sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kesä meni

Hupsista. Sinne meni niin, että vilahti. Kesä menee aina niin kovin äkkiä ja äkkiä onkin syyskuu. Ilmat eivät ole vielä havaittavasti viilenneet, mutta illat ovat jo sen verran pimeitä, että neuleinto on palailemassa. Villatakit alkavat poltella mieltä. Loin silmukat mallitilkkuun ja mietin, että heittäisinkö sen ihan pesukoneeseen, niin sitten ainakin tiedän mitä sille tapahtuu. Seuraava isompi projekti on siis Gnarled Oak Cardigan violetista Rowanin Felted Tweedistä. Aloitan ehkä hihoista kohta puoleen.


Elokuussa ostin 600 grammaa lankaa. Hämmentävän suuri luku ottaen huomioon, että tunsin ostaneeni kovin vähän lankaa. En ole tainnut esitellä niistä mitään blogissa. Puolet langasta olin kyllä tilannut heinäkuun puolella. Ostin Wollmeise Twiniä kaksi vyyhtiä suoraan Saksasta. Se oli helpompaa kuin kuvittelin. Neljä kerää SMC Catania Fine Coloria ostin hullun halvalla Anttilasta ja kaksi kerää vaalean liilaa Regian sukkalankaa ostin perjantaina, sillä tarvitsin sen väristä jämälankaa, mutta feikkijämälangoista toisen kerran. Pienistä puroista syntyi taas isohko lankakasa. Lankaa kului vain 400 grammaa, sillä kuun alkupuoli oli neuleiden osalta kovin hiljaista.

2 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Mitä ihanaa lankaa tuo Tweed?!?! Ihana.
Minulla olis yhteen villapaitaan langat, ihan vain Dropsin Nepalia, mutta ei yhtään kinnosta alkaa sitä. Ensin pitäis purkaa edellinen, 15 cm tekele, johon sitten en tainnut kovinkaan innostua, kun se on nököttänyt varmaan kohta vuoden tuolla lootassa :(

Judiuni kirjoitti...

Rowan Felted tweed värissä bilberry eli mustikka, mikä kuvaa aika kivasti väriä, vaikka oikeasti mustikka onkin vähän sinisempää.
http://lumoavalanka.valmiskauppa.fi/rowan-felted-tweed-p-781.html