaunis rukki! Odottelen innolla tuotoksiasi! Niin ja onnea uuteen kotiin. :)