tiistai 12. kesäkuuta 2012

Harmaita kehräilyjä


Kuitu: World of Wool jämäpussista luonnonharmaata villatopsia
Väline: Majacraft Rose, 13,7:1 välityksellä
Lanka: Navajo-kerrattu 40 metriä / 15 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Ihananpehmeää

Jos tietäisin, mitä lammasta tämä on, ostaisin tätä lisää, mutta valitettavasti jämäpussin sisällöstä on vaikea sanoa, mitä tuotetta villa on. Ihanan pehmeä pikkuvyyhti. Kertauskierrettä on epätasaisesti, kun olin iltamyöhään väsyksissä kertaamispuuhissa. Muutenkin inhoan kertaamista, mihin saattaa vaikuttaa se, etten omista jarrullista rullatuolia. Joutui aikani ihmettelemään, että mikä pikkuvyyhti tämä on, kunnes muistin omistavani jämäpussin villaa. Innostuin laputtamaan kaikki luonnonväriset kehruut, sillä jälkikäteen voi olla vaikea arpoa, mitä ne ovat. Yksityiskohdat alkavat haipua mielestä, kun olen kehräillyt yli puoli vuotta.Kuitu: World of Wool harmaa suomenlammas
Väline: Majacraft Rose, 13,7:1 välityksellä
Lanka: Nelisäikeinen 196 metriä / 100 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Onnistuin!

Todistin itselleni, että pystyn saamaan 100 gramman topsista neljä miltei 200 metristä säiettä. Uskon villatakkiprojektin onnistuvan. Tiheys on mahdollista saavullaa nelisäikeisellä langalla ja vyyhti on pehmeä ja kivantuntuinen. Vähän toki suttuisen näköinen, mutta luonnonmustassa ei onneksi erotu epätasaisuudet samalla tavalla kuin tässä tummahkossa harmaassa. Lanka oli uskomattoman tasapainoinen ennen pesua. Vyyhti ei yhtään kiertynyt. Olen yllättynyt, miten kivalta tiukkakiereisistä säikeistä hieman löyhempään kerrattu lanka tuntuu. En minä aivan huono kehrääjä ole, vaikka aloittelija olenkin.


Lopuksi kuva vyyhdistä, jonka ystäväni kehräsi kokeillessaan rukkiani. Tilasin muutama vuosi sitten värttinäkokeiluihini harmaata suomenlammasta ja nämä kaksi topsia osoittautuivat ihan hirveiksi. En todellakaan aio kehrätä kammovillaa. Topsit olivat ilmeisesti karstavillasoiroja, jotka olivat pesussa hieman huopuneet. Lisäksi rasvaa oli jäljellä enemmän kuin mihin olen tottunut. Kokeiluihin sopivaa ehkä, mutta mitään nautintoa tällaisen kehrääminen ei ollut. Toisaalta mitä voi odottaa, kun ostaja eikä myyjä tiedä kehruuvillasta juuri mitään. Tämä olkoon päivän opetuksena. Älä osta villaa ihmiseltä, joka ei osaa kehrätä.

3 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Minäkin todellakin uskon villatakkiprojektisi onnistumiseen. :) Kauniita vyyhtejä jälleen. Tuleeko villatakistasi siis luonnomusta? Se on kyllä hyvä väri - minulle kovasti mieluinen. Kuinka pitkälle olet muuten takkia suunnitellut?

Judiuni kirjoitti...

Luonnonmustaa suomenlammasta minulla on 900 grammaa. Osallistun SKAPALiin eli spin-along-knit-alongiin. Eadon on valittu villatakiksi.

http://www.twistcollective.com/collection/index.php/component/content/article/90-fall-2011-patterns/930-eadon-by-susanna-ic

sanna kirjoitti...

Eli selkeät on suunnitelmat. Kaunis malli tuo Eadon, en ollut sitä ennen nähnytkään.