maanantai 11. kesäkuuta 2012

Pikkuisia projekteja

Puikoilla ja koukuilla on ollut viimeaikoina pikkuisia juttuja. Virkkasin pieneen sydämeen kaikki pari grammaa seiskaveikka jämää, joka jäi yli Hemlock Ring Blanketista. Aivan uskomattoman hyvin meni lanka siihen. Ottaen huomioon, että kyseessä on ympyränmuotoinen sylipeitto tuntuu ihan käsittämättömältä tuurilta, että jäljelle jäi vain muutama hassu metri jämälankaa, mutta nyt ei ole enää sitäkään kuljeksimassa. Lanka tosin loppui kesken, enkä kyennyt tekemään sydämen ohjeessa olleita nyppyjä. Nirkko on kai virallinen termi. Sydämen ohjeen olen valitettavasti jo unohtanut. Kaikki pienetkin jutut pitäisi kirjata Ravelryyn, etteivät unohdu. Puuvilla jämästä Novitan Freesiaa virkkasin pienen karkin Lion brand yarnsin ohjeella. (Tuonne pitää rekisteröityä, että näkee ilmaisohjeet.). Siitä ei tullut niin sievä, mutta oljoon. Ompelin sen niin hyvin kasaan, ettei purkamisessa ole mitään järkeä.


Neuloin myös pienimmän sukan, jonka olen koskaan tehnyt. Puinen sukanpingotinavaimenperä sai päälleen Colinette Jitterbugista sukan. Ohjeen mukaan tehty sukka on juuri sopivan napakka, ettei sitä tarvitse ommelle avaimenperään kiinni, joten tarvittaessa on helppo neuloa uusi, jos vanhalle tapahtuu jotain. Täytyy pian virittää se avaimiin kiinni. Jitterbug vaikuttaa ihanalta langalta. Saisinpa sitä jostain unisukkiin yhden vyyhdin. Kierre on tiukka ja täysmerinon tuntuma on ihana. Uskoni merinosukkalankoihin on hieman hukassa, mutta unisukissa tuo varmaan palvelisi hienosti. Onneksi lankaa jäi pariin kolmeen Hexipuffiin, niin saan neuloa sitä vielä.


Hexipuffeja on nyt jo kymmenen. Puffintäytteenä käytin hetkessä puhki kuluneita Monkey-sukkiani. Juuri niitä, jotka parsin kaksi viikkoa sitten. Uudet reiät tulivat 9 päivässä parsimisesta. Purin pahaa mieltäni sukkiin saksimalla ne soiroiksi ja tunkemalla puffien sisään. Ei ehkä kovin viisasta, mutta hyvin terapeuttista. En ole koskaan ennen leikannutkaan neuletta. Varret tosin purkasin ja vyyhditsin ja aion neuloa muutaman Hexipuffin., mutta parsitut kohdat heitin roskiin. Ne ovat sitten muistona kauniista langasta, joka ei kestänyt kävelemistä.

Puffintäytteeksi taitaa päätyä myös Twisted Flower -sukkani, jotka eivät nekään kestäneet oikein mitään, ainakaan nättinä. En osaa heittää neuleitani roskiin, joten ne saavat täytteenä uuden elämän. Kamalasti tulee pölyä neuleen leikkaamisesta, mutta tulkoon. Saksimisen terapeuttisuus korvaa siivoamisenkin hyvin. Jos jollekin vielä on epäselvää niin hexipuffit ovat siis täytettyjä kuusikulmioita Tiny Owl Knitsin ohjeella Beekeeper's Quilt. Peittoa en itse tee. Ehkä näistä tulee istuinalunen tuolille.

Ei kommentteja: