keskiviikko 29. elokuuta 2012

Koukkutestailua

Sain ystävältä kokeiltavakseni ergonomisen Addi Swing -virkkuukoukun ja sille piti erikseen keksiä projekti. Otin esiin hamppunöttösen, jonka sain erästä puihin mennyttä projektia varten. En ollut koskaan kokeillut hamppuakaan, joten varsinainen testiprojekti oli siis kyseessä. Aloitin ilman mitään sen kummenpaa ohjetta keskeltä tiskirätin. En jaksanut tuhertaa mitään kuviota. Virkkasin vain kiinteitä silmukoita. Rumahan siitä tuli, mutta olkoon. Harvemmassahan ne kauniit tiskirätit tässä maailmassa ovat.

Projekti: Crochet dishcloth (Ravelry)
Ohje: Omasta päästä
Koko: 22 cm x 22 cm
Lanka: Vihreä Lanaknits Allhemp6 
Menekkki: 54 grammaa
Koukku: Addi Swing 4 mm virkkuukoukku
Fiilis: Ruma kuin mikä

Inhosin alusta asti Addi Swingiä, sillä se on iso ja kömpelö. Siitä on pakko pitää yhdellä tavalla kiinni ja mitään vaihtoehtoa ei ole. Ergonomiaan kuuluisi minusta mahdollisuus vaihtaa asentoa, jotta kädet eivät väsy. Joillekin siitä tulee mieleen hammasharja, jota varsin nelimillinen vihreävalkoinen koukku muistuttaakin. Koukku lähtee kiertoon, sillä en tee tällä yhtään mitään. Sen sijaan olen ollut hyvin tyytyväinen ChiaoGoon bambuvarrellisiin virkkuukoukkuihin, joita tilasin alkukesästä Etsyn kautta. Ne ovat kevyitä, sopivan pieniä ja sopivat käteen useammalla tavalla. Bambua ei ole tarvetta puristaa niin kauheasti kuin perinteistä metallikoukkua, joten käet pääsevät vähemmällä. Suosittelen lämpimästi puuvartisia koukkuja. Hamppuun sen sijaan en ihastunut. Se on kovaa ja hankalaa käsitellä. Käyttöominaisiin täytyy vielä tutustua.

5 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Minusta tuo ei ole yhtään ruma, vaan ihan vekkulin näköinen. Käyttäisin mieluusti tuollaista luuttua :).

berenike kirjoitti...

Mitä :O ei kyl oo ruma!!! Tosi mahtava, tosin mun silmissä alkaa surraamaan tommoset spiraalimaiset kuviot :D

Judiuni kirjoitti...

Kiitos. Empä olisi uskonut, että tuo luutu kenenkään silmää hivelisi. xD

Heli kirjoitti...

Minustakin tuo näyttää varsin kivalta :) Ja hyvä, että nyt on virallistesti todettu, että se koukku on huo-no!

Jenny kirjoitti...

Minun täytyy antaa eriävä mielipide; koukku on aivan mahtava! :) Itse tykkään siitä, mutta joka käteen se ei varmaan sovi :)