torstai 30. elokuuta 2012

Rikke täälläkin


Päätin lopulta uskaltaa aloittaa käsinkehrättyjen neulomisen. Se oli aika jännittävää, sillä en halunnut pettyä lankaan. Olihan siinä muutamassa kohta aivan liikaa kierrettä, mutta muuten sitä oli kiva neuloa. Pinta on ihanan eläväinen. Ainoa harmitus on jäljelle jäänyt 26 gramman nöttönen. Mitenköhän väärin olisi koristaa myssyä kukalla tai pitsireunalla. Pelkkä ainaoikein ei oikein ole minun näköinen. Aion tehdä miltei samanvärisestä Cascaden Heritage Silkistä pikkuhuivin, sellaisen kärjestä kärkeen ainaoikein huivin pienellä reunapitsillä. Ehkä voisin jämälangalla neuloa rikken reunaan hiukan samaa pitsiä?

Projekti: Handspun Fuschia Rikke Hat (Ravelry)
Ohje: Rikke Hat by Sarah Young
Koko: 56 cm
Lanka: Käsinkehrätty fuksianpunainen merino
Menekkki: 74 grammaa 193 metriä
Puikot: ChiaoGoo Red Lace 3,25 mm ja 3,75 mm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Ihan kiva, mutta jotain se kaipaa

Malli on Sarah Youngin The Rikke Hat, jonka kaikki muut ja heidän apinansa ovat jo neuloneet. Malli on yksinkertainen ja sopii erityisesti eläväpintaisille langoille kuten käsinkehrätyille. Myssystä tulee aika pitkä ja löysä. En tiedä sopiiko se minulle, mutta tämmöinen tämä nyt on. Yksinkertainen ainaoikein myssy ilman mitään jippoja.


5 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Kiva pipo :) Kyllä kannatti uskaltaa.

Iida kirjoitti...

Mikäli pipo tuntuu hyvältä päässä, niin voin vakuuttaa, että se näyttää myös tosi hienolta ja on siten ehdottomasti onnistunut!

berenike kirjoitti...

Upea lanka ja väri on niin herkullinen! Sopii mun mielestä just Rikkeen hyvin, ni lanka pääsee esille :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos. Olette ihania. :)

Sanna kirjoitti...

Upean värinen Rikke. Juuri tuossa yksinkertaisessa mallissa hieno lanka pääsee täysin oikeuksiinsa, eikä se kaipaa minusta mitään lisäyksiä :)