lauantai 1. syyskuuta 2012

Camellia-hihatin


Haaveilin pitkään viime vuonna silkkihihattimesta, mutten raaskinut silkkiä ostaa. Tiedättekö sen olotilan, kun t-paita on hiukan liian vähän, mutta pitkähihainen liikaa? Ajattelin, että silkki olisi miellyttävä sellaisena päivänä. Sittemmin havaitsin, että BC Garnin Soft Silk on varsin kohtuuhintaista. Rustiikkinen bourrette-silkki estää arkikäyttöön ajattelemaani vaatetta olemasta liian hieno. Kiiltävä mulperisilkki voisi näyttää liian hienolta kotona oleiluun. Malliksi valikoitui Camellia Shrug, jonka kuviin ihastuin Ravelryssa. Se oli jotenkin niin sievä. En valitettavasti ymmärtänyt, ettei neliö,johon on neulottu kaksi hihaa ja resori istu ihmiselle. Varsinkin pyöreämuotoisemmalle olisi eduksi, että vaate olisi muotoiltu.

Projekti: Camellia Shrug (Ravelry)
Ohje: Camellia Shrug by Cassie Castillo (Knitscene, Winter 2010/Spring 2011)
Koko: 34
Lanka: Marjapuuronvärinen BC Garn Soft Silk
Menekkki: 172 grammaa
Puikot: ChiaoGoo Red Lace 3,25 mm ja 3,75 mm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Rumahko, mutta ihan toimiva hetale

Lopputulos ei siis vastannut odotuksia. Se on mielestäni sopivankokoinen, vaikka kuulemma näyttää pinkeältä, mutta minä halusin istuvamman enkä löysää säkkiä. Aioin tehdä koon 38, mutta siitä oli tulossa liian suuri, joten vaihdoin lopulta pienimpään.Valitettavasti hihatin pussittaa ja törröttää rumasti. Varsinkin resorit käyttäytyvät kovin huonosti. Neuloin muuten ohjeen mukaan, mutta hihat neuloin pyörönä ja resoriin jouduin lisäämään silmukoita, sillä ohjeen mukaan neulottuna se oli aivan liian tiukka.


Purkamaan en ala ja se johtuu langasta. Vaikka ohjeen mukaan kaksi vyyhtiä ei pitänyt riittää, se olisi ollut enemmän kuin riittävästi. Lisäksi ostamani vyyhdit olivat selvästi kakkoslaatua ja sain korvaukseksi vielä kolme vyyhtiä lisää. Langassa oli solmuja ja paksuja kohtia, joissa oli ilmeisesti liitetty katkenneita säikeitä yhteen. Langanpäitä siis riittää ja täytyy myöntää, että vaikka päättelin hihattimen heinäkuun puolivälissä, hihojen sisällä on edelleen päättelemättömiä langanpäitä. Olkoon tämmöinen. Kyllähän tämä ajaa asiansa, vaikkei mikään hieno olekaan. Teen toisella mallilla toivottavasti sievemmän hihattimen tai boleron ensikesäksi jäljelle jääneistä langoista.

7 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Haaveilen myös hihattimesta. Sille olisi kyllä käyttöä, mutta en uskalla aloittaa mitään uutta ...

berenike kirjoitti...

Mun mielestä tuo on nätti ja tykkään tosta langasta :) Tosi monet hihattomat on vähän semmosia lörpsöjä jo ohjeissa, ite kun tykkään kans vähän semmosesta jämäkämmin istuvasta :)

Virpi kirjoitti...

Tosi nätti hihatin ja ihanan värinen :)

Lankakeiju kirjoitti...

Kyllä tuo ihan sievä on minun mielestä. Ja väri on tosi kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Hihattimet on ihania! Tuo väri <3

outi kirjoitti...

Tosi kivan näköinen kyllä tuo selän pitsi, mutta ymmärrän harmistuksesi. Monesti vaate näyttää toisten silmissä hyvältä, mutta se ei vain tunnu itsestä hyvälle. Minkälaista tuo lanka oli neuloa? Minulla on silkistä kuva hiukan hankalana neulottavana; tosin olen neulonut silkistä vain yhden boleron minäkin.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne. Tuntuu ihan hämmentävältä miten positiivista palautetta saan epäonnistuneita projekteistani.

Outi: Silkin neulottavuus riippuu aivan langasta. Tämä oli ihan kivaa neulottavaa. Soft Silk ei ole liukasta, mutta tietenkin melko joustamatonta. En kutsuisi sitä hankalaksi. Paljon hankalampaa neulottavaa on BC Garnin Jaipur Silk Fino, joka on aivan mahdottoman liukasta.